Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Budget all-in-one printer tavsiye


Bright

Öne çıkan mesajlar

Printer/Scanner
Wireless, wireless'ı uyuzluk yapmasın.
Yazılımı Win10/Android düzgün çalışsın. IOS/OSX'le çalışmasa da olur.
Mürekkebi ucuz olsun, bulması zor olmasın.
Fiyatı ucuz olsun (herşey dahil 500 tl altı).
Kağıt sıkışması yapmasın, durduk yere saçma sapan hatalar vermesin.

Var mı böyle bir alet?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Var.

Epson L382. 500 alti degil, 500 kusur. Ama daha iyisi yok ev icin. 30Tl'ye murekkep tankini dolduruyorsun, sonra 13k sayfa basiyorsun. Renkli istiyorsan RGB tanklarini da dolduruyorsun, 7k sayfa basiyorsun. Her renk 30TL iste.

Ilk aldiginda 4 tank da tam dolu geliyor.

Dakikada 10 sayfa basiyorsun. Tarama yapiyorsun.

Kotu yani network ozelligi yok, onu istiyorsan daha pahali modellerine bakacaksin. Murekkep tankli yazicilar ama artik almasi gerekenler. Lazer ve kartuslu yazicilar gereksiz pahali toner ve kartus olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless olmazsa olmaz bir kere, pahalı modelinin ismi/modeli ne? Fiyatı esnetebilirim tanklının mürekkep derdi daha azsa.

Bişi scanlemiycem abi evrak mevrak, öyle über süper scanning fonksiyonları olmasına gerek yok da telefon kamerasıyla falan da uğraşmak istemiyorum, basıyım tuşuna çıksın .pdf olarak PC'de.

Hani HP 5510 vardı bilmem kaç senelik, kıytırık bişi. İş görüyordu da çalışmayı printlemeyi reddetti bugün. Mürekkebi de kartuş başı 70-110tl arası değişiyor falan, printer'a harcanan paranın 10 katını kartuşa verdik zaten yıllar içinde. Böyle tanklı az daha yüksek fiyata da bişiler söyleyebilirsiniz, mürekkep parasından kurtaracaksa 1k'ya kadar çıkarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
reyou said:

bende lazer dusunuyodum ya, akari kokari olmasin. bunlarda da uzun sureli kullanmazsan uclari tikaniyo vs gibi sorunlar var mi? hic bakmadim valla teknolojisine fiyatlarina fln.


Epson kullandim sadece, uzun sure kapali kalirsa tikanma oluyor, acilinca temizliyor ama. Bunlarin dogru kullanim yontemi surekli acik birakmak, surekli kanallarini acik ve temiz tutuyor kendisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:


Geldi L3050, kurdum, driver/software yükledim, firmware update yaptım falan da tek bir şikayetim var. Üzerindeki tuşlara basarak direk bilgisayara wireless üzerinden scanliyemiyorum. İlla başka bir cihaz üzerinden komut göndermek lazım. Android telefon/tablet veya PC'den ilgili yazılımlarıyla scan diyip o cihazlara scanliyebiliyorum ama printerın üstündeki tuşlardan olmuyor. Sanırsam öyle bir feature eksiği var cihazın, sadece USB üzerinden PC'ye scanliyebiliyor cihazın üzerindeki tuşları kullanarak.

Bir de USB portunu bulamadım cihazın ama çok da lazım değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bu epson L3050 ile ilgili son yorumlar nedir şimdi? Bizim ofiste kiraladığımız makine o kadar çok sorun çıkarmaya başladı ki baydı artık millet, şu tank mürekkep olayı da ucuza geldiğine göre alalım bunu kullanalım diyorum.

Ha bide wifi var tamam ama direk network printer olarak tanıtmak mümkün yine dimi? İlla apple mapple bağlamak gerekmiyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
L550 modelini Android, Ubuntu, macOS ve Windows makinelerde kullaniyoruz direk. iOS ile calismiyor ama, bir app var kendisinin, onun uzerinde baski yapiyor iOS'da ama bir calisiyor, bir calismiyor.

