Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polonya Çalışma Vizesi Eş Durumu

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Polonyadaki bir şirketten teklif geldi gidiyorum işlemler başlatıldı. Kafama takılan şöyle bir sorun var nasıl halledebileceğim konusunda yardımcı olursanız süper olur.

Eşim de benimle gelecek doğal olarak fakat kimliği ehliyeti güncellemiştik ama pasaportu güncellememiştik. Yakın zamanda yurtdışı gezisi de planlamadığımızdan dolayı aklımızdan çıkmış, bu yüzden eski soyadı bulunuyor(yeni soyadı benim ve onun soyadlarından oluşuyor eğer önemi varsa).

Randevu almaya çalışıyoruz fakat Temmuz 16dan önce randevu vermiyor hiçbir yere. Haziran başı gibi benim bu taraftan işlemleri başlatacağım öngörülüyor.

Nasıl bir yol izlemeliyim ? Bir sorun çıkar gibi görünüyor ama belki aile cüzdanı yeterli olurmu falan diye düşündüm tecrübesi olan arkadaşlar bir yardım ederse çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

pasaport 1 haftada bile cikabiliyor-du zorlarsaniz telefonla, mesajdan neden acele ettigini pek anlayamadim gerci ama 1-2 hafta yetmez mi ?

-ha pasaport randevusu zor geliyor demissin ben vizenin sandim.. sapa yerlerin karakollarinda -bursa'dan yalova'ya gitmisim ben bos yer var diye- veya sabah erkenden iyi memura denk gelirsen halledebilirsin pasaport randevusunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu sistem düzeldi bence. İlk değiştiğinde herkes "BOLUDAN ANCA BULDUM" falan takılıyodu.

Geçen hafta salı günü bu hafta salıya randevu aldım ben. Salı gittik 5 dakikada verdik parmak izini döndük eve. Tek sıkıntı eşim foto çekerken kolyeli çektirmiş kolyesiz bi daha çektirin gelin dendi, o arada benim işi hallettik birazda bekledik geldi hallettik. Bu hafta veya en geç pazartesi pasaport elimizde.

Yok öyle yani "2021e verdiler randevuyu" falan dönemi, adamlar öğrenmiş çat çat hemen yapıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi ilk "en uygun yakın tarihe bak" diye denedim 3 temmuz çıktı. Sonra elle tek tek denedim, pazartesi 9, pazartesi 10, pazar... falan diye diye salı 14te buldum. Belki çoğu insan o problemi yaşıyodur? En yakın tarih diye aratmayında size lazım olan ilk tarihten itibaren elle manuel tek tek deneyin, belki tutar? Benim öyle oldu en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi dilekleriniz için teşekkürler :)

Peki şunu sorayım en azından o konu hakkında bilgim olmuş olur. Çalışmak için avrupaya gidipte eşini götürenler sürecin nasıl olduğunu anlatabilirler mi ?

Gördüğüm kadarıyla aile birleşme vizesi tarzı bir vize varmış ona başvurulması gerekiyormuş ama ona da orada çalışmaya başlayınca başvurabiliyoruz gibi anladım. resmi olmayan sitelerden abuk subuk bilgiler öğrendim vfs'nin numarasını çeviriyorum meşgule düşüyor hep onlara soramadım, şirkete sorasım gelmedi sürecin daha başındayım yanlış anlarlar falan diyerekten çekindim.
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Randevu almaya çalışıyoruz fakat Temmuz 16dan önce randevu vermiyor hiçbir yere. Haziran başı gibi benim bu taraftan işlemleri başlatacağım öngörülüyor.

