Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Başta 1 Nisan şakası sanmıştım ama değilmiş :) CloudFlare'de ücretsiz olarak Google gibi DNS hizmeti sunmaya başlamış. Google DNS'den daha hızlı olduklarını söylüyorlar ki şuan 14 ms ile Google DNS'in 34 ms'lik ortalamasına göre başarılı görünüyor. APNIC ile işbirliğine gitmişler. Bunun dışında gizliliğe büyük önem verdiklerini, kullanıcı log'larını diğer DNS sağlayıcıların aksine 24 saat içerisinde sileceklerini açıklamışlar. İlk izlenimlerim olumlu :) 1.1.1.1 Announcing 1.1.1.1: the fastest, privacy-first consumer DNS service DNSPerf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Kesin silerler sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 orc_lord said: Başta 1 Nisan şakası sanmıştım ama değilmiş :) CloudFlare'de ücretsiz olarak Google gibi DNS hizmeti sunmaya başlamış. Google DNS'den daha hızlı olduklarını söylüyorlar ki şuan 14 ms ile Google DNS'in 34 ms'lik ortalamasına göre başarılı görünüyor. APNIC ile işbirliğine gitmişler. Bunun dışında gizliliğe büyük önem verdiklerini, kullanıcı log'larını diğer DNS sağlayıcıların aksine 24 saat içerisinde sileceklerini açıklamışlar. İlk izlenimlerim olumlu :) 1.1.1.1 Announcing 1.1.1.1: the fastest, privacy-first consumer DNS service DNSPerf Cloudflare's business has never been built around tracking users or selling advertising. We don't see personal data as an asset; we see it as a toxic asset. While we need some logging to prevent abuse and debug issues, we couldn't imagine any situation where we'd need that information longer than 24 hours. And we wanted to put our money where our mouth was, so we committed to retaining KPMG, the well-respected auditing firm, to audit our code and practices annually and publish a public report confirming we're doing what we said we would. ben tatmin oldum gayet. ozellikle 8.8.8.8'e laf carpmislar xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Figh Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 ben direk değiştirdim, ne malım ya her gördüğüme hemen inanıyorum/güveniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Ahaha abi siz yemeyin bunlari bari :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 dnslerin bi işlevi kaldı mı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 O ne demek abi Ip adresleri ile mi girelim sitelere sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 google dns ile bütün yasaklı sitelere giriyorduk ya 10 yıl önce, öyle bi işlevi kaldı mı? yoksa bana farketmiyor çok hangisini kullandığım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 bazı siteler hala domain name olarak blocklu isp'lerde. Onları farklı dns kullanarak girebilirsin de ip adresi blocklanıyorsa dns ile bişi yapamazsın tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 https://dns.watch 1.1.1.1'e baktim, DNSSEC desteklemiyor. Cop bu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 bu tür büyüklerden dnssec destekleyen var mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 gerge onaylamadıysa kullanmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 https://turkeyblocks.org/2018/04/02/new-cloudflare-dns-service-filtered-turkey/ çıktığı gün filtrelenmiş xdxd aslında devlet hızlı çalışıyor bakarsanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 dnssec ne ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 phising gibi seylere karsi, dns tabanli saldirilara karsi koruyor diye bil. modeme bunun ne oldugunu bilen bir sunucu girersen internette gunvelik nedir bilmeyen annen daha guvende olur gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 DNSSEC için blog'larında şunları paylaşmışlar: "While DNSSEC ensures integrity of data between a resolver and an authoritative server, it does not protect the privacy of the “last mile” towards you. DNS resolver, 1.1.1.1, supports both emerging DNS privacy standards - DNS-over-TLS, and DNS-over-HTTPS, which both provide last mile encryption to keep your DNS queries private and free from tampering." said: However, DNSSEC is very unforgiving. Errors in DNSSEC configuration by authoritative DNS operators can make such misconfigured domains unresolvable. To work around this problem, Cloudflare will configure "Negative Trust Anchors" on domains with detected and vetted DNSSEC errors and remove them once the configuration is rectified by authoritative operators. This limits the impact of broken DNSSEC domains by temporarily disabling DNSSEC validation for a specific misconfigured domain, restoring access to end consumers.""> "We use DNSSEC validation when possible, as that allows us to be sure the answers are accurate and untampered with. The cost of signature verifications is low, and the potential savings we get from aggressive negative caching more than make up for that. We want our users to trust the answers we give out, and thus perform all possible checks to avoid giving bad answers to the clients. However, DNSSEC is very unforgiving. Errors in DNSSEC configuration by authoritative DNS operators can make such misconfigured domains unresolvable. To work around this problem, Cloudflare will configure "Negative Trust Anchors" on domains with detected and vetted DNSSEC errors and remove them once the configuration is rectified by authoritative operators. This limits the impact of broken DNSSEC domains by temporarily disabling DNSSEC validation for a specific misconfigured domain, restoring access to end consumers." said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2018 ben de daha tam anlayabilmiş değilim teknik olarak nedir ne değildir bu dnssec, kimi performansa negatif etkisi var diyor, kimi yok diyor. okuyuo araştırmak lazım güzelce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 biraz yavas 60 70ms ama verisign in dns var onu kullaniyorum ben. Dunyadaki 13 rootserverin 2si adamlarda, yamuk olmaz https://www.verisign.com/tr_TR/security-services/public-dns/index.xhtml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 Dün çıktı ve an itibariyle BTK tarafından engellendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 Lul cok hizli dovlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2018 GERGE said: phising gibi seylere karsi, dns tabanli saldirilara karsi koruyor diye bil. modeme bunun ne oldugunu bilen bir sunucu girersen internette gunvelik nedir bilmeyen annen daha guvende olur gibi. Ana bacı karıştırma bilae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 stormeagle said: Dün çıktı ve an itibariyle BTK tarafından engellendi ne engellendi anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 cloudflare dns Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 Şimdi kullanamıyor muyuz bunu? Ne kullanıcaz AQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2018 attım ya ilk sayfaya çıktığı gün filtrelenmeye başlanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar