Biyik Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 okuduğumda direkt pilotun hatası gibi duruyor. zerre anlamam da taraflı yayın gibi duruyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 pistin ortasina inmesi ile kaygan zeminde tutunamayip pistin bittigi yerde disari cikmis olsa anlarim da, yandan deniz kismina dogru gitmesi ucagin, pek pilot hatasi ile aciklanabilecek bi durum degil bence. yani motorlardan birinde sikinti oldugu net gibi burada. reverse thrust birinde calismasa boyle bi sey olabilir mesela? spoiler'i simdi okudum da 41 yillik kaptanin iki motorun thrust'ini farkli sekilde verebilecegine pek ihtimal veremedim ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 sol motor geri giderken sağ ileri mi gitmiş sdfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 jet motorları ters yönde çalışmıyor sanıyordum ben ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 pilotun hatası olsa da olmasa da başına kalcak muhtemelen olay uçağın sağ motoru yerinde duramayıp fırladı denilmiş, fotoğraflarda da yok gibi gözüküyor zaten, o da enteresanmış bi de benzer durumun havada yaşanmış örneği de var galiba, kaza ile sonuçlanan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 bunlar hep uçak kazası raporu nat geo motor yatak sarmış yok egzantrik mili kırılmış asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 motor ters yone donmuyor, egzozu one ceviriyor motor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Sol motordaki thrust reverser çalışırken , inişden sorumlu kişi sağ motoru release etmemiş.Sağ motor da tekrardan take off moduna geçince hızlanıp pistin solundan çıkmışlar, orada yazana göre sanırım. Herhalde hatalarını anlayıp durumu düzeltmeye çalıştılar yada uçak bu gerizekalılar duracağı yok ben fren yapıyım bari dedi sfdsfsd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 türbin meme yapmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 fetocu motor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Dark_Soul said: Sol motordaki thrust reverser çalışırken , inişden sorumlu kişi sağ motoru release etmemiş.Sağ motor da tekrardan take off moduna geçince hızlanıp pistin solundan çıkmışlar, orada yazana göre sanırım. Herhalde hatalarını anlayıp durumu düzeltmeye çalıştılar yada uçak bu gerizekalılar duracağı yok ben fren yapıyım bari dedi sfdsfsd. cok ilginc bir hata olmus bu. abi simul sonucu da boyle diye yzmissin zaten. wow... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Vay arkadaş arabayı geri vitese takmayı unutup vuran gormustumde, hiç uçağın motorunu cevirneyip vuranı görmemiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Dark_Soul said: Sol motordaki thrust reverser çalışırken , inişden sorumlu kişi sağ motoru release etmemiş.Sağ motor da tekrardan take off moduna geçince hızlanıp pistin solundan çıkmışlar, orada yazana göre sanırım. Herhalde hatalarını anlayıp durumu düzeltmeye çalıştılar yada uçak bu gerizekalılar duracağı yok ben fren yapıyım bari dedi sfdsfsd. Aynen, kısmen daha doğrusu. TOGA butona basıyor. TOGA normalde Take-off'ta hızını ayarlar ve aynı zamanda landing'de de pas geçecekken basarsın işte yeterli hızı sana sağlayıp go-around yapmana destek olur. bu uçaklarda nasıl kullanılır bilmiyorum ama genel eğitimden bildiğim iniş sırasında sadece go-around'da kullanılıyor. elemanlar uçağa go-around yapacağız gibi komut veriyor ve thrust'ı de idle alınca benim anladığım, daha doğru konuşulan işte uçağın modu sapıtıyor. yerde role yaparken uçak bir tane motor take-off'ta sanıyor kendini ve gaz veriyor ama diğeri vermiyor falan bizim anladığımız tamamen. inişten sonra bir motorun geri, bir motorun ileri çalışmasının sebebi aslında yapılan hatadan doğan bir arıza gibi bir şey anladığım kadarıyla. çünkü işte kaza kırımcılar simulatörde yapıyorlar aynı olayı, bir tanesi "harbi oluyormuş lan böyle" diyor. yani kaza kırımcılarda orada fark ediyor olayı. belki boeing bile böyle fark edecek hatayı cidden anlatıldığı gibiyse sdafdsa detaylı rapor gelir zaten, şimdilik herkes yarım yamalak bir şeyler biliyor. ama temelde pilotaj hatası var, onun ardından uçakta çıkan arıza olaya sebep oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 bu ucan modelin toplamda kac mili var acaba, ilk bizimkilerin basina gelmesi boyle bir seyin ilginc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 olm ucaklarda kazalar genelde ilk olarak milletin basina geliyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Lan sanki dun emirates ucagi dustu de pegasus hissesi %4 artti. Saka misiniz lan sdfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 µh said: bu ucan modelin toplamda kac mili var acaba, ilk bizimkilerin basina gelmesi boyle bir seyin ilginc 2012'de teslim almış pegasus, bayağı yeni bir uçakmış aslında. model eski tabii ki de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 https://www.facebook.com/skynews/videos/2072746222739964/?notif_id=1516190741301745¬if_t=live_video Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Esh said: Lan sanki dun emirates ucagi dustu de pegasus hissesi %4 artti. Saka misiniz lan sdfgh türk halkı düşenin dostudur zaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 time ın instagram ında da vardı bugün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar