Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bateri tavsiyesi.


DavidMills

Öne çıkan mesajlar

Müzikten, öğretmenleri sayesinde nefret eden bir oğlum var. (Bir melodika tutturmuşlar fıs fıs da fıs) sevmiyo adam. Ben de müzikten pek nefret etmesini istemiyorum. 2 sene evvel okulda vurmalı çalgıları seviyordu çünkü. Dedim bateri çalmak istersen, kurs murs yapalım. Olabilir çalarım dedi, heves etti işte kısaca. Ev müsait olduğu için destek-pratik anlamında orta yolu bateri de alabilirim. AVM, müzik mağazalarının %90 yanlış yönlendireceğine eminim. Tabii ki kursa da danışacam ama, bateri meselesine hakim patiler varsa tavsiyelerini zevkle dinlerim. Yaş 9 bu arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
abi şu anda orta halli bir elektronik davul 6000 7000 lira en az. onun aşağısı da var elbette ama hani ne kadar tatminkar olur bilemedim. gerçi çocuk diyosun, o yüzden çok kalite aramayabilir ama yine de 2000-3000 tl aşağısı davullar -bence- baya çöp sdf


Hiç denemedim ama akustik davullar için susturucular varmış. derilerin üzerine koyuyosun, yoğun ses çıkarmasını önlüyormuş. evde yeriniz varsa akustik davul+susturucu opsiyonunu bi araştırın isterseniz.

Türkiye'de bu iş gerçekten zor ya. az acısını çekmedim zamanında, hala çekiyorum. İstediğim elektronik davul dolar sağolsun şu anda 12.000 TL.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 yaşındaki çocuğa daha başlamadan ne davulu hocam aman, evet özensin diye ufak çaplı bir şeyler olabilir ama davulun öğrenme süreci ve hatta sonrasındaki pratiğin büyük bir çoğunluğu da pad denilen kauçuktan hallice bir materyal üzerinde geçer, bagetlerle stick control yapıyorsun bir nevi, önce trampet çalıyorsun yani, ona hakim oluyorsun ve o yönde hep pratik gidiyorsun vs vs, ben zamanında öğrenme sürecindeyken haftalık 2-3 saat davul üzerinde pratik gayet yeterli oluyordu, bunun bir kısmı hocayla bir kısmı da boş zaman kendi başıma olarak geçiyordu, haftaiçi evde pratik yine pad üzerinde, biraz olaylara hakim olunca da benim seviyemdeki insanlarla grupta çalmaya heves edip ordan hem pratiği arttırmıştım hem de çok şey öğrenmiştim, kusura bakma bu arada terimleri ben de çok net hatırlamıyorum ingilizce, türkçe karışık yazıyorum hallice.

O yüzden size tavsiyem öncelikle sizi yolmayacak ve genç oğlanında motivasyon ve hevesini yukarda tutabilecek birini bulmanız, o hem yönlendirir hem de ufaktan başlayınca gerisi gelir zaten. Ha kurs direk elektronik davul tavsiyesinde bulunduysa bence bir durup düşünmeli o kursu da çünkü imkanlar sınırsız değilse her parçası çok tuzlu şeyler ve 9 yaşındaki bir çocuğun yarın bir gün bagetleri dolabın tepesine fırlatma ihtimali de çok yüksek unutmayın :)

Neyse tabii bu işi daha iyi bilen hatta profesyonel yapan arkadaşlar gelip daha iyi yardımcı olabilir ama ben kendi geçmiş tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...