sabonis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 ayak yerde mi? sence ayak yerde olsa pozisyonu izleyenlerin %99.9'u kırmızı der miydi =) 3 yukarda var zaten screenshot. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Çamur gibi görüntülü ekran görüntüsüne göre karar veriyorsanız lütfen tartışmayalım zaten :) Ligtv'nin sitesinde özet var, şimdi tekrar bakabildim, gayet iki ayak da kapalı olarak geliyor. Ekran görüntüsünde bulanık ve derinlik kaybolmuş olduğu için aldatıcı çıkmış. İki ayak yerde geliyor, temas halinde de öyle, darbeden sonra ayağı çekmek için kaldırıyor sonrasında Denayer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 ben artık bişe diyemiyorum ya harbiden. görülüyor zaten ne kadar taban girdiği ligtv'nin düşük kalite videolarında. illa gidip full hd'sini mi bulalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Ayak yerde ne ya ? Mahalle macinda kıçınızdan uydurduydunuz kurallar ile gelmeyin buraya. Kayarak müdahale yapıyorsan tek seye bakikir. Ciddi sert ve sakatlama ihtimali olan hareket mi ? Ister yerde ister uzayda olsun kirmizi su. Tek sari diyen gsli title i ver kendine hak ettin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Taban girmekten anladığımız farklı o zaman, benim taban girmekten anladığım ayak tabanını havadan bileğe (veya daha yukarısına) oturtup bileği ters harekete zorlamak. Burada ayak yerde kayarak rakibin ayağına geliyor, zaten balerin olmadıkça başka türlü kayarak müdahale şansı yok. Rakibe gelen istisnasız her kayarak müdahale kırmızı kart olmalı bu mantıkla. Edit: araya apple'ın mesajı girmiş. Tamam, zaten sakatlama riski olan bir hamle değil diyorum bu hamleye ben. Sakatlayıcı olup olmadığına da bakarken ayağın pozisyonu ne, nereye geliyor ona bakılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 dediklerinde haklisin da bu fotoya bakinca ben tabanla girme goruyorum. vidyo daha iyi olurdu tabi geriye dogru cekerken boyle kaldirdiysa baska Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 1si aslında adam kaymıyor da atliyor direk 2.si zaten taban yeterince acik iste sakatlayacak kadar ? 3.su oyle aci hesabı falan filan ile olmuyor ciddi sert hareket bu. Istersen tabanla degil dizle gelirsin öldürürsün adami Diger topocde var uzun yazisi. Kaymak futbolda dogal olmayan hareket temasi direk faul sertligi de kartin rengini belirliyor iste. Abi gs lisesi mezunu kongre uyeleri bile tartışmasız kirmizi dio yapma gozunu seveyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 @rew evet tabandan anladığımız çok farklı ama komple yanlış bilen sensin. nereden öyle bi kural veya öyle bir yorumlama öğrendiysen, inanılmazmış gerçekten. hani gerçek anlamda şaşkınlıktan çenen düşer ya, öyle okudum yorumu. kaldı ki senin yorumuna bile tam uyuyor. havadan, bileğe gelip ters harekete zorlayan bir hamle var (ne demekse). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Tamam ben yanlış biliyorum, siz doğru biliyorsunuz, kayarak müdahalede topu ıskalayıp adama müdahale ettiğin anda kırmızı kart o zaman. Bahsettiğiniz tanım tüm kayarak müdahaleleri kapsıyor çünkü. Topu ıskaladığın an kırmızı olması lazım sizin mantığınızla. Bileğe değil ayağın dış kısmına geliyor bu arada Denayer videodan izlerseniz. Sakatlama şansı yok orada. Zaten son koyduğunuz kaliteli fotoda bile bileğe mileğe gelmediği açıkça gözüküyor, Denayer'in ayak üstü çoktan bilek hizasını geçmiş, daha önde fotoda, rakip oyuncunun ayak dışına