Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2018 ustalara tamircilere işin düşmesi hep sıkıntılı süreçler oldu. bulmak zor, buluna iş yaptırmak zor, işi bileni bulmak daha da zor. paramecium gibi bilgili üyeler var, onların bilgilerinden yararlanmak istedim. bi ev var, 30 yıllık, 4 katlı. bunu düzgün bir hale sokup modern bir ev gibi kullanmak istiyorum. sanırım o bölgeye kadar fiber geliyor. millenicom'un sitesinde 64mbps gösteriyor, millenicom'a e-mail atıp sorduğumda "en fazla 50mbps'e kadar internet kullanabilirsiniz" diye cevap verdiler. tabii ankastre kutusuna kadar hat geliyormuş ve iç mekanı bizim çektirmemiz gerekiyormuş. ayrıca elektrik tesisatıyla ilgilenecek ve kontrol edebilecek birisi de lazım. aynı anda 2 buzdolabı, 4 klima, 1 bilgisayar, 2 televizyon kullanacağımızı tahmin ediyorum. elektrik sisteminin bunu kaldırabileceğini düşünsem de, altyapının kontrol edilmesi iyi olur güvenli olur. elektrikçi sadece kontrol maksatlı değil, sigorta kutusunun bir yerden bir başka yere taşınması için de önemli olacak. duvar kırdırmak ve iki ayrı yerde sigorta kutusu yerine tek yerden kullanmayı istediğimden de gerekecek. elektrik işlerinden anlamam, bu dediğim saçma ve imkansız bir şey olabilir, bu yüzden paramecium gibi kişilere sormak istedim. imkansızsa zaten düşünmeye bile gerek yok. elektrik işlerinden anlamadığım için yine yanlış bir gözlem olabilir, ama elektrik/sigorta işlerinde en iyisi Schneider firmasıymış gibi geldi bana. Merlin Gerin firmasını da bünyesine almış, şu anki evde (yine 30 yıllık) kullanılan sigortalar da Merlin Gerin olduğundan ayrıca ilgimi çekti. ev altyapılarıyla ilgileniyorlarsa, elektrikçi/usta aramak yerine direk Schneider'la çalışmak daha mantıklı olur mu? pati işbirliğiyle Mitsubishi Electric'in Daikin ve Mitsubishi İklimsa'dan daha kaliteli olduğunu ortaya çıkarmıştık. patinin elektrik uzmanları bu sorunuma da cevap olurlar umarım. /summon paramecium. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2018 bina mı daire mi? 4 klima mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2018 3-4 defa paramecium'a sormak istiyorum diyeceğine adama pm atsaydin sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 ÇOK zor işler bunlar. Usta bulursun seni dinlemez duymaz kafasına göre iş yapar, onu da düzgün yapmaz. Hiç mi düzgünü yok? Sanki hiç yok be abii. Bol şans. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 samaella said: bina mı daire mi? 4 klima mı? bina, 4 kat. her kata bir klima diye düşündüm. Fin said: 3-4 defa paramecium'a sormak istiyorum diyeceğine adama pm atsaydin sfd benzeri cevaplar verecekler olursa diye açık tuttum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 sostizm said: ÇOK zor işler bunlar. Usta bulursun seni dinlemez duymaz kafasına göre iş yapar, onu da düzgün yapmaz. Hiç mi düzgünü yok? Sanki hiç yok be abii. Bol şans. teşekkürler :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 sneider yerine legrand tavsiye ederim sigortaları yeniletsen sıkıntı yaşamazsın panoda değişir istediğin yere. kablo masrafı çıkar o kadar bir de kutu. kablo döşetmek de zor değil öyle. malzeme + günlük 250 falan verirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 İyi bir elektrikçi bulup iç tesisata baktır derim. Sigortalar tabi zaten bakılacak ama genel bir kontrol fena olmaz. Bunun yanı sıra kaçak akım rolesi filan da olmama ihtimali yüksek onları da halleder. Ayni eleman zaten internet icin de ankastreyi yeniler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Ev restorasyonu işini direk üstlenen ustalar var, elektrikçiyi boyayı tesisatı falan subcontractorlarına verip kendisi kontrol edip anahtar teslim veriyor, bulabilirsen onlardan biriyle çalış sen detaylara takılma. Elektrik işinde de markalardan falan zerre anlamıyorum ama sigorta kutusunu taşımak falan duvarları kırıp sıvaaltı tesisat çektireceğin sürece sorun olacak bi iş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 idris ustaya yaptir elektrik isini baslatti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 sen tum elektrik islerini elektrikciye vermek istiyorsun anladigim kadari ile? kablolama, sigortalar vs. dahil. klima montaj gibi diger isler haric? adam kablosunu getirir birakir yani genelde. sorak mi birilerine? yoksa sadece malzeme tavsiyesi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Ankara