Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurt disi kargo sorunsali


ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

ya yurt disindan birsey aldim. kargo olarak da 2 secenek vardi; fedex international ve onun priority olani. aradaki fark 7 dolar oldugu icin priority sectim. urunun degeri $109, kargoya $50 odedim.

buraya kadar hersey normal. ama sanirim bu adamlar benim paketi usps'e vermisler; takip numarasi oranin cunku. bildigim kadariyla usps de turkiyeye girdikten sonra ptt'ye teslim ediyor.

urun ihtimalen gumrukte takilacak ve ben gitmek zorunda kalicam. fedex priority'de sanirim vekalet veriyorsun parayi havale ediyorsun senin yerine gumrukten cekip getiriyorlar. yani bunlarla ugrasmamak icin sectim priority.

bununla alakali detay bilen var mi? saticiya carlayim mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

satıcıya carlamada dikakt et özel kargo şirketleri fazladan masraf çıkarıyor iyi gömebilirler (depo parası falan filan) sana gümrükte ptt getiriyorsa iyi özel kargo getiriyorsa o fazla gömüyormuş he usps amerikan kargosuydu iyidir gömmezler sadece gümrük gömerler satıcıyla konuşsaydın belki fiyatını az yazdırırdın yazdırabilecek birşeyse ne aldın ?
yani özel şirketle kurtarma yok sadece ürün küçükse faln gözden kaçıyor
yalnız priortye 50 dolar fazla mı bilmiyorum sitesinden bak ben alırken tta kaç see önce 35 dolar verdiğimi hatırlıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

usps getirirse zaten ülkeye usps ile girer dolaşıma ptt ile devam etmesi sana sıkıntı olmaz bence, gümrükte bir sıkıntı çıktığında pdf atarlar imzalar geçersin fill n sign ile hani gümrüğe girmeden zaten pttye vermezler diye düşünüyorum, prioritynin bir anlamı kalmıyor o zaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kutu tahminen 100x25x10 cm^3 gibi birsey, urun de 2-3 kg.
umarim getirirler kapiya, gumrugu elden odemek problem degil. beylerbeyinde oturuyorum, sirket umraniyede. basaksehire gidecegime beni opsunler(*) daha iyi yani.

ihtimalen gitmek zorunda kalacagim ama, ne boktan is ya.
bari uzun tutmasalar gumrukte. 16'sinda ucakla cikti yola; hala bir guncelleme yok. coktan girmistir bence ulkeye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gumrukte takildi kargo. kutu buyuk oldugu icin dikkat cekmis, fatura da kutunun icinde oldugu icin deger belirleme yapamamislar. teblig geldi. fatura ve kimlik fotokopini gonder kapina gonderelim diye. boyle gelince gumruk vergisini de nakit olarak posta memuruna veriyormussun.

ben beklemek istemedim ve sahsen gittim. bankoda kayit yaptiriyorsun, kutunu bulup seni cagiriyorlar. gidip faturayi falan gosteriyorsun. kargo haric bedel uzerinden (ibraz edebilirsen - yani hesap hareketi degil faturayla gitmek daha mantikli) vergi aliyorlar. 80 lira civari birsey odedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kutuyu açmıyorlarsa iyiymiş ben kutulu lego almıştım 3 sene önce falan evde yoktum vergi istemişler sonra pttden gidip aldım falçata atımışlar lego kutusuna (sadece kargo kutusunu açmakla kalmayıp) birde 2 3 lego kutuda geziyordu neyse ki eksik parça olmadı hepsi kutuda kalmış

neyse ucun biri bir durum olmadan kargoyu aldığına sevindim ucunbiri >:D<
ama kargodan kazıklandın galiba ? kaç paraymış priorty ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Selamlar,

Yeni başlık açmamak için buradan sorayım ben de.

Haziran ayında Londra'dan bir tane board game almıştım ama İstanbul'a dönüp kutuyu açınca fark ettim ki eksik/hatalı kartlar var içerisinde. Firma ile görüştüm, onlar da ücretsiz olarak eksik parçaları USPS ile yolladılar. Tracking bilgilerini de paylaştılar.

Gelen ürün muhtemelen küçük bir zarfta 30 - 40 adet kart. Gümrüğe takılma ihtimali var mıdır bunun? Çünkü son tracking bilgisi şu şekilde,

July 12, 2019, 8:53 am 
Departed 
ISTANBUL, TURKEY 
Your item departed a transfer airport in ATATURK, ISTANBUL, TURKEY on July 12, 2019 at 8:53 am. The item is currently in transit to the destination. 

PTT ile görüştüm geçen hafta, yukarıdaki bilgilere rağmen bizde daha TR'ye giriş yapmamış gözüküyor dedi kadın. Anlamadım nasıl ilerleyeyim. Gümrükte takıldıysa kendim gidip alayım dicem de ondan da emin olamıyorum, bir de nerede bu gümrüğün yeri?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amazondan ufak bir oyuncak almıştım 10*5 cm boyutlarında, açıp incelemisler, buraya kadar normal ama oyuncağın sert plastigini kesip dışarı çıkarmak sonrasondada kağıt zarfa koyup etrafını bantlamalari garip geldi. Uyuşturucu falanmi aradılar acaba yoksa gümrük memurunun çocuğuna günlük oyuncakmi lazimdi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benimkinin açıp incelemeye değer bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi hepi topu 30 - 40 tane iskambil kağıdı büyüklüğünde kart gelecek.

Süre çok uzadı, USPS'in bilgilerine göre çoktan elimde olmalıydı. Çok da dert değil, acil ihtiyacım yok da kafama takıldı.

Bekliyim bari daha, zaten önümüzdeki hafta İstanbul'da da olmicam. Artık getirirlerse apartman görevlisi falan alır bana haber verir herhalde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...