geliyor. Kayarak müdahalede ihtiyatsız hamlenin cezası faul pervasızca yapılan hamlelnin sarı karttır futbolda. Kırmızı kart için ağır güç uygulayan, sakatlama ihtimali olan hamle olması gerekir. wikipedia said: Careless challenges are punished by only a direct free kick or penalty kick. However, reckless challenges are also punished with a caution (yellow card) for unsporting behaviour as well as a direct free kick or penalty kick, while challenges committed with excessive force are also punished with a send-off (red card) for serious foul play as well as a direct free kick or penalty kick.[1] https://en.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvU2xpZGluZ190YWNrbGU Burada net şekilde rakip adamın ayak dışına gelen bir hamle var, ihtiyatsızca pervasızca müdahale, cezası da sarı kart. Aşırı bir güç yok, bacağı zorlayıcı bir yanal kuvvet yok (ayak yukarıda kısmında kastedilen buydu, moment hesabı) sakatlayıcı bir durum yok. Birisine "sen bilmiyorsun ben biliyorum" demeyi sevmem, ama karşımdaki deyince de cevabı o şekilde vermek düşer: başkasına "bilmeyen sensin" demeden önce kendinizin kuralları bildiğinden emin olun lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Yukarıdaki mesajıma ek olarak FIFA'nın ek kitabı: https://www.fifa.com/mm/document/afdeveloping/refereeing/law_12_fouls_misconduct_en_47379.pdf Özet: Careless: sadece faul Reckless: sarı kart Use of excessive force: kırmızı kart "Reckless means that the player has acted with complete disregard of the danger to, or consequenses of his opponent. "Using excessive force" means that the player has far exceeded the necessary use of force and is in danger of injuring his opponent. Burada yukarıdakinden çok alttakine uyuyor diyor musunuz hakikaten o harekete? Eğer bacak bileğe gelip de yanal kuvvetle bacak kemiğini zorlasaydı kırmızı olurdu o hareket, şu anda sarı. Zamanında amatör lig hakemliği için çalışan arkadaşı hazırlarken çok geçmiştik bu kuralların üzerinden, oturdum tekrar arattım FIFA'nın sayfada. Bi daha "bilmeyen sensin" derken lütfen elle tutulur bir şey olsun elinizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Yok açı Yok ayak yerde yok havada dersen bilmiyor deriz abi :) 30 dereceyle gelip kaval kemiginin sinusune uyguladığı yanal kuvvet kemigin iç zort kuvvetinden fazla olursa gibi anlatan sensin.. Sakatlama riski varsa kirmizi diyen benim .d Kural ne diyor ? Sakatlik olusturacak tehlikede. Adam uçarak gelip bacagi biciyor senin tabirinle taban acik. Ille kirmasi mi gerek kirmizi icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Adam bacağı falan biçmiyor. Adamın ayağı rakibin ayağına geliyor bacağa değil. En fazla ayağı yukarı savurup yanlamasına adamı düşürür, sakatlık riski oluşturan bir hamle değil. Koyduğunuz fotodan zaten ayağın bacağa falan gelmediği belli, çoktan bacak hizasını geçmiş bile Denayer'in burnu, ayağın ön tarafında dış yüzeyden alıyor. Zaten ayak açık gelmeyerek kafadan "excessive force" olmadığı en fazla "reckless" olacağı belli. Edit: açı derken kamera açısından bahsediyorum geliş açısından değil. Edit 2: şu fotoyu siz koydunuz, bak burada fenerlinin bacağına gelmediği çok belli darbenin, direkt ayağına geliyor. En fazla olacak şey ayağın sola doğru savrulmasıyla denge kaybı ve düşüş, ki öyle de oluyor zaten. Sakatlık riski yok. https://i.hizliresim.com/jQWB5W.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 1 kuralda ayak-bacak ayrımı var mı ? 