Yeni L3050'de AirPrint geldi mi bilmiyorum.

Onun disinda kendi basina calisiyor, evet.

Ofis icin sorun su ama, bizim ofis kucuk oldugundan hic sorun cikarmadi L550, faks filan sorunsuz. Ama yavas bastigindan lazerlere kisayla yogunluga gore sorun olabilir. Ayrica L3050'yi ofis icin o kadar da tavsiye etmem. Bu konuda ucuzluk onde oldugundan onerdim. L565 oneririm, benimkinin yeni modeli iste. L565'de ADF var, cok fark yaratiyor. Tabii, bize mahkemelerden, bilirkisilerden 100 kusur sayfalik metinler geliyor, muvekkilden defterler, dokumanlar geliyor; onlari taratirken kullaniyoruz. Oyle bir kullanim gerekmez diyorsaniz L3050 ile baska farki yok faks disinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

L3050'yi ben Android cihazlarda kullanabiliyorum Wi-Fi ve internet üzerinden. Win10'da network üzerinden kullanıyorum, internet üzerinden denemedim.

Sevmediğim 2 yanı var:
Biri üstündeki tuşlardan PC'ye direk scan yapamıyorsun, illa PC'den veya telefondan bir yerden komut vermek gerekiyor. 10 senelik eski HP Printer'da yoktu mesela böyle bir sıkıntı, üstündeki kıytırık touch screenden seçip istediğin cihaza scanliyebiliyordun.

Diğeri de gene benzer bir sorun. Fotokopi çekerken kopya sayısı kadar fotokopi çekme tuşuna basmak gerekiyor. 10 kopya istiyorsan 10 kere basman gerekiyor arka arkaya tuşa. Gene eskide n kere çek diyip bırakınca o kadar çekiyordu.

Bunun gerçi ekranlı modeli var, belki o daha iyidir ama bu benim işimi görüyor. Yukarıdaki konular size sıkıntı yaratmıyorsa iş görür. Bir de bağlarken WPS kullanarak tanıtmam gerekti network'e, içinden kablo çıkmadı ve USB girişi varsa da bulamadım. WPS'le tanıttıktan sonra ip adresini girip network üzerinden ayarlarında değişiklik yapabildim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge'nin dediği gibi 100 sayfa evrak scanliyeceksiniz tray'i olan bir model seçin ofiste, bu baygınlık geçirtir. 20-30 sayfa belgeyi bile tek tek değiştirmek baygınlık geçirtiyor. Oldukça da yavaş basıyor, ofis ortamın yoğunluk olursa ideal olmayabilir.

Ha ama evde, acele olmadan, uygun fiyatla print ve scan için gayet iyi. İçinden de tonla mürekkep çıktı(renklilerden 1 şişe, siyahtan 3 şişe)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Fotokopi cekerken her seyi ayarlayabiliyorum ben, sayfa sayisi, boyutlamalar, her sey var.

Uzerindeki ayarlarla tarayip bilgisayara gonderme de var benimkinde.

Vaktinde L550 en ust modellerdendi ama, ondan benimkinde vardir. Onun wifi'li yeni versiyonu olan L565'de de vardir diye dusunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Bu 3. party murekkepten alayim diyorum bu arada, alirsam izlenimlerimi yazarim: https://urun.n11.com/kartus/epson-t6641664266436644-l100l200l210l355l550l365-murekkep-P225506406


evde kendin yapsana murekkebini. bu kadar mainstream olmayin bence.
http://penniesandpancakes.blogspot.in/2012/09/frugality-tip-4-diy-printer-cartridge.html#.Uk6H04bX93Q
https://www.techpluto.com/how-to-make-your-own-black-printer-ink/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
En adi, en ekonomik kalite ile basinca oyle o. 4-5 saniye saglam bir kalite ile.

Unutma bir de, urekli fise takili ve acik kalmali. Yoksa kuruyor murekkep, ugrastiriyor. Kendi kendine temizleyebiliyor ama bir saat ugrasiyorsun temizleme ayarlariyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...