Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzayı fethedecek miyim?


acilmisti

Öne çıkan mesajlar

yazmayalı baya olmuştu.


hep oldum olası kendimi zeki hissetmişimdir. aslında çok da sıra dışı bir zeki değil ama işimi görecek kadar. dolayısıyla elde edemeyeceğim bişey olduğuna, altından kalkamayacağım bir işin varlığına inanmadım. gerçi bu ülkede zeki hissettmek o kadar kolay ki, o yüzden olsa gerek pek de egolu bir milletiz. e bende de tavan, ama asılsıl değil. yaparım ya zaten diyerek hiç bir işe girişmiyorum. böyle düşündüğüm için mi tembelleştim yoksa tembel olduğum için mi böyle düşünüyorum bilmiyorum, o kadar uzun zaman geçti ki bu moda gireli. o yüzden bu yazının bile devamını getirmicem. forrest gump gibi bir hikaye yazıcaktım ama yazıya başlarkenki halim geçti ve yine üşendim. yine de çok havada kalmasın diye direkt sonuca geçiyorum.

ileride şöyle bir hikaye okursanız acaba bu adam bizim forumda mıydı diye anlık bi düşünürsünüz belki.

tek kişinin ortaya çıkardığı çok başarılı bir ürün yeni bir şirketin kurulmasını ve büyük miktarda kazanç elde etmesini sağlar. şirket aynı pazarda farklı ama daha az başarılı ürünler üretmeye devam ederken yıllar içerisinde şirketin kurucusunun aslında bunu planladığı ve bunun sadece hedefe giden bir adım olduğu anlaşılır. öncelikli olarak tüm eğitim sektöründe bir devrime imza atar, insanoğlunun 100 yıl öncesine nasıl bakıyorsa bir kaç yıl içerisinde benzer bir atlayış yapmasına neden olur. bu esnada atom altı parçacıkları, dark matter, kütle çekim arasındaki bağlar ve nasıl çalıştıklarını ortaya koyacak çeşitli nobel ödülleri gelir. çoğu gizem ortadan kaybolurken bunların kazandırdığı yeni bilgiler eşliğinde çok şey değişir. elbette bunu fırsat bilen girişimciler pek çok yeni sektör oluşturur ve bunları paraya çevirecek yeni ürünler ortaya çıkartırlar. eh birinci elden bulan bu şirket ise bunların arasında en çok kazanç sağlayan olur. artık pek çok devletten daha fazla maddi hacme sahip olan kişi, şirketi yeni bir devlet olacak şekilde yapılandırmaya başlar, zira zaten şirketin yönetim şekli sıradışıdır ve buna elverişli planlanmıştır. sadece ve sadece aklını kullanan bireylerin oluşacağı ve dönemin yapay zekasıyla desteklenecek bir ütopya kurulur. insanoğlunun tüm zayıflıklarından arınmış, devrimsel değil devrimin direkt kendisi olan bir ülke.

zaten bunların etkileri küresel çapta büyük bir aydınlanmayı birlikte getireceği için bir sonraki adım olarak artık içinde bulunduğumuz boşluğu yani amacımızı sorgulayacağımız asıl probleme odaklanılır ve uzaya açılarak büyük keşif başlar. zaten evren hakkında edinilmiş daha önceki bilgiler ve yeni neslin devrimsel eğitimi ile birlikte artık insanoğlunun gelişimi ivmeyi iyice tepeye çekmiştir. maddenin boşluk üzerindeki pozisyonu artık insanı engelleyen bir olgu değildir ve evren üzerinde tam erişim sağlanmaktadır. bu noktadan sonra geriye eldeki verileri işlemek ve deterministik yapıyı çözmek kalır. eh bu zaten kaçınılmazdır.

elbette söz konusu gelişmeler tek bir ömre sığmayacağı için en azından çalışmaların bir sonraki nesile yani ardından gelecek çocuklarıyla sürdürülmesi veya başka ilham alan kişilerin devralmasıyla da gerçekleşebilir. ama olsun, yine de önce burada okumuştum diye düşünebilirsiniz. yine baya yazmışım yalnız. neyse diğer bir olasılık da tembel bir kişi olarak öleceğim. göreceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...