Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üst seviye oyun laptop

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

2 model arasında kaldım.

Dell Alienware AW17 modeli
i7 7820hk
32 giga ram
1080 gtx
512 ssd + 1tb sata
1440p 120hz ekran 17.3inc

Fiyat 14k

Monster Tulpar
i7 8700
16 giga ram
1070 gtx oc
256 ssd + 1tb sata
1440p 120 hz gsync 17.3 ekran

Fiyat 12k

Başka tavsiyelere de açığım

En az 1070 olmalı ve 17.3 120hz ekran şart.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge73vr-raider-7rf-035xtr-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-8gb-gtx1070-173-120hz-freedos-pmu358375

GE73VR bunu al, monster (clevo) kasalar çok ısınıyor. Bunların iç soğuması da gayet iyi, hafif ince de.

msi monsterdan bile dandik bende var halen ama keşke almasaydım diyorum aldığımdan beri.

aynı paraya efsane masaüstü alırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

paradoksalkedi said:

https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge73vr-raider-7rf-035xtr-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-8gb-gtx1070-173-120hz-freedos-pmu358375

GE73VR bunu al, monster (clevo) kasalar çok ısınıyor. Bunların iç soğuması da gayet iyi, hafif ince de.

msi monsterdan bile dandik bende var halen ama keşke almasaydım diyorum aldığımdan beri.

"msi dandik" ne demek abi ne kadar saçma bir yorum. malzeme kalitesi mi kötü mesela neyini beğenmiyorsun? laptop bakarken en önemli bakılması gereken nokta soğutması. (ağırlık incelik vs kişiye göre önemli olabiliyor o ayrı ama gaming laptop bakıyorsun ağır ve kalın olacak).

ge73vr da güzel soğutuyor fazla thermal borusu var, fanlar güzel, ekran iyi 120hz, klavye güzel.

masaüstü kurarsın tabii çok güzel de laptop istemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

scorch said:

paradoksalkedi said:

"msi dandik" ne demek abi ne kadar saçma bir yorum. malzeme kalitesi mi kötü mesela neyini beğenmiyorsun? laptop bakarken en önemli bakılması gereken nokta soğutması. (ağırlık incelik vs kişiye göre önemli olabiliyor o ayrı ama gaming laptop bakıyorsun ağır ve kalın olacak).

ge73vr da güzel soğutuyor fazla thermal borusu var, fanlar güzel, ekran iyi 120hz, klavye güzel.

masaüstü kurarsın tabii çok güzel de laptop istemiş.

soğutmuyor abi ok?

ne kadar soğutmadığını anlaman için biraz google'dan bakman yeterli msi laptoplardaki kronik sorunları

klavye ısınmaktan alt devreleri yanıp 1,2 sene geçmeden random tuşlar (bilhassa space civarı) tuşlar çalışmaz hale geliyor.

o kadar çabuk ısınıyor ki 3 sene de 2 defa pil değiştirmek zorunda kaldım öldükleri için.

al en basitinden kronik rahatsızlığını gör.

https://www.youtube.com/watch?v=FpVuzisn0-c

gs70
gs70 stealth
ga mı ne modelinde de aynı sorun vardı. steelseries klavyeli modelleri direk gg gidiyor hemen.

şöyle diim, dizinde kullanma şansın 0 ciddi yanık olur dizlerin.

soğutucu blok ile masaüstü kullanmak zorunda kalıyorsun.

hani diizmde yolda falan oyun oynayayım deme sakın en az 1 hafta dizlerinin acısı ile uğraşırsın.

yaşadım biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gaming pc alıp dizinde oyun oynama bir zahmet. 6 yıl önce ge60 kullanıyordum, şu an gt72vr kullanıyorum. arada birçok başka laptop da kullandım o yüzden biliyorum nedir ne değildir diye.

msi piyasada en iyi soğutan cihazları üreten firma, gt serileri ile. ge73 de o konuda çok iyi git bak incelemelerine tutup 7xx serisi gpu kullanan kaç yıl önceki modellerle gelme.

ya adam laptop arıyor sormuş, 10 yıl önce bir model kullanıp, hatta gaming laptop alıp kucağında oyun oynamaya çalışıp "ayy kucağım yandı almayın" köylülüğünü yapıyorsanız önermeyin abi. bir konuda yeterli bilginiz yoksa aklını karıştırmayın milletin her şeyde söz sahibi olmak zorunda değilsiniz. adam 1070'li laptop arıyor tabii ki kucağında oynamayacak oynayamaz da zaten.

gpu testinde işlemci 67 derecede gpu 73. çok güzel sonuç bu 1070 ve o inceliğe sahip bir laptop için.

"msi laptoplardaki kronik sorun googlela görürsün"? xd her laptop üreticisinin elbet bir serisinde sakarlık var. asus'un gl702vm serisi leş mesela thermal borusu eksik aletin resmen, clevo (monster)'ların yüzey sıcaklarıkları çok kötü 55 derecelere varıyor wasd bölgeleri. alienware r17'de ilk sürümde acayip kötü thermal macun ve kötü kaliteli thermal boru kullandığı için aletler nefes alamıyor sürekli throttle yaşıyordu sonradan düzelttiler.

yani her markada illa sorun oluyor da "abi o marka çok şeymiş hep kronik sorunluymuş" muhabbeti çok komik oluyor :D donanımhabermiş gibi yorum atmayın şu donanı bölümüne pls.

Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

Gs70 stealth diyorum 10 sene önceki laptop diyor halen.

Sen al laptop kullan kardeşim.

abi kusura bakma da ince ve hafif diye pazarlanan modeli alıp ısınmamasını beklemek fantezi. hem 2cm olsun hem 3kg altı olsun hem de serin olsun. 50k versen yine alamazsın yani. ya da dizinde oyun oynayamazsın. kaldı ki masada kullanınca klavye hiç de öyle ısınmıyordu özellikle bu modelde gpu cpu klavyenin ilerisinde oldğu için. üç sene kullandım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende gs60 pro var 2 senelik. Adam akıllı bakarsan bilgisayara hiç öyle klavye bozacak kadar ısınmıyor. En son hatta mecidiyeköyde bir servise bıraktım iç dış temizlik+termal macun için, şu an ultra ayarlarda bile püfür püfür soğuk (70 derece max).

Ha kötü yönü yok mu var. Kasa çok sağlam değil (ki ince ve hafif bilgisayar için çok da şans yok) ve aşırı fan gürültüsü oluyor olur da bilgisayar 80 dereceyi geçerse (ki gene ince ve hafif oyun laptopu derdi)
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

Bende gs60 pro var 2 senelik. Adam akıllı bakarsan bilgisayara hiç öyle klavye bozacak kadar ısınmıyor. En son hatta mecidiyeköyde bir servise bıraktım iç dış temizlik+termal macun için, şu an ultra ayarlarda bile püfür püfür soğuk (70 derece max).

Ha kötü yönü yok mu var. Kasa çok sağlam değil (ki ince ve hafif bilgisayar için çok da şans yok) ve aşırı fan gürültüsü oluyor olur da bilgisayar 80 dereceyi geçerse (ki gene ince ve hafif oyun laptopu derdi)

Aman abi Bright görmesin 70 dereceye soğuk dediğini

Adam idle da 15 derece load da 55 dereceyi gördü mü triggerlanıyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...