Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2018-2019 Sezonu Genel Tartışma

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

taç için var olmuyor diye bir şey yok, üstte söylediğim ‘pozisyon’ konsepti içinde kalan herşeye bakılıyor. o karar doğru çünkü taç olduğu an diğer pozisyon başlar, taçın doğru olup olmadığına bakılmaz o karar verilmiş sayılır. çünkü ona bakarsan maçın başına kadar tüm pozisyonlara bakman gerekir bir sınırı kalmaz işin.

3 dakikada 50 pas yapıp gol at ilk pas öncesi faul varsa iptal edilir, futbolun ruhuna ters bence de durum ama dediğim gibi objektif bir pozisyon sınırı çizilmesi gerek yoksa bu sistem işlemez.
Sosyal ağlarda paylaş

‘o anlık etki’ dediğin şey olabildiğince subjektif bir kavram, bu yüzden pozisyon içinde kalan herşeye bakılır, pozisyon faul zaten oradan 4-5 pasta herifler gol attı, rakip sahada olup olmamasının bir önemi yok. hakemin hatası gördüğü faulü 3 fark var diye sallamaması, gol olduğu an dönüp iptal edecekti zaten çünkü biliyor hatasını.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:
Rakip sahadaki faul icin de VAR olmuyor.

bunun kaynagi ne?

Stringray said:
3 dakikada 50 pas yapıp gol at ilk pas öncesi faul varsa iptal edilir, futbolun ruhuna ters bence de durum ama dediğim gibi objektif bir pozisyon sınırı çizilmesi gerek yoksa bu sistem işlemez.

bu direkt yanlis. >

said:
Goals can also only be disallowed using VAR if something is amiss in the attacking move which leads to it being scored, not during the longer build-up period.
Sosyal ağlarda paylaş

Diger turlu acıklayayım neden faule bakamadıklarına:
Durum 1:
1. Hakem yanlıs karar olarak faulu vermedi.
2. Pozisyonun devamı bir sure/mesafe gectikten sonra gol oldu.
3. Hakem geri donup faulu izledi ve golu iptal etti.

Durum 2:
1. Hakem yanlıs karar olarak bir pozisyonda faul verdi.
2. O pozisyonun devamında gol oldu.
3. Hakem geri donus yapıp faulu iptal edemiyor.

Durum 1 ve 2 nin catısmasından dolayı, VAR pozisyon anı icinde olmayan faullere bakma yetkisine sahip degil. VAR orta sahadaki faullere, golden 5 pas once 1 dakika onceki faullere bakmaya baslarsa ozaman butun faullere bakılması gerekir.

Bu yuzden iptal edilen bu gol VAR protokolleri dısındadır ve yanlıstır. Golu obur yarı sahada faul oldu diye iptal edemezsin.

Golu obur yarı sahada penaltı oldugu icin iptal edebilirsin. Cunku penaltı VAR'ın protokolu icindedir. Ama orta sahadaki faul icin iptal edemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

madcow said:
Rakip sahadaki faul icin de VAR olmuyor.

bunun kaynagi ne?

Stringray said:

bu direkt yanlis. >

said:
Goals can also only be disallowed using VAR if something is amiss in the attacking move which leads to it being scored, not during the longer build-up period.
Abi bunun kaynagı ne diye sorup kaynagını kendin koymussun iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Her ofsayt VAR'ın kapsamına giriyor. VAR butun ofsaytlara bakmak ile yukumlu. Build up'ın olup olmaması ile alakası yok. Faulun var.

Rakip sahada olması faulun gol alanından uzaklıgını belirtmek icin. Yani arada bir build up oldugunu anlatmak icin rakip sahadaki olarak anlattım. Yoksa orta sahanın besiktasa bakılan tarafında da olabilir. Hatta besiktas ceza sahasının hemen onunde de olabilir. Eger "attacking move which leads to it being scored" yani asisti yapan ve ya golu atan faul yapmıyorsa VAR kapsamına girmiyor.

Dunya kupasında aynısı oldu. Hem de ceza alanının tam onunde, hem de golden 1 ya da 2 onceki pasta oldu. Cok konusuldu VAR'ın protokolune faullerin dahil olmadıgı ve devam kararının dogru oldugu.
Sosyal ağlarda paylaş

senin yerinde olsam ben de giderdim:

said:
A close offside decision is the most common reason for VAR being consulted after a goal has been scored, but shirt-pulling and other infringements can cause goals to be chalked off.

var ya sirf sizin sallayacaginiza olan inancimdan actim kontrol ediyorum. hic boyle detayli bakmamistim.
Sosyal ağlarda paylaş

baktigi seyler de bunlar.

a. Gol / gol değil
b. Penaltı / penaltı değil
c. Direkt Kırmızı Kart (2.sarı kart/ihtar hariç)
d. Yanlış Oyuncuya Kart Verilmesi (Hakem,ihlali yapan takımın oyuncusunu
kırmızı veya sarı kart gösterdiğinde)

izleyip izlemicegine de hakem kendi karar veriyo, odadakiler ne derse desin.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...