olsa öneririm birşeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Ev aktif olarak kullanılıyor muydu yoksa terk edilmiş vaziyette miydi? Dediğin gibi tüm elektrik tesisatının baştan değişmesi gerekir muhtemelen o da iyi iş. Öyle sokak arası ustaya falan değil baya düzgün bir yere gitmen lazım senin. Seçerken de referanslı biryer seçip sonra devamlı adamların yakınında durman lazım iş yapılırken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 serjuhan said: Ankara olsa öneririm birşeyler. Ankara zaten dasaaa said: sen tum elektrik islerini elektrikciye vermek istiyorsun anladigim kadari ile? kablolama, sigortalar vs. dahil. klima montaj gibi diger isler haric? adam kablosunu getirir birakir yani genelde. sorak mi birilerine? yoksa sadece malzeme tavsiyesi mi? internet hattıyla uğraşacak ile sigorta ile uğraşacak aynı kişiler olmak zorunda değil. sigorta kutusunun yeri değişecek (duvar kırılma durumunda) bi de mevcut hattı elektrik hattı klima vs gibi şeylere yeterli mi ona bakacak (ilerde sorun çıkmasın diye) tabii bu sırada kablolama ve sigortalar ile uğraşmış olacak. direk olarak schneider gibi şirket yapar mı diye düşünmem de biraz bundan. klima montaj ile uğraşmayacak, sadece elektrik altyapısı. ama "kabloyu getirdim siz takarsınız" kadar da basit olmasın. en son tuvalet montajından ağzım çok yandı, o yüzden yapacağı işi sonuna kadar yapacak birisi ya da bir ekip lazım. µh said: Ev aktif olarak kullanılıyor muydu yoksa terk edilmiş vaziyette miydi? Dediğin gibi tüm elektrik tesisatının baştan değişmesi gerekir muhtemelen o da iyi iş. Öyle sokak arası ustaya falan değil baya düzgün bir yere gitmen lazım senin. Seçerken de referanslı biryer seçip sonra devamlı adamların yakınında durman lazım iş yapılırken. terk edilmemiş olsa da kullanılmayan bir ev diyeyim. tüm elektrik tesisatı baştan değişmesi gerekir mi gerekmez mi bilemiyorum. elektrik konularından anlayan birisinin bakması lazım. ama tesisat baştan değişmesi gerekecekse, sigorta kutusuyla birlikte ona da girişebilecek birisinin olması iyi olur. özellikle şu aşamada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 tldr: ankarada eski bi evin elektrik/internet tesisati icin iyi elektrikci ariyorum. paragraflarca ne anlattin gene akil almiyor gercekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 anlamazsın boşver yorma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Selam, Abi anlayabildiğim kadarıyla cevaplıyorum: 4 katlı binayı tek daire olarak kullanmak istiyorsun olarak algılıyorum. Legrand, Schenider, Eaton gayet güzel ürünler ama her firmada olduğu gibi serileri var. Fİyat odaklı olmayan serilerden seçtiğin sürece başın ağrımaz. Ben her katın sigorta kutusunu ayırırdım. Girişe de bir tane ana sigorta ile şalter koyardım. bara ile de her kata 6mm² kablo ile elektriği dağıtırdım. Toprak hattı da eklerdim. Aydınlatma ve priz grubu ayrı ayrı sigortadan çıkacak. Her odaya tek bir sigorta konmayacak. Eğer eve 3 faz giriyorsa aydınlatma ile priz hatlarını ayrı fazlardan vermek hatalı ürün sonucu atan sigortadan dolayı karanlıkta kalmamanı sağlar. Fırın, elektrikli ısıtıcı gibi rezistanslı ürünleri 4mm² kablo ile beslemek yararlı olacaktır. Diğer prizler 2.5mm² ve aydınlatma için de 1.5mm² kablo. Ben evde tüm odalardaki prizleri aydınlatma hatlarının sigortalarını ayırdım. Beyaz eşyaların hatları ayrı olduğu için tatile çıkarken sadece alarm ve buzdolabını çalışır halde bırakabiliyorum. Kaçak akım rölesini ise bir tane girişe yüksek amperli -eğer 3 faz dağıtacaksan 3 fazlı- koyacaksın. Ama bizde es geçilen husus her odanın priz hattına da tek fazlı kaçak akım rölesi koymaktır. Kaçak akım rölelerinin tipleri var: http://download.schneider-electric.com/files?p_Reference=CA902000TR&p_EnDocType=Catalog&p_File_Id=670857780&p_File_Name=CA902000TR.pdf Ucuzlardan alıp sürekli atma sorunu yaşayabilirsin. Ev için 30mA olanlardan alacaksın. Ben eve Legrand'ın sıva üstü 3x13'lük sigorta kutusunu almıştım. Evimde 3 faz var. Fazlara yükleri dağıttım. Her sırada bir faz grubu var ve sigortalara köprü yapmak yerine Legrand'ın bakır barasını alıp taktım; köprüleme yapmadım. Bu benim evin planı örneğin: https://i.imgur.com/EVvbEWW.png https://i.imgur.com/Je92FXy.png Sorun varsa ÖM'den yardımcı olmaya çalışayım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Selam, Belirtmeyi unutmuşum; Schnider veya Legrand falan asla ilgilenmez. Toptantıcı bile ilgilenmez, hatta bayisi bile ilgilenmez :P Sen elektrikçi bulacaksın, istediklerini anlatacaksın, onun çıkartacağı malzeme listesini temin edip ona vereceksin ve işçilik yapacak. Kablo olarak da Siemens, Prysmian öneririm. Boat kutularında da köprüleme için Wago'nun klemenslerini kullandır. Kabloları birbirine sarıp bantlamasınlar. Ben Wago alıp evdekileri tazeledim: https://www.homelectrical.com/sites/default/files/styles/original_image/public/images/product/blg/blg-wago_junction_box.jpg https://www.wago.com/media/221/pictures_3/221_anwendung_1.jpg Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 işin uzmanı gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Öncelikle binaya trifaze geliyor mu ona bak, onun haricinde dairelere de trifaze dağıttır. Klimala ve diğer eşyaları ayırırsın eğer kışın klima ile ısınma gibi bir eğilime gireceksen. Onun haricinde bizim oturduğumuz zaten tek fazlı dairelerde bile 2 klima takan oluyor, çok pimpiriklenmelik bir durum yok sadece sigorta amper seçiminine biraz dikkat etmek gerekiyor. Tesisata güveniyorsan değiştirmene gerek yok. Binaya gerçek topraklama gelmiyorsa onu da dışarıdan çektirirsin kendin. Sigortaları daire başı ayrı ve bina için genel olarak ayırmakta fayda var. Klemens, kablo vs gibi şeyler gerge'nin wilkinson bıçak topiği tier şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Figh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 wow. paramecium said: Selam, Abi anlayabildiğim kadarıyla cevaplıyorum: 4 katlı binayı tek daire olarak kullanmak istiyorsun olarak algılıyorum. Legrand, Schenider, Eaton gayet güzel ürünler ama her firmada olduğu gibi serileri var. Fİyat odaklı olmayan serilerden seçtiğin sürece başın ağrımaz. Ben her katın sigorta kutusunu ayırırdım. Girişe de bir tane ana sigorta ile şalter koyardım. bara ile de her kata 6mm² kablo ile elektriği dağıtırdım. Toprak hattı da eklerdim. Aydınlatma ve priz grubu ayrı ayrı sigortadan çıkacak. Her odaya tek bir sigorta konmayacak. Eğer eve 3 faz giriyorsa aydınlatma ile priz hatlarını ayrı fazlardan vermek hatalı ürün sonucu atan sigortadan dolayı karanlıkta kalmamanı sağlar. Fırın, elektrikli ısıtıcı gibi rezistanslı ürünleri 4mm² kablo ile beslemek yararlı olacaktır. Diğer prizler 2.5mm² ve aydınlatma için de 1.5mm² kablo. Ben evde tüm odalardaki prizleri aydınlatma hatlarının sigortalarını ayırdım. Beyaz eşyaların hatları ayrı olduğu için tatile çıkarken sadece alarm ve buzdolabını çalışır halde bırakabiliyorum. Kaçak akım rölesini ise bir tane girişe yüksek amperli -eğer 3 faz dağıtacaksan 3 fazlı- koyacaksın. Ama bizde es geçilen husus her odanın priz hattına da tek fazlı kaçak akım rölesi koymaktır. Kaçak akım rölelerinin tipleri var: http://download.schneider-electric.com/files?p_Reference=CA902000TR&p_EnDocType=Catalog&p_File_Id=670857780&p_File_Name=CA902000TR.pdf Ucuzlardan alıp sürekli atma sorunu yaşayabilirsin. Ev için 30mA olanlardan alacaksın. Ben eve Legrand'ın sıva üstü 3x13'lük sigorta kutusunu almıştım. Evimde 3 faz var. Fazlara yükleri dağıttım. Her sırada bir faz grubu var ve sigortalara köprü yapmak yerine Legrand'ın bakır barasını alıp taktım; köprüleme yapmadım. Bu benim evin planı örneğin: https://i.imgur.com/EVvbEWW.png https://i.imgur.com/Je92FXy.png Sorun varsa ÖM'den yardımcı olmaya çalışayım. Saygılar. abi çıktısını aldım üzerinde geleceğe dair yazan klasörüme koydum. meslek neydi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 yalnız adamda evinin planı hangi priz nerde planı var ben 3mkare yurtta kalıyorum 6 aydır, geçen farkettim yatağın yanında da priz varmış... adam bu yüzden başarılı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Figh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 olm adamın postunu okuyunca hayatıma bir çeki düzen veresim geldi, dünya boktan olsa da, kendi mükemmelimi küçük bir yere yapabileceğim içinde yaşayabileceğimin farkına vardım. 5. boyuna geçtim sen hayırdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2018 bir paramecium olmak kolay değil, üzülmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Ben de aydinlatma ve prizlerin sigortasinin ayrilmasinda aydinlandim.. her evde olmasi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar