Killer Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 selam haziranda yunanistana gidicem, kos adasına. bodrumdan geçmeyi planlıyorum (estonyadan gitmek daha pahalı ve dert) fakat pasaportta kktc damgası var, 5 günlük giriş çıkış gösteriyor. bunun yanında benim estonyada 5 senelik oturma iznim var. işçi oturumu değil, direk oturma izni. avrupa serbest aslında. soru: bodrum'dan kosa geçerken ( 1 hafta kalıcam) hayırdır bilae çekerler mi? çekebilecekleri hakkında okudum internette de, EU ülkesinde oturma izni olanların başına gelen bir şey değil. adamın başka ülkeye schengeni var mesela, onla girmeye çalışmış yorumlar pls. teşekkür
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 memurun insiyatifinde, sikinti cikmasi cok muhtemel. schengen'den gecsen sikinti olmaz cunku pasaportunu kontrol etmezler, ama turkiye'den gecerken pasaporta bakip schengen'e giris muhru vuracaklar. ps. gel helsinki'den atina'ya ucus al =p
-Deno- Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Şunu oku bence, http://t24.com.tr/haber/yunanistana-hoscakal-de,433909
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 -Deno- said: Şunu oku bence, http://t24.com.tr/haber/yunanistana-hoscakal-de,433909 benim okuduğum yazı da buydu. schengen vizesi yok bende arkadaşlar tekrar hatırlatayım. oturma izni var, ID kart var. Yunan polisi elimdeki estonya oturma ID'sini alıp kesip atamaz. yazıdaki arkadaş schengen'i yunanistandan almış. çok alakasız case'ler
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 pasaportu gostermeden oturma izniyle giriliyosa girebilirsin belki. daha turkiyeden cikarken diyolar zaten kktc damgasi olan zahmet etmesin diye asdf.
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 değişim 30 euro. risk almayalım o zaman hiç
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 KKTC'ye nüfusla da giriliyor ama, pasaport gerekmiyor
Komodo Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 emniyete gidiyosun, yunana gidicem pasaportu yenileyin diyosun, onlarda eyvallah ver defter parasını değiştirek diyolar. Oturma iznini de vizelerini de iptal edilmiş pasaporttan kullanmaya devam ediyorsun
Gallant Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs/schengen_brochure/schengen_brochure_dr3111126_en.pdf Hocam Schengen de oturumun varsa diger ulkelere direk gidebilirsin, ID card i ve pasaportu gostererek. Linkteki 12. sayfaya bir bak.
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Bright said: KKTC'ye nüfusla da giriliyor ama, pasaport gerekmiyor estoynadan aktarmalı gittim bi kez. yurtdışından geldiğim için dalgınlığıma geldi gösterdim pasaportu. dayı da hiç uyandırmadı bastı direk.
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Gallant said: https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs/schengen_brochure/schengen_brochure_dr3111126_en.pdf Hocam Schengen de oturumun varsa diger ulkelere direk gidebilirsin, ID card i ve pasaportu gostererek. Linkteki 12. sayfaya bir bak. tamam da burada kıbrıs olayı yok mesela. rare case çünkü. tabii ki oturma iznimle avrupa birliği ülkesi her yere girerim. pasaportta kıbrıs dangası ve yunanistan olay. yunanlıların da kendine ait bi yasası yok heralde pasaportta kktc damgası varsa almayın gibisinden
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Yalniz vizeyle oturum ayri seyler. Yazidaki adam vizeyi de yunanistandan almis. Senin oturumunu oturumu veren ulke iptal eder diye biliyorum. Ben sanmiyorum bisey olacagini oturum ile, yinede belli olmaz cins birine denk gelirsin falan en fazla zorluk cikarir. Ustune cizik falan atarsa gidersin bagli ulkenin konsolosluguna alirsin oturumu tekrar ya da belge falan.
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Kibrisa giderken neden pasaporta damga vurduruyonuz olm
Cokomantis Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Killer said: yunanlıların da kendine ait bi yasası yok heralde pasaportta kktc damgası varsa almayın gibisinden var. türkiye ve yanlış hatırlamıyorsam azerbaycan için var, kktc'yi tanıyan dünyadaki yegane ülkeler olduğumuz için. bana kalırsa ppt+schengen oturumunu uzatsan "hoşgeldin babuş" deyip içeri alıverirler, sayfa sayfa kktc damgası arayacaklarını sanmıyorum. id dediğin için oturumun d tipi sticker vize şeklinde değil de kart şeklinde olduğunu varsayıyorum, o yüzden "dur şurda vize bulayım" diye sayfa sayfa karıştırmazlar. (gerçi kurala göre estonya oturumuyla yunan'da 180 günde 90 kalabiliyorsun ama oturum kartı olan kimse için (hele ki yunan'ın :P) "hmm bakayım son 6 ayda yunan'da 90 günden fazla kalmış mı" diye overstay hesabı yapacağını sanmıyorum) ama giriş damgasını basacak yer ararken kktc damgasını tespit ederse direk geri gönderebilirler. gerçi bu dediğim uçaklı gidişlerde yaşanan bi mevzu. istanbul'dan bi tek atina'ya uçuş var sanırım şu an, haliyle ordaki memurların algısı daha açıktır kktc damgasına karşı. (sabiha'yla izmir'i bilemicim) kos'tan gemiyle bambaşka bi sınır kapısından, o an tatlı tatlı piiz yapan tonton memurlara denk gelir misin bilemiyorum sdf vaktin varsa ppt'u yenilemek en garantisi. imkanın yoksa ve kos'tan gitmen zorunlu değilse x bi ülkeden girip yunan'a geçersin, ya da en iyisi bulgar'dan geç arabayla kebapçe yiye yiye :D ya da malta'ya git yunaninstan yerine?
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 azerbaycan'in kktc'yi tanidigini nereden cikardin ? internette bakindim de cok kasmiyorlarmis kktc damgasina #yolo
Cokomantis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 he lan tanımıyormuş. beynime bi yerden zorla girmiş öyle bi bilgi.
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 benim de israile gidesim var pasaportu yalan edicek diye gitmiyom
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2018 30 euro verip bunun gerginliğini yaşamayayım bence. oturma iznini pasaportun üstüne koyup geçerim diyodum da gerginlik yaratmasın
BulletRide Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Yunanistan'ın birkaç farklı adasına gittim çeşitli tarihlerde, en yakını geçen yaz olmak üzere, sürekli olarak daha Türkiye'nin Gümrük kapısında iken KKTC -bazen de Makedonya- mühürü varsa pasaportunuzda gelmeyin boşuna derler. Risk falan değil direkt almıyorlar. Senin boşluğuna gelmiş KKTC mühürü vurulması da ben Kıbrıs'a giderken nüfus yerine pasaportla geçeyim karizma olsun diyen hıyarlar görüyordum damgalatan, o pasaportla Yunanistan'a gitmeniz mümkün olmuyor malesef
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Kıbrıs'a pasaportla girmek ne harbi ya
Öne çıkan mesajlar