dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 önce etc/init/ 'e bakıyorsun orada bluetooth.override dosyayı var mı ? >(yoktur büyük ihtimal) Yok ise yapiyorsun bir tane bluetooth.override, yapıştırıyorsun etc/init/ in içine Ondan sonra terminalde şunu giriyorsun sudo gedit /etc/init/bluetooth.override Dosya açılınca içine tek kelime olarak manual yaziyorsun, kaydedip kapatıyorsun, restart atıyorsun, olay tamamdır. abi bildigin cile lan.... isiniz bu degil bariz rahat adam oyuncagi bu. zenginler, rockcilara vermek lazim aslinda. rahat batinca uyusturucu kullanip intihar edeceklerine otursunlar linux'da surunsunler. vallahi olum orani duser. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 gedit mi, iyyy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Ben development ortamimi tamamen macOS'tan Arch Linux'a tasimak istiyorum, deneme amacli bi guest Manjaro kurdum cok heveslendirdi. Simdi macOS tarzi tepeye taskbar asagi dock koyma olayini deniycem. Yalniz iTerm2'yi cok ariyorum ya, var mi bi alternatifi? Terminal olarak Alacritty'i kurmak istiyorum ama icinde pencereleri bolup dizme, tab'lendirme, tmux yapma falan yok. Muhtemelen ekstra tool kurarak oluyodur ama yok mu soyle bundled bi sey sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Mac'deki konforu bulabileceginden supheliyim ama bi dene bakalim. Oluyor mu olmuyor mu gormus oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Terminator kullaniom ben Tab ve tmux gibi bolme olaylari var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Ubuntu MATE 18.04: https://i.hizliresim.com/BLNEZj.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 dasaaa said: Bildiğin çile Neresi çile yaw, 5 dakika sürmüyor. Fakirlik adamı mucit eder derler. :) Linux - halkın işletim sistemi. Windows - orta direk, memur işletim sistemi MacOS sosyete - zengin, sosyete takımı. Biz halkız ne yapak. GERGE said: Ubuntu MATE 18.04: https://i.hizliresim.com/BLNEZj.png Fena hoşuma gitti. Bu üst bar aşağı iniyor demi ? Edit: Dur şimdi bu ubuntu matenin minimali mi ? Yoksa Minimal olmayan Ubuntu Mate mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 inio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Quo-Vadis said: Neresi çile yaw, 5 dakika sürmüyor. 5dk ne la? hafiz oluyor adam. click click bitti. tembel adamim ben, oyle Beckett gibi Garcia Marquez gibi uzun uzun destan yazip "oh simdi BT'yi kapatiyorum" demeye ne gerek var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 senko said: inio click click ve hoooop diye mi iniyor? yoksa onun icin de moby dick gibi yazmak gerekiyor mu? “Though in many natural objects, whiteness refiningly enhances beauty, as if imparting some special virtue of its own, as in marbles, japonicas, and pearls; and though various nations have in some way recognized a certain royal preeminence in this hue; even the barbaric, grand old kings of Pegu placing the title “Lord of the White Elephants” above all their other magniloquent ascriptions of dominion; and the modern kings of Siam unfurling the same snow-white quadruped in the royal standard; and the Hanoverian flag bearing the one figure of a snow-white charger; and the great Austrian Empire, Caesarian, heir to overlording Rome, having for the imperial color the same imperial hue; and though this pre-eminence in it applies to the human race itself, giving the white man ideal mastership over every dusky tribe; and though, besides all this, whiteness has been even made significant of gladness, for among the Romans a white stone marked a joyful day; and though in other mortal sympathies and symbolizings, this same hue is made the emblem of many touching, noble things- the innocence of brides, the benignity of age; though among the Red Men of America the giving of the white belt of wampum was the deepest pledge of honor; though in many climes, whiteness typifies the majesty of Justice in the ermine of the Judge, and contributes to the daily state of kings and queens drawn by milk-white steeds; though even in the higher mysteries of the most august religions it has been made the symbol of the divine spotlessness and power; by the Persian fire worshippers, the white forked flame being held the holiest on the altar; and in the Greek mythologies, Great Jove himself being made incarnate in a snow-white bull; and though to the noble Iroquois, the midwinter sacrifice of the sacred White Dog was by far the holiest festival of their theology, that spotless, faithful creature being held the purest envoy they could send to the Great Spirit with the annual tidings of their own fidelity; and though directly from the Latin word for white, all