Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi ISP


barbu

Öne çıkan mesajlar

E konumuz vardi bulamadim ama. Bastan actim. Olmadi modlar birlestirir.

Yeni eve tasindim. Superonline direk hizmet veremiyormus turk telekom altyapisi oldugundan. Uydunet var, tt var. ben ttnet e kil olsugumdan daha az kil oldugum uydunet diyorum ama yillardir ttnet de kullanmiyorum. Ttnet fiber var. sizce duzeldi mi ttnet biraz da olsa kalite ve musteri hizmetleri olarak?

Yoksa uydunet ile devam mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
2019 başında akn kalkacak ama türk telekom kotalı kitlemeye hazırlanıyor. şu an hiçbir şey belli değil acayip karışık. o yüzden belli olana kadar netspeed veya türknet gibi taahhütsüz tarifeleri almak en mantıklısı.

ben 6 aydır falan türknetteyim, pek sıkıntı yaşamadım aknsiz 75mbps. türknet hakkında internette çok garip yorumlar var, şans işi gibi. denemek lazım, zaten taahhüt yok.

netspeedi de forumda kullanan var baya ama onda hala akn var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi binada süperonline var kablontv-net var türktelekom var, ama hepsinin tarifeler kazık ve saçma sapan. (bildiğin kotalı tarifler vs)

şu diğer konuda storm yazmış şuraya bırakim.



stormeagle said:

Şu yazıyı kendime görev edindim;

Yaklaşık 9 yıldır Ataşehir bölgesinde Superonline fiber kullanıyordum. Geçen seneden itibaren akk'li 50mbit paketleri kaldırarak 24mbit şeklinde sunmaya başlamıştı ve artık yüksek hızlı paketleri alamıyordun (kotalı paket harici) 9 yıldan sonra ISS değiştirmekten korkuyordum, çünkü SOL Fiber gerçekten dl hızları ve ping açısından bariz olarak en iyi ISS

1 hafta önce Vodafone fiber'e geçtim. 3 ay boyunca taahhüt cayma bedeli olmayan bir pakete. Dedim memnun kalmazsam geri dönerim SOL'a. Vodafone fiber'de sol altyapısını kullanıyor, yani eve kuruluma gelen kişi binanın altındaki kutuya ya hiç uğramadı ya da sol kablosunu çıkararak vodafone'a falan taktı galiba. Zil çaldı ve 30 sn sonra daireye geldi adam.

Avrupa da ki sunuculara (sadece almanyada test ettim) olan pingim'de aynı. DL hızım da ne aldıysam onu veriyor. (USA sunucularına yaklaşık 20ping daha fazla alıyorum Vodafona'da, SOL'da daha düşüktü) Bu testler Cumartesi akşamı saat 10 gibi yapıldı

Aldığım paket ise 100mbit 200GB AKK (ilk 12 ay 79tl, sonraki 12 ay 89tl) (Vodafone mobil hattınız var ise, bu fiyat üzerinden aylık 6tl daha indirim yapıyor)
Kotayı aşsan bile hızın 24mbit'e düşüyor. Zaten SOL' da ki tarifemde 24mbit 200gb akk idi
500tl'e kadar olan cayma bedelini de Vodafone' faturanızdan mahsup ederek ödüyor. (3 ay deneme kampanyasında geçerli değil bu cayma bedeli ödeme mevzusu, direk 24 ay taahhüt vereceğinizi belirttiğinizde karşılıyor)

Özetle eğer binanızda SOL FİBER altyapısı var ise gram düşünmeden Vodafona'a geçin. Şuan ki paketleri çok iyi. 3 ay cayma bedeli olmayan kampanyayı da seçmenizde fayda var, en azından 2019 sonrası neler olduğunu görürsünüz. (bu 3 ay boyunca zam yeme şansınızda yok, bir nevi taahhütlü ama 3 ay içerisinde cayarsanız bedel ödemezsiniz)




fiber de hız düşümü vs tarzı şeyler pek olmaz gibime geliyor ama, bu iss lerin ne yapacağıda belli olmaz gibi, heriflere uyuz olurlar diğer şirketlerden internet alanların hızı düşer vs görülmemiş şeyler değil.

varmı forumda vodafone (süper online altyapısı ile) fiber internet kullananlar? hız düşmesi-ping vs varmı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onu bende düşündüm ya, çünkü şuan SOL'da 100mbit 200gb KOTALI almak istesen 100tl fiyatı var. Altyapısını kullandırdığı vodafone bunu daha ucuza akk li şekilde veriyor.

Eğer hız düşümü yaparlarsa da (100mbit i görmekte zorlanırsa) yine vodafone'un 50mbit 150gb 69tl tarifine geçerim diye düşündüm.

Bence olması gereken fiyatlar iyi kötü bu şekilde olmalı. 100mbit kullanmak gerçekten mükemmel, imkanı olan bence geçsin. (Ama SOL fiber altyapısı olanlar için diyorum bunu, sol fiber olmayan evlere, vodafone kablonet altyapısı ile bağlantı sağlıyor, bu bağlantıyı kullananlarda avrupa sunucularına 85-90ping aldığını söylüyorlar. ben 45-55 arası bir şey alıyorum.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Turknet 35mbit hız verebiliyordu onu direk eledim zaten.

Netspeed'e bende baktım, Onda da 50mbit hız var maks. (fiber için) 100mbit yok.
75tl aktivasyon ücreti bilmem ne dedi, hadi 75tl parasından değilde... niye yani..
Birde ben hiç taahhüt olmamasından da korkuyorum. Adamlar fiyatı istediği gibi güncelleyebilir, ortada bir taahhüütn yok sonuçta. Yarın 69tl lik paketi 89tl yaptım derse hiç bir şey diyemezsin.

Birde Vodafone, çok daha büyük bir firma. Hani call center'ı olsun, evine gelen adamlar olsun daha bir profesyonel gibi geldi. (gerçi netspeedi görmedim ama) Modemi falanda bir kaliteli yani vodefone'un. Bu sektöre para gömecek vodafone belli.

Birde bazı bölgelerde (Antalya, İst Kartal, Maltepe gibi yerlerde) Vodafone kendi fiber altyapısını döşüyor, döşedi hatta aktif. İst'nin çeşitli bölgelerinde kendi binaya kadar döşediği vodafone fiber altyapısı bağlantı veriyor. Ha Ataşehir'de sadece Acar sitesine gelebilmiş ama yani buna para gömüyorlar. Geleceği daha iyi gibi netspeed'e göre.

upload çok önemli benim için diyene ayrı tabii. up kotası olmaması netspeed'de, yayıncı için güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...