Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 dükkan zamanından beridir aklımda ama iyice boku çıktı artık. 184 lira elektrik tükettiğim faturaya 95 lira dağıtım bedeli sokmuşlar. toplamda kdv mdv hepsi 350 lira yapıyor. 180 liralık elektriğe nerden baksan %100 hava parası daha ödüyorum. ben bununla ilgili tüketici mahkemelerine mi başvurmalıyım? avukat patiler bi yardımcı olabilir mi? nasıl bir dilekçe döşemeliyim veya harcı boku boklavatı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 tutar düşük olduğundan tüketici hakem heyetine başvurman gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 tek seferde alınan için değil nereden baksan 4 senelik geriye dönük tüm faturalarımı döküp hepsi için başvuracağım. Nedir ki alt tutarı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 onceki davalarda bizim aleyhimize karar verildi ugrassan da bisi olmaz malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Elektrigi dagitiyorum bedeli de bu diyor, begenmiyorsan baska dagitimci secebiliyorsun bildigim kadariyla, isin zor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 dagitim bedeli niye hava parasi olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 hakikaten şu soruyu bilinçli mi soruyorsun yoksa klasik paticik bilmişliği kisvesiyle mi? 190 lira faturanın içinde değil o dağıtım bedeli. 190 TL elektrik bedeli + 100 lira dağıtım bedeli + kdv bok boklavat ile 350 diyorum. bu sence hava parası değil mi? 2 mm bakır kablo ile sayaçtan dümdüz gelen elektrik için bana hangi dağıtım bedeli? benim senden aldığım elektrik fiyatının içinde zaten elektriği üreten barajdan benim evime kadarki alt yapının parası + tükettiğimin maliyetini zaten alıyorsun. daha neyin dağıtım bedeli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Dediği gibi, ayrı kalem olarak almaması gerekir. ALternatifi de yok ayrıca. Her sağlayıcı aynı kalemleri alıyor. Bu zamana kadar millet niye uyanmadı ben onu anlayamadım. Eskiden Türk milletinin cebaine dokununca uyanıverirdi, şimdi çocuğunu dilendirsen umrunda değil. Bu şey gibi, restoranda "aşçının pişirme bedeli" gibi bir bedeli ayrıca yazmaları gibi. SOygun olduğu aşikar, çünkü bazı tüketim vergilerini önce ekleyip, sonra o bedel üzerinden KDV hesaplama gibi binbir türlü katakulli dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Ailenizin elektriçisi (borsasında da olsa) geldi açılın. Öncelikle dava açarsan masrafları da sana kilitlerler hiç boşuna uğraşma. Yapman gereken şey "Serbest Tüketici" kategorisine geçmek için elektrik tedarikçini seçmen. Şu an hangi dağıtım bölgesindeysen oranın ana dağıtımcısıyla (örn. ck elektrik ya da ayedaş istanbul için) konuşarak bu kategoriye geçebilirsin. Veyahut başka elektrik tedariki yapan şirketler var (ilk aklıma gelen Zorlu Elektrik var), onları arayıp onlar üzeirnden bu kategoriye geçebilirsin. Tüm detaylarına hakim değilim; ama bu sene başında Son Tüketici Tedarik Tarifesi düzenlenmesi yapıldı. Bu düzenlemeye göre de senin gibi serbest tüketici olma hakkı olup da bunu kullanmayanları teşvik etmekle alakalı maddeler de var. Edit: Bu arada kayıp kaçak ve trt payı dışında katakulli dönen bir şey yok. Ki bunlarda EPDK'nın izin verdiği katakulliler zaten. Edit 2: Çift idman spor sonrası beyin spagetti olmuş, ana fikri yazmamışım. Serbest Tüketici kategorisine geçersen, normal tarifeden daha ucuz elektrik alırsın (kesinlikle daha ucuz vermek zorundalar). Ama sözleşmene göre 12-24 ay arası taahhüt vermeni istiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 neutrino said: Elektrigi dagitiyorum bedeli de bu diyor Peki güzel