Ufak ilçelere gidin yakınınızdaki randevusuz halledersiniz

Ben tekirdağ-muratlıdayım mesela, randevu falan yok direkt hallediyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Yakup'ta bir köfte yiyip gar çay bahçesinde eniştemden bir çay iç :)

Bizim şirketten gidenler oldu geçen sene, üstünkörü anlattıkları proses şöyle;

Önce kişiye vize ve oturma çıkartılıyor. Daha sonra şirket eşine de davet gönderiyor ve iki pasaportu da yollayarak, evlilik belgesi falan da vererek oturum için başvuruyor ikinci kişi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yengeyle birlikte vize alıp gidin. Geri kalanı burda halledersiniz. Oturma iznine başvurduğunda o zaten bi 6 ay felan alıyor ancak bu süre zarfında vize bitse bile yasal olarak Polonya'da kalabiliyosun. O dönem içinde zaten onlar sizden her türlü belgeyi isticekler sizde vericeksiniz sıkıntı olmicak.

Oturma izni tam bir işkence yalnız. Ukrayna'daki savaş öncesi buralar hep bostanlıktı şuan Ukrayna'nın yarısı burda. Adamlar geceden kapısında yatıyor oturma izni başvurusu yaptığın ofisin öyle sıraya giriyolar. Randevuyu 2 ay sonraya falan anca alabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

İyi dilekleriniz için teşekkürler :)

Peki şunu sorayım en azından o konu hakkında bilgim olmuş olur. Çalışmak için avrupaya gidipte eşini götürenler sürecin nasıl olduğunu anlatabilirler mi ?

Gördüğüm kadarıyla aile birleşme vizesi tarzı bir vize varmış ona başvurulması gerekiyormuş ama ona da orada çalışmaya başlayınca başvurabiliyoruz gibi anladım. resmi olmayan sitelerden abuk subuk bilgiler öğrendim vfs'nin numarasını çeviriyorum meşgule düşüyor hep onlara soramadım, şirkete sorasım gelmedi sürecin daha başındayım yanlış anlarlar falan diyerekten çekindim.

EU treaty rights adı altında başvuruda bulunacaksınız.
Önce sen gideceksin, sonra eşin TRdeyken "Join family" vizesine başvuracak.(Normal hali bu şekilde, normal vize ile beraber gidip orda kalırken de başvurabilirsin ancak oturma izninin çıkmasını geciktirirler haberin olsun, o sırada da ülkeden ayrılamaz)
O vize ile ülkeye girdikten sonra, o ülkenin şartlarına göre oturma iznine başvuracak. Senin o ülkeye girdiğin vize tipine göre de, eşinin çalışabilip çalışamayacağı belirlenecek.

Soruların varsa yanıtlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim cevabın için. şirketin hazırladığı 60 sayfalık polonyaya taşınma rehberi okuyorum şirket yollamış :D şirket eşimin de gelebilmesi için belgeleri ayarlayacak gibi okudum şöyle bir yer vardı çünkü "eşinin gelebilmesi için gerekli belge ayarlamalarını yapacağız, sonrasında kendine bir iş bulup iş vizesine başvurabilir". ama dediğin gibi yazılan kısımlar da var. çok detaylı bi rehber herşeyi anlatmış ama çok karışık geldi süreçler o yüzden hayırlısı diyelim... :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya biz TRde çok acele yaşıyoruz onu anlayacaksın.
Her şey çok yavaş ama sağlam çözülüyor oralarda.
Prosedür neyse o. Sonrası zaten çok kolay.

Eşin "join family" ile vize alacak başka şartı yok zaten.
Ondan sonra da, çalışabilmek için senin aldığın ve orda bulunduğun vize üzerinden o da hak talepe decek ki, Polonya hükümetine yük olmasın diye.
Eğer çalışmaz ise de, sen sponsor olarak görüneceksin işte her durumda.
Vize alacak atıyorum sen sponsorsun. Üzerine fatura alacak sen sponsorsun.
Banka hesabı açacak sen sponsorsun şeklinde.
Ama gerekli dökümanları istedikleri şekilde nizami verdikten sonra her şey kolay. Şirket de zaten gerekli resmi yazıları yazıp başvurunuza dahil edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...