2 sadece bilekten yukarısından mı sakatlanır bir futbolcu ? 3 tüm türkiye kırmızı diyor neden hıncal uluçluk yapmaya çalışıyorsun abi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 denayer'ın topa gelişi kırmızı zaten ya. onda tartışılacak bir şey yok ama maç içinde denayer gibi ozan falan 3 tane falan faul yaptılar. faul bile vermedi cücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Abi delirecem aynı şeyleri tekrarlamaktan. Kural sakatlık riskine bakıyor. Ayak ve bacak sakatlık riskini etkikiyot. Hiç mi statik bilginiz yok? Bak eline tahta al yukarı ucundan yere bastır sıkı tut ortadan göm tekmeyi kırılır. Aynı durumda aşağıdan tekme at, kırılmaz savrulur yana. Hah işte o tahtayı rakibin bacağı olarak gör. Artık bu da olmazsa lise fizik moment hesabı anlatacaz. sakatlığı darbenin yeri belirliyor, kartın rengi de sakatlık riskine göre. Dolaylı yoldan evet yer önemli, kelime kelime ifade etmrse de kural da onu diyor. Daha basit nasıl anlatayım? Buna da bi daha kural onu mu diyor dersen artniyetli sorduğuna inanacağım. Şurada ayağa gelen darbeyle bacağa geleni bir riskte tutmaya inanamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 anladım bacak kırılırsa kırmızı, kırılmazsa sarı ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Hayır, bacağın kırılma ya da başka sakatlık riski varsa kırmızı, sadece denge bozulup düşecekse sarı. Yani fifa.com'dan verdiğim linkle birebir aynı. Ama zaten sen de böyle anlamıştın, yukarıdaki mesajı demogoji olsun diye artniyetli olarak attın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 futbolun beşiğinde de bilmiyorlar işi hiç birebir denayer ile aynı https://www.youtube.com/watch?v=t15htJAC3g0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Aynı değil, yandan değil önden geliyor darbe, tam hareket yönünün tersine ve faul yiyen ayağın kaçabileceği serbest yön yok. Bunu da şöyle anlatayım, hızlı giden arabaya önden çarparsan hurdaya çıkar, yandan çarparsan öbür yana savrulur. Demogoji için ikisi de kaza diyeceksin de işte kuvvetin yönüne göre oluşturabileceği hasar riskinin farkını anlatmak için kullandım betimlemeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 rew fifa kurallarını nasıl okuyup nasıl yorumluyorsun bilmiyorum ama Rewendor said: Abi delirecem aynı şeyleri tekrarlamaktan. Kural sakatlık riskine bakıyor. Ayak ve bacak sakatlık riskini etkikiyot. Hiç mi statik bilginiz yok? Bak eline tahta al yukarı ucundan yere bastır sıkı tut ortadan göm tekmeyi kırılır. Aynı durumda aşağıdan tekme at, kırılmaz savrulur yana. Hah işte o tahtayı rakibin bacağı olarak gör. Artık bu da olmazsa lise fizik moment hesabı anlatacaz. sakatlığı darbenin yeri belirliyor, kartın rengi de sakatlık riskine göre. Dolaylı yoldan evet yer önemli, kelime kelime ifade etmrse de kural da onu diyor. Daha basit nasıl anlatayım? Buna da bi daha kural onu mu diyor dersen artniyetli sorduğuna inanacağım. Şurada ayağa gelen darbeyle bacağa geleni bir riskte tutmaya inanamıyorum. hayatımda böle bişi görmedim ya. ayağa veya bacağa farketmez. tabanla girersen ve direk olarak rakibe müdahalen varsa, topa dokunamadıysan, otomatik kırmızı gibi bişi. hani öyleymiş böyleymiş, istatistikmiş vs bunlar yok, yalan. ingiltere hakemlerden sorumlusu Mike Riley'nin açıklaması mesela: What about the angle of the tackle, if the player wins the ball, if studs are up or down? The angle is not important, it's the degree of intensity and contact made. (mesela hemen