tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Merhaba. Bendeki CPU i5 7600k 3.8 ghz ve biosdan clock speedi 4500 ve core voltajini 1.245 yaptim. Stress testte cikan isi degerleri low=65 high=75, idle durumdayken de 30 derece Simdi bu isi degerleri normal mi stock sogutma icin? Ikincisi 4.2 yapsam clocku, voltaji ne kadar dusurmem gerekir? Ucuncusu makine sadece oyun ve word/excel icin kullanilmakta, bana bu OC’un getirisi yuzde kac performans olur? (3800 vs 4500) 4.2 ve 4.5 arasinda hissedilir bir fark var mi? Ayrica msi afterburner ile GTX 1080ti GPUmu +70 clock offset, + 190 memory offset ve voltaji +85 olarak belirledim. Isi degerleri stress altinda 65i gecmemesine ragmen bazi uygulamalar 2 saatlik kullanimdan sonra crash report veriyor. Blue screen daha yasamadim. Bu OC degerlerini kullanarak yuzde kac performans aliyorum ben asagi yukari? Tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Mobo: ASUS PRIME Z270P 16 gb DDR 4 3000 mhz ram Ayrica ram’e OC yapilir mi? Yapilsa da fark edilen bir getirisi var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 1080 ti'ı neden oc yapma ihtiyacı duydun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Rasmon said: 1080 ti'ı neden oc yapma ihtiyacı duydun? OC edition cunku ve beygir gibi fan var iyi optimize edilen oyunlar (doom, wolf 2, witcher 3, bf1 gibi) disinda diger dandik portlar 4k ultra'da 50 fps veriyor cunku gecen sene cikan batman oyununu insan gibi oynamak icin sli titan gerekiyodu, patchlenmeden once heaven benchmarkda da 500-600 puan fark ediyor yaptigim OC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 2014 yilinda cikan crysis 3'de 4k very high'da single gpu ile sabit 60 fps alamiyosun, saka gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 en hayvani benchmark 4kda avg 72 fps verirken sktriboktan shadow of war 45-60 arasinda fps veriyor 8k benchmarkda aldigim fps bebek kusmugu gibi grafikleri olan mafia 3 ile neredeyse ayni bu rezilliklerden dolayi OC yapmak zorunda kaliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 sanırım grafikler o kadar kötü ki ekran kartım göstermiyor. ya da link'lerde sorun var lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 vaktini başka şeylere harca bence takma kafaya o pc yeter sana oc suz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 adam 1080ti OC lemiş excel mi demiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Open img url a basinca acmasi lazim Ve cpu&gpu stok olarak unlocked zaten oc yapilsin diye bu editionlari cikarmislar, niye kullanmayalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 yaksın pert etsin yenisini satalım diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Oc edition fabrika cikisli oc lidir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 4K ultrada AAA oyunlarda alacağın fps o kadar. Ondan sonrası sli zaten. O yüzden daha 4 k olayları tam oturmadı 2k monitör ideal vs vs çok konuşuldu buralarda da. 8K ne ayrıca :D Mhz yükseltmek açar manasına gelmiyor. Senin CPU nun frekansına benim i52500k da uğraşsam yaklaşır veya yakarım yani 5 nesil öncesinin işlemcisi. Sen bu işi Bright'a sor. Ramleri falan ayarlamak gerekebilir öncelikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Gpu da lock olmuyor zaten bildigim kadariyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 tomkat said: Stress testte cikan isi degerleri low=65 high=75, idle durumdayken de 30 derece Simdi bu isi degerleri normal mi stock sogutma icin? Ikincisi 4.2 yapsam clocku, voltaji ne kadar dusurmem gerekir? 75 normal bence. Voltajı ise deneyerek stabil çalıştıgı en düşüğü bulman lazım. Şu an ki hızı düşürmeden de belki voltajı düşürebilirsin, denedin mi? Ha denemesi uğrasması zevkli gelmiyosa da boşver, stok kullan gitsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 brigt iyiydi bu konularda ona öm çak sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Overclock yaparken hızı düşürünce voltajı ne kadar düşürmem gerekir diye birşey yok. Çalışmasını istediğin hıza getirdikten sonra düşük voltajla başlayıp(stok voltaj) stabilite sağlayana kadar arttıracaksın. Stress testiyle kontrol yapacaksın. Prime95'de worker errorlerin frekansından zaten anlaşılıyor stabiliteye yaklaşması. İlk etaplarda Windows açmaz veya Prime'da blue/black screen yersin, voltaj arttıkça artan frekansla worker error yersin. En sonunda stabil hale gelir. GPU OC'u en son yapılır bu arada. İlk önce CPU OC'unu yapıp stabil olduğundan emin olduktan sonra(stress testi + gaming) GPU OC'unu yapabilirsin. RAM OC'u yapacaksan onu da CPU OC'undan önce, ilk yapman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Bright said: Overclock yaparken hızı düşürünce voltajı ne kadar düşürmem gerekir diye birşey yok. Çalışmasını istediğin hıza getirdikten sonra düşük voltajla başlayıp(stok voltaj) stabilite sağlayana kadar arttıracaksın. Stress testiyle kontrol yapacaksın. Prime95'de worker errorlerin frekansından zaten anlaşılıyor stabiliteye yaklaşması. İlk etaplarda Windows açmaz veya Prime'da blue/black screen yersin, voltaj arttıkça artan frekansla worker error yersin. En sonunda stabil hale gelir. GPU OC'u en son yapılır bu arada. İlk önce CPU OC'unu yapıp stabil olduğundan emin olduktan sonra(stress testi + gaming) GPU OC'unu yapabilirsin. RAM OC'u yapacaksan onu da CPU OC'undan önce, ilk yapman gerekir. en basta x47 yapmistim 1.345 voltajla ama cooling stock oldugu icin vazgectim stress testte normal sonuclar vermesine ragmen. voltaj dusurmekten kastim suydu her 100 mhz icin voltaji 0.x arttirma veya dusurme diye bi kural var mi diye merak etmistim rule of thumb hesabi ram oc isinden vazgectim, minimal performans artisi varmis okudugum kadariyla valla bi haftadir falan bu oc valuelariyla calisiyor makina ve daha blue screen yemedim, stabil gorunuyor gpu oc zaten on/off gibi bisey, her zaman da yapmiyorum zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 aktiftablet said: tomkat said: Stress testte cikan isi degerleri low=65 high=75, idle durumdayken de 30 derece Simdi bu isi degerleri normal mi stock sogutma icin? Ikincisi 4.2 yapsam clocku, voltaji ne kadar dusurmem gerekir? 75 normal bence. Voltajı ise deneyerek stabil çalıştıgı en düşüğü bulman lazım. Şu an ki hızı düşürmeden de belki voltajı düşürebilirsin, denedin mi? Ha denemesi uğrasması zevkli gelmiyosa da boşver, stok kullan gitsin =) yok, denemedim, eve gidince bakarim ona bi de ogrenmek istedigim su stock 3.8 ve oc 4.5 arasindaki performans farki ne kadardir yuzde olarak? yani elle tutulur bi sey degilse zaten 4.0 yaparim, cool takilirim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Blue screen yemedin de programlar crash veriyor diyorsun. O da stabilite sorununa işaret. 3.8'le 4.5 arası lineer veya yakındır performans farkı. 4c/4t güçsüz bir işlemci kullandığın yakın zamanda piyasaya çıkan bir model olsa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 biosdan degerleri girdikten sonra XMP settings'i de aciyorum, uyari ekrani cikiyor soyle biseydi would you like to apply all core enhancements with XMP settings falan diye gerekli bi olay mi bu xmp? ram clocku stock 3000 mhz olarak degilde 3200 olarak mi kullanmamizi sagliyor? salliyorum su anda yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Bright said: Blue screen yemedin de programlar crash veriyor diyorsun. O da stabilite sorununa işaret. 3.8'le 4.5 arası lineer veya yakındır performans farkı. 4c/4t güçsüz bir işlemci kullandığın yakın zamanda piyasaya çıkan bir model olsa da. crash gpu yuzunden, downclocklayinca gecti o sikinti 70 den 60'a cekince gucsuz olabilir de bottleneck yapmaz di mi? 700 tl fark odemek istemedim highest end islemci icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 tek sikintim audio popping ve crackling olmasi bazen restart atinca da geciyor o, oc yuzunden mi degil mi anlamadim realtek audio driveri sildim, yukledim, registry sildim hala o sorun var audio latency test nominal sonuclar veriyor, anlamadim gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 eskiden gpu mark / pcmark vardı, performans puanı veren, güncel versiyonu var mı ne kadar geçerli bilmiyorum ama varsa deneyip aradaki farkı görebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Kasanın ön audio çıkışını kullanma, arkadaki çıkışı kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar