Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dolar vs Dünya

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dolarin diger ulkelere gore alim gucunu, ve ulkelerin asgari maaslarini dolar olarak duzenli ve guncel bir bicimde gosteren bir site var mi?

Mesela turkiye dicek dolar 6.5, 1 ekmek, 1 litre benzin vs gibi temel ihtiyaclar su kadar dolar gibi.
Ayni seyi rusya, cin, ingiltere icin fln da gostericek.

Tenks.
Mesaj tarihi:
olay budur, gerisi hikaye:
https://www.wikiwand.com/en/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
tabi bunlar 2017 verileri. şu anda 26bin değil, muhtemelen 14-15bin falanız diye düşünüyorum.

illa kalem kalem istiyorum diyorsan şöyle bir site var ama yukarıdaki official, bu crowdsource: https://www.expatistan.com/cost-of-living
Mesaj tarihi:
ya ben aslinda kalemleri ekleyip cikardikca degisen bir chart bekliyodum.

atiyorum, dolar bazinda asgari maas koyucam sadece, diyelim abd en tepede, sonra ekmek eklicem, hoop bi anda zimbabwe en tepede olucak, asgari maasla en cok ekmek alinabilen ulke gibi, sonra benzin eklicem asagi dusucek, yani siralama kombinasyona gore degisecek.

ne kadar eklersen o kadar aslinda ulkenin asgari maasina gore refah seviyesi ortaya cikacak gibi bir sey.

cok mu sey istiyorum ey ahali?
Mesaj tarihi:
sardalya said:

Cost of living in Munich (Germany) is 172% more expensive than in Istanbul (Turkey)

hahaha bedava ulke yapmislar :D
e bizim 4 katimizi kazandiklarini dusununce baya bedava munich
Mesaj tarihi:
aynen arkadaşımın eşi almancı, geçen sene geldi kız türkiyeye mimar kendisi 5-6 yıl tecrübesi var sanırım. son maaşı 4 bin euro brüt, 3 bin euro netti dediydi. işe ilk başladığıyla nerdeyse aynı civarlardaymış.
Mesaj tarihi:
ben bu sene kıdem aldım maaş nerdeyse x2 oldu bir de araba verdiler üstüne. almanyada bırak arabayı servisi falan yemek parası bile vermiyorlarmış mesela bu kıza.

TURKEİ FÜR DEN SIEG
Mesaj tarihi:
abi maaşım çok değildi zaten o yüzden x2 öyle yaşam kaliteme x2 olarak yansımadı zaten sdsfds en fazla forma yanına 1-2 de atkı falan alabiliyorum.
  • Yeni Oluştur...