yukarda açıdan bahsetmişsin yandan önden falan. en ufak önemi yok) And a player could win the ball with one foot and still endanger their opponent with the other. A decade ago, if a player won the ball, the tackle could be seen as legitimate, but now the emphasis is on the safety of the players. The number of free-kicks given has declined in Premier League games and is amongst the lowest per game of any major league worldwide. With studs, almost by definition, if a player is going into a tackle two-footed, airborne, their studs raised, then they cannot control their velocity and risk a red card. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Sabonis mesajın beni haklı çıkartıyor. Önemli olan şiddet ve kontakt demiş ben de kontakt yapılan bölgenin ve şiddetin sakatlıj yaramadığını söylüyorum iki saattir. Sebebini de açıkladım. Yan ve çnden bahsetmemi açı olarak anlanışsın da orada darbrnin şiddetine etkisine örnek verdim (intensity). Sırf x yönünden geldi diye kart rengi değişmez ama belli yönler doğal olarak daha şiddetli darbeye sebrp olur. Daha basit anlatabilecemi sanmıyorum. Zaten vaktim de yok, yarın sabahın köründe kalkmam lazım. Açıklayabileceğim her şey önceki mesajlarımda, o da olmazsa fifadan verdiğim linkte var zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 yok öle bişi işte. element uydurmak gibi bişi yaptığın. "ayağına öyle tabanla yapılan müdahale sakatlamaz yeaaaaaaaaaa" nası bi mantık? ne demek sakatlamaz. ebesini bile beller. kaldı ki bileğe de geliyor gayet darbe. tabanla girdiğin anda kramponun çivileri gayet güzel ayak kırar, bilek kırar. hayır saçma bir şekilde sarı kart demişsin, bütün dünyanın kırmızı çıkardığı pozisyona, sonra da kendine göre kurallar uydurup savunuyorsun. keşke fifa düzgün bir şekilde kural kitabı yazsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 zaten şuna sarı verirsen ki verdin. o zaman sarı vermen gerekenlere sarı çıkartramıyorsun, ki çıkartamadın. yani sen buz gibi kırmızıya sarı çıakrtırsan, ozanın yaptığı net sarılık pozisyonlara da kart vermeden geçmek zorunda kalıyorsun arada dağlar kadar fark var çünkü. sonra ozan sarı görmedi diye kızıyor insanalar haklı olarak. bunlar çat çat kırmızı çıkıyor abi, cücü de çıkarıyor, CL maçı olsa çıkmıştı vayyy bak ramos'u attı helal olsun diyor insanlar o zaman derbi olmasa atacaktı, 2 anadolu takımı arasında olsa ya da 3 büyük vs anadolu olsa. idare edeyim ilk yarıdan 10 kişi bırakmayayım diye bin tane tilki geziyor kafasında, buraya sarı çıkmasının tek sebebi cücü eyyamı yani kural net kırmızı burda. janssen şanslı ucuz atlatmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Fifanın hakem eğitim videoları vardı bulursan onlara bak derim sabonis. Ben arkadaş sayesinde görmüştüm, youtubeda aradım bulamadım. Darbe kesinlikle bileğe gelmiyor, kendi koyduğun fotoğrafta çok net belli ayak tabanı ön dış bölgeye geldiği. Bilek hizasını çojtan geçmiş bile. Bilg başında olsam çizer gösteririm. Zaten bileğe gelse kırmızı olurdu. Sakatlık çıkmazı da ben söylemiyorum, fizik kanunları söylüyor. Lise moment konularında temelini görebilirsin. Bütün dünya dediğin de Ahmet Çakar tayfası. Bak denayetin ayağı rakibin bileğine gelseydi net kırmızıydı. Fark bileğe gelmemesi. Neyse yatıyorum ben, yarın gece devam ederiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 denayerin ayağı bileğe gelseydi 5 maçtı, şu haliyle 2 maç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar