Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk kahvesi niye küçük fincanda içilir?

sabonis

Öne çıkan mesajlar

sabonis said:

ben baya kallavi bardakta yapıyorum kendime, eve gelenler hayalet görmüş gibi öeaeahuea o ne türk öle kahvesi mi içilir diye kendilerinden geçiyorlar.
merak ettim harbi var mı bunun bi nedeni, niye oturup doya doya gocaman gocaman içmiyoruz bu kahveyi? var mı geçmişe dayanan bi nedeni?
tarsuslular cay bardagında içiyor

geçmiş ile ilgili bildigim eskiden kahve zor bulundugun için öyle ufak fincanda içiliyormus.Tamamen hurafede olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yok o titremeyi 1 kere yaşadım, böle bi yazı yetiştirmeye çalışırken 2-3 saat içinde 10 kahve mi ne içmiştim. baya bildiğin titreme geldi sonuncu kahveden sonra. hani ateş çok yüksekken üşüme gelir titrersin ya, ona benzer tarzda. kalbin de hızlı attığını falan hissedebiliyorsun o kadar kahve içince hatta. tabi bu tepkimelerde 36 saat ayakta kalmaya vücudun da etkisi olabilir. çünkü kafein overdose için böle 50-60 kahve falan içmen lazım diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

filtre kahve frenç press dışındakilerin ölçüsü zaten expresso değil mi ? sulandırarak yapılmıyor mu lol
amerikano istiyorsun expresso yu sulandırıp getiriyor işte
latte cappucino falan süt + su katıp koyuyor önüne

en hardcore expresso işte

O dediklerin zaten espresso bazlı içecekler. Filtre pressle de yapılır kağıt filtre kullanan makineyle de bir gün dolapta bekletip cold brew falan da. Kullandığın alete göre öğütme şekli de değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kahve cahili olarak soruyorum,
ozaman bütün kahveler aslında espresso?
türk kahvesidemi espresso
Auril said:

resimli anlatayım

https://previews.123rf.com/images/gurza/gurza1511/gurza151100057/48365513-infographic-with-coffee-types-recipes-proportions-coffee-menu-dark-background.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

Biliyorum ,Ya herkes aslında aynı şeyi söylüyor

Konuda tek haksız sabonis sanırım

pardon herkes aynı şeyi söylüyordan farkı ne benimkinin? kimse espresso ile filtre kahve yapılıyor demedi. sen americanodan girdin. expressodan çıktın apaçi gibi :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...