mantık. elektrik faturasında “sayaç okuma bedeli” var. Apartmanına gelip senin sayacını okuyarak sana fatura çıkardığı için ve bunun için elemanına maaş ödediğinden bunun masrafını sana yansıtıyor. Ben sayaç okuma bedeli ödemiyorum, ne olacak? Sayaç okuyamadığı için fatura çıkaramayacak o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 peki tamam iyi güzel söylüyosunuzda erzurumda bursada orda burda kazanılmış emsal olan bir çok dava var. google da bir sürü örneği var. bu adamlar neye istinaden kazanıyor peki? aynı şeyi tüketmiyor muyuz? ödediğimiz meblaya göre mi değerlendiriliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 stormeagle said: neutrino said: Elektrigi dagitiyorum bedeli de bu diyor Peki güzel mantık. elektrik faturasında “sayaç okuma bedeli” var. Apartmanına gelip senin sayacını okuyarak sana fatura çıkardığı için ve bunun için elemanına maaş ödediğinden bunun masrafını sana yansıtıyor. Ben sayaç okuma bedeli ödemiyorum, ne olacak? Sayaç okuyamadığı için fatura çıkaramayacak o zaman. istanbulda sırf beyikdüzünün bitane mahallesinde her bloğu 200 daire olan bir çok site var. 30 40 kadar. Lan bu okuyucular nası bir maaş alıyormuş ya? 5 tlden 200 daire tek bir blokta 1000 TL eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Fransuxa said: peki tamam iyi güzel söylüyosunuzda erzurumda bursada orda burda kazanılmış emsal olan bir çok dava var. google da bir sürü örneği var. bu adamlar neye istinaden kazanıyor peki? aynı şeyi tüketmiyor muyuz? ödediğimiz meblaya göre mi değerlendiriliyoruz? O davalar kazanılıyor da sonra dağıtımcılar onları karşı dava açıp geri alıyor vs. Aynı şeyi tüketmiyorsun işin aslı. Elektrik, üretildiği gibi senin eline gelmiyor. Piyasasında satılıp, iletilip sana ulaştırılıyor. Senin mesken, ticarethane, vs. olmana göre zaten fatura katsayıların değişiyor. Üstüne şu yukarda bahsettiğim son tedarik goygoyundan sonra, serbest tüketici olma hakkı varken olmayanları daha fazla öpüyolar. Dava vs. ile uğraşacağına, serbest tüketici ol. Ha çok istiyosan hobi olarak gene dava aç, belki onu da kazanırsın; ama uzun vadede daha az ödemek için gene de serbest tüketici ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 serbest tüketici ne demek oluyor abi? enerjisa ya bağlı bir tarife değil sanırım. istediğim firmayı seçme özgürlüğüme serbest tüketici mi deniliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 @Phoenixlin Serbest tüketici olayını açsana abi biraz. Mesela bizim evde geçebiliyoruz biz, geçmeli miyiz fatura azalsın diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Serbest tuketici yaklasik 5 yildir olan bir sistem.Yillik tuketimi blirli kilovatsaatin ustundeki tuketicilere aynen adsl hatti tasir gibi,elektrik dagiticisini degistirme hakki veriyor.Eskiden bu tutar aylik 130 tl civariydi simdi 75 tl ye dustu.Sizin icin hicbirsey degismiyor sadece faturanin geldigi sirket degisiyor,sirketler belirii oranda indirim yapiyorlar.Ben 2013-2016 arasinda ipragaz elektrikten aldim ,aylik tarife uzerinden yuzde 7,5 indirim verdiler. Tarife degisimi icin yapacaginiz tek sey sozlesmeyi imzalamak,firmalar kendi arasinda hallediyorlar kalan isleri,elektrikte falan kesinti olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2018 elektrikte kesinti olacak olsa kimse değiştirmez zaten heralde ya. düşünsene bi de diyelim cumaya denk geldi, bişi oldu açamadılar geri. haftasonu elektrik yok ashdfusah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Fransuxa said: serbest tüketici ne demek oluyor abi? enerjisa ya bağlı bir tarife değil sanırım. istediğim firmayı seçme özgürlüğüme serbest tüketici mi deniliyor? Aynen miyaw'ın dediği gibi. Aylık belli bir limitin üstünde elektrik harcayanlar, kendi elektrik tedarikçisini seçebiliyor. Ben çok uğraşmak istemiyorum dersen, şu an faturanı hangi görevli tedarikçi kesiyorsa, onları arayıp serbest tüketici olmak istediğini söylemen yeterli (sonra da sözleşme imzalayacaksın). Araştırırım ben diyorsan da yüzlerce tedarikçi var, sağladıkları indirimler + kampanyalarına göre karar verebilirsin. Bir de sadece tarifen değişiyor, yeni bir hat çekmeyecekler sayaca =) O yüzden elektrik kesintisi falan olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 ama yine onlarda aktif olarak dağıtım bedeli vs kisvesi altında yerleştirmeye devam ediyor anladığım kadarıyla farkeden bişey yok. 200 liralık elektriğe 100 lirada dağıtım vermeye devam yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 EPDK Fatura Hesaplama Buradan bi deneyin ve kontrolünü sağlayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 miyaw33 said: Serbest tuketici yaklasik 5 yildir olan bir sistem.Yillik tuketimi blirli kilovatsaatin ustundeki tuketicilere aynen adsl hatti tasir gibi,elektrik dagiticisini degistirme hakki veriyor.Eskiden bu tutar aylik 130 tl civariydi simdi 75 tl ye dustu.Sizin icin hicbirsey degismiyor sadece faturanin geldigi sirket degisiyor,sirketler belirii oranda indirim yapiyorlar.Ben 2013-2016 arasinda ipragaz elektrikten aldim ,aylik tarife uzerinden yuzde 7,5 indirim verdiler. Tarife degisimi icin yapacaginiz tek sey sozlesmeyi imzalamak,firmalar kendi arasinda hallediyorlar kalan isleri,elektrikte falan kesinti olmuyor. Aynı şey doğalgaz için de geçerli. 100k sm3 üzeri tüketim gerçekleştiren herkes her işletme serbest tüketici olarak nitelendiriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Fransuxa said: ama yine onlarda aktif olarak dağıtım bedeli vs kisvesi altında yerleştirmeye devam ediyor anladığım kadarıyla farkeden bişey yok. 200 liralık elektriğe 100 lirada dağıtım vermeye devam yani. Önemli olan ödediğin faturanın düşmesi. O dağıtım bedeli vs. ne yaparsan yap alınmaya devam edecek, elektrik sektörünün lobisi güçlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Rotweiler said: stormeagle said: neutrino said: Elektrigi dagitiyorum bedeli de bu diyor Ayrıca zaten sayaç okuma bedeli sabit bir tutar değil sıkıntı orada, % li olduğu için 100tl faturası gelenin sayaç okuma bedeli 6 lira 50 tl ödeyenin 3 lira. Demek çok elektrik kullanınca daha zor okunuyor sayaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… stormeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Rotweiler said: stormeagle said: neutrino said: Elektrigi dagitiyorum bedeli de bu diyor Lan bu okuyucular nası bir maaş alıyormuş ya? 5 tlden 200 daire tek bir blokta 1000 TL eder. Ayrıca zaten sayaç okuma bedeli sabit bir tutar değil sıkıntı orada, % li olduğu için 100tl faturası gelenin sayaç okuma bedeli 6 lira 50 tl ödeyenin 3 lira. Demek çok elektrik kullanınca daha zor okunuyor sayaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
stormeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Rotweiler said: stormeagle said: neutrino said: Elektrigi dagitiyorum bedeli de bu diyor Lan bu okuyucular nası bir maaş alıyormuş ya? 5 tlden 200 daire tek bir blokta 1000 TL eder. Ayrıca zaten sayaç okuma bedeli sabit bir tutar değil sıkıntı orada, % li olduğu için 100tl faturası gelenin sayaç okuma bedeli 6 lira 50 tl ödeyenin 3 lira. Demek çok elektrik kullanınca daha zor okunuyor sayaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Öne çıkan mesajlar