Christian priests derive the name of one part of their sacred vesture, the alb or tunic, worn beneath the cassock; and though among the holy pomps of the Romish faith, white is specially employed in the celebration of the Passion of our Lord; though in the Vision of St. John, white robes are given to the redeemed, and the four-and-twenty elders stand clothed in white before the great-white throne, and the Holy One that sitteth there white like wool; yet for all these accumulated associations, with whatever is sweet, and honorable, and sublime, there yet lurks an elusive something in the innermost idea of this hue, which strikes more of panic to the soul than that redness which affrights in blood.” sene oldu 2018, click click ile iniyordur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 hoop diye inio bu arada bt'yi kapatamamanın bi bahanesi fln yok, tamamen linux distrolarının son kullanıcı başarısızlığı. işin gerektiriyorsa kullan zaten linux çeşitlerini, benim docker ile anaconda, tensorflow ile biton problemim oldu, üstünde tüm hadoop env. linux için ondan geçtim. yoksa gogo windows. Oyunların yarısı çalışmio zaten, excel'i gerge crossover halletmiş diyor da crossover'in kendisi office'ten daha pahalı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Siz iyice tembeleşmişsiniz ya , 5 dakka parmak oynatıverin. Accık kalori harcar, çok ufak ta olsa spor yapmış olursunuz. 2 mikrogram yağ yakarsanız, sağlığınıza yararı olur. İşte boylede yararlı, sağlığınızı düşünen bir işletim sistemidir Linux. Hem kendin de söyledin, ölüm oranı düşer diye, insan hayatı bile kurtarıyor bak. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 issiz olana dusurur isi olana gereksiz. bos adam isi la. ya da yazilimci falan olacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 iste yazilimcilar bu yuzden parayi kiramiyor, adam bunla 5 dk ugrasacagina 500 euro daha fazla verir :) https://twitter.com/zck/status/967159093705170945 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2018 Quo-Vadis said: GERGE said: Ubuntu MATE 18.04: https://i.hizliresim.com/BLNEZj.png Fena hoşuma gitti. Bu üst bar aşağı iniyor demi ? Edit: Dur şimdi bu ubuntu matenin minimali mi ? Yoksa Minimal olmayan Ubuntu Mate mi ? Cok rahat iniyor, suna bak: https://ubuntu-mate.org/gallery/layouts/ Hazir layout'lar bunlar, istedigin gibi degistirebiliyorsun bu arada. Ubuntu MATE ile Minimal Install diyip kurdum ama normal ile minimal'in bir farki yok abi temelde. DE ve ozu ayni. Minimal'da sadece sunlar yok, MATE ozellikleri ayni: https://bazaar.launchpad.net/~ubuntu-mate-dev/ubuntu-seeds/ubuntu-mate.bionic/view/head:/desktop.minimal-remove Bluetooth isine geri donersek de TLP yuklesenize diyorum yine. Su ayarlarina bakin: TLP # Restore radio device state (Bluetooth, WiFi, WWAN) from previous shutdown # on system startup: 0=disable, 1=enable. # Hint: the parameters DEVICES_TO_DISABLE/ENABLE_ON_STARTUP/SHUTDOWN below # are ignored when this is enabled! RESTORE_DEVICE_STATE_ON_STARTUP=1 # Radio devices to disable on startup: bluetooth, wifi, wwan. # Separate multiple devices with spaces. #DEVICES_TO_DISABLE_ON_STARTUP="bluetooth wifi wwan" # Radio devices to enable on startup: bluetooth, wifi, wwan. # Separate multiple devices with spaces. #DEVICES_TO_ENABLE_ON_STARTUP="wifi" # Radio devices to disable on shutdown: bluetooth, wifi, wwan. # (workaround for devices that are blocking shutdown). #DEVICES_TO_DISABLE_ON_SHUTDOWN="bluetooth wifi wwan" # Radio devices to enable on shutdown: bluetooth, wifi, wwan. # (to prevent other operating systems from missing radios). #DEVICES_TO_ENABLE_ON_SHUTDOWN="wwan" # Radio devices to enable on AC: bluetooth, wifi, wwan. #DEVICES_TO_ENABLE_ON_AC="bluetooth wifi wwan" # Radio devices to disable on battery: bluetooth, wifi, wwan. #DEVICES_TO_DISABLE_ON_BAT="bluetooth wifi wwan" # Radio devices to disable on battery when not in use (not connected): # bluetooth, wifi, wwan. #DEVICES_TO_DISABLE_ON_BAT_NOT_IN_USE="bluetooth wifi wwan" Guzel bir UI'si de var: https://i.hizliresim.com/RnNVYR.png Niye Ubuntu filan hazir TLP yuklu gelmiyor dizustlerinde bilmiyorum. Yuklerken pil algilarsa makinede bunu da yuklemeli hemen bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Gerge sen bilirsin muhtemlen bu mate'de hangi pencere hangi workspace'de rahatça anlamanın bir yolu var mı? 2 tane chrome açık mesela biri 1.workspace'de diğeri 2.de. ama hangisi nerde nasıl bilcem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Manjaro deepin nasıldır? Performans, stabilite açısından sıkıntı çıkarır mı? Deepin beni çok cezbediyor ama os'sine güvenemeyenlerdenim ben de Çin malı olduğundan. Sadece de olarak kullanmak istiyorum, nasıldır? Hiç uğraşmayayım sorunluysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 senko said: Gerge sen bilirsin muhtemlen bu mate'de hangi pencere hangi workspace'de rahatça anlamanın bir yolu var mı? 2 tane chrome açık mesela biri 1.workspace'de diğeri 2.de. ama hangisi nerde nasıl bilcem Compiz'in Expo'sunu kullaniyorum ben, MATE/Compiz cok iyi zaten, Marco'yu bos verin. https://i.hizliresim.com/PlzAR5.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Murray said: Manjaro deepin nasıldır? Performans, stabilite açısından sıkıntı çıkarır mı? Deepin beni çok cezbediyor ama os'sine güvenemeyenlerdenim ben de Çin malı olduğundan. Sadece de olarak kullanmak istiyorum, nasıldır? Hiç uğraşmayayım sorunluysa Cin maliysa ne olacak abi? Deepin kullan istersen ama hem Manjaro, hem de Deepin rolling release dagitimlar. Eger sadece internet, multimedia, oyun gibi seyler icin kullanacaksan iyi ama is yapacaksan, yani bilgisayarin her zaman saglam bir sekilde calismasi senin icin onemliyle ikisini de onermem. Bu arada saglam calismak derken bozulmasini kastetmiyorum. Hukukcu olarak mesela UYAP editorune bagimliyim ben, ama UYAP editorunun bir suru bagimliligi var ve kurumsal bir program oldugundan surekli ynei bagimliliklara gore guncellenmiyor. Manjaro ya da Deepin'deki bir guncelleme her an UYAP editorunu bozabilir bagimliliklarinin paketlerini guncelleyip durdugu icin. Stable demek, sorunsuz calismak demek bu tarz seylerle karsilasmamak demek. Ubuntu LTS kullanirsan mesela su an kullandigin programlarin hepsinin 5 sene boyunca duzgun calisacagi garantisi var. CentOS kullanirsan 20 sene bu. Neyse, sonuc olarak Deepin kullan sadece oyun, internet, multimedia ise isin, Deepin epey iyi bir dagitim, epey testten de gecti Cin mali oldugu icin. Deepin arayuzunu en iyi veren dagitim. Ama kararli bir sistem istiyorsan, ister inan, ister inanma ama en iyi Deepin dagitimi Pardus 17.2 Deepin. Evet abi, bizim Pardus. Arch/Manjaro/Antergos uclusu hobi isi abi, ogrenciyken kullaniyordum ama artik curet edemem o kadar oynak dagitimlara. Deepin bile Debian Testing oldugu icin fazla oynak bence ama is gorur yani, Arch'dan daha kararlidir. En azindan tum paketler uc kere testten gecip (bir kere Debian sid'den Debian Testing'e gecerken, bir kere Debian Testing'den Deepin Unstable'a gecerken, son kez de Deepin Unstable'dan, Deepin'e gecerken) geliyor. Is icin kullanacaksan ve Deepin DE istiyorsan ama no change in functionality ilkesinin degerini bilip Pardus 17.2 Deepin yukle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 distro ovuyorsak fedora deyip kacmaya geldim. https://getfedora.org/ ne canonical/ubuntu kadar opinionated ne de arch kadar timesink, forza fedora. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Fedora'da da ayni sorun var. 6 ayda bir yeni versiyon cikiyor, destek de 13 ay sadece. Is icin kullaniyorsan Debian Stable, Ubuntu LTS, openSUSE Leap ya da Mageia kullanmak gerek bence, ya da onlarin uzerine kurulan Pardus gibi, Elementary gibi dagitimlar. Ubuntu LTS ideal bence yazilimlar icin PPA destegi ve 2 yillik cycle ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 CentOS de var eger gercekten update etmeye cekinip uzun vadeli destek istiyorsan. Bana gore hava hos, /home'u backupa cekip yeni fedorayi kuruyorum her cift sayida, ne de olsa tebdil-i OS'de rahatlik vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2018 O da cok static ama. 2 senelik Ubuntu LTS ve Debian Stable diyorum hala. 2 sene uygun bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2018 @GERGE PopOS tam aradığım sürüm oldu ya sağol tavsiye için. benim laptopta 1060 var harici fakat optimus değil. niyeyse diğer distrolarda sürekli sorun çıktı, ubuntu en iyisiydi ama ben dediğim gibi amazon appinin yüklü gelmesinden acayip gıcık oluyorum, lts de kullanmak istiyorum 18.04 çıkmadı daha gnome 3 yok. pop os tam oldu, tertemiz sistem, ubuntu 16.04 lts üstüne gnome 3 ve nvidia driverları. miss gibi çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2018 ya bu windows'u linux kullanir gibi kullanmak isteyince oluyo da, linux'u windows kullanir gibi kullanmaya calisinca olmuyo : 1- task bar'i windows gibi icon-title seklinde nasi gosterticez? butun sunlari yapacaksak wtf https://www.pcworld.com/article/2028896/how-to-make-ubuntu-linux-look-like-windows-7.html 2- program list in gui versiyonu yok mu? 3- hadi o olmadi, arkada calisan servislerin bi gui versiyonu olsun bari? iki satir daha az command kullanmiyim diyorum, illa ki yazdircak heralde? 4- powershell in gozunu yiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar