Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diy Laptop

drlanbn

Öne çıkan mesajlar

bi kac gundur laptop arastiriyorum ve ucuz urunlerin kasasinin cok kalitesiz olmasi ve ramlerin az olmasi deli etti. Kendi kendime ulan laptop uretim isine atilsam mi? dedim. Laptop parcalarinin uyumluluklarinin sıkıntılı oldugunu ve her laptopun farkli motherboardlara sahip oldugunu ogrendim. Motherboard yaparak baslasam dedim. Bir kac yerde okuduguma gore Kendi ay gorevimi duzenleyecegim. Nasil barut yaparim? tier bi olaymis. Biraz fantastik bir dusunce biliyorum ama topicin asil sorusu su ki:

Bu laptop ureticileri nasil basladi? Bu devirde sifirdan bu ise girmek imkansiz midir?
Sosyal ağlarda paylaş

pahalı çünkü bazı parçaları (gpu mesela) kasaya göre özel üretiyorlar. laptopun incelik-kalınlık hatta ekran boyutunda belli bi standardı olmadığı için pahalı işte. benim monsterın kasasına uygun GPU için GPU üreticisi firmaya mail atmıştım. inanılmaz fahiş fiyat çekmişlerdi. 970m için 900$ mı neydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

pahalı çünkü bazı parçaları (gpu mesela) kasaya göre özel üretiyorlar. laptopun incelik-kalınlık hatta ekran boyutunda belli bi standardı olmadığı için pahalı işte. benim monsterın kasasına uygun GPU için GPU üreticisi firmaya mail atmıştım. inanılmaz fahiş fiyat çekmişlerdi. 970m için 900$ mı neydi.

aslinda dusununce cok da pahali degil. toplu bi alimla fiyati asagilara cekebiliriz ama asil onemli kisim motherboard
Sosyal ağlarda paylaş

Alibaba ya girersin, laptop üreticilerine bakarsın. Bir tanesine mesaj atarsın , kanka bana şu özellikte, şu fiyat arası laptop lazım dersin.

O önce sana sorar kaç adet ? minimum 1000 tene misal

Bu özellikte 1000 tane şu fiyat, biraz daha iyi özellikte 1000 tene bu fiyat. 10 000 tane istiyorsan fiyat düşer diyor.

Veriyon siparişi,Adam üstüne ne basam diyor. Artık Casper mi basan Exper mi basan, Monster mi basan, MSI mı basan sana kalmış.

Tabi üretim ve pazarlık konusu ayrı olay.

Çinliler asla olmaz demiyor, adama diyorsun ki bana misal Tablet lazım, adam bakıyor diyor ki 50 dolara yaparım. Aa daha ucuz olmaz mı diyorsun, adam olur diyor, ne kadar olsun ? Diyorsun ki 20 dolar , adam tamam diyor 20 dolara olsun madem.

Herif harbiden de yapiyor 20 dolara. Ama ürün bir geliyor, bildiğin dökülüyor. Diyorsun ki bu ne ? Adam da e 20 dolarlık ürün bu kadar diyor. 20 dolara mal etmek için orasını kıstım burasına bunun eklemedim diyor. 50 dolarlık ürün bu, 20 dolarlık ta böyle.

Yani anlayacağın satacağın malın kalitesiz mi, kaliteli mi olacak artık sana kalmış. Birde kalite kontrolüne.

Tabi olayın ödeme, Nakliye, İthalat, gümrük ve gümrük vergisi olayına hiç girmiyorum. Onlar ayrı konu tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sermayesiz mi ? Maalesef, bedava kimse kimseye bir şey yapmıyor.

Para olmayınca ancak boş boş mailleşirsiniz. O da bu herif ile zaman kaybetmeye değmez deyip mail de göndermez olurlar.

Adam sana sermayesiz yaptı gönderdi diyelim sözüne güvendi hadi, (tanımadığı, bilmediği, bilmem nereden tesadüfi biri)

Peki sen Türkiye de vergisini algısını gümrüğünü ne ile ödemeyei düşünüyorsun ? Dağıtım şebekesini hangi para ile kuruyorsun ?

Belki bazı mağazalar senin ürünü raflara koymak için para isteyecek senden ?

Ön raflara koymak için fiyat farklı, arkalarda farklı, Onu ne edeceğin ?

Hayaller güzel şeyler tabi de, Gerçekler çok acımasız,
O yüzden bu konuları çok çok iyi incelemeden , Tabiri caiz ise çıplak döte, forumdan kulaktan dolma bilgi ile hiç uğraşma. Sinirine, vaktine yazık.

Sermaye şart, hele ithalat ihracat elektronikte okkalı sermaye şart.
Sosyal ağlarda paylaş

laptop yerine fidget spinner falan urettir, ne bileyim power bankli cuzdan falan urettir.

buralardan baslaman lazim, veya cinde bisey urettiren bir firmaya girip calisacaksin.

onu urettirmek baska, pazarlamasini marka tanitimini yapmak ithal edip ihrac etmek bambaska, garantisini vermek veya anlasmak baska isler, 50 kisi olmadan yapilacak is degil laptop uretimi ki kesinlikle cine ayak basman lazim.

kullanim kilavuzu icin bile kac adamsaat gerekir tahmin edemiyorum, veya acilirkenki ekrandaki logo animasyonu bile :)

ne bileyim selfie stick urettir, ilk aklina laptop mu geldi?
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam sermayesi diyince saçma kaçtı ama sermayesi derken binlerce ürün almayayım manasında diyorum. Aklıma laptop gelmesinin nedeni de şuanki firmalarin saçma sapan ürünler çıkarması. Ayrıca kendim de geliştirme aşamasında bulunmak istiyorum. Çin'e gerek kalmadan bir tane prototip üretmeye kalkissam sonra yatırımcı ya da kickstarter üzerinden yürüsem. Ya da anakart üretimi üzerine yoğunlaşıp sonradan mı laptop işine girmek mantıklı olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Ankart geliştirme aşamasında bulunacaksan veya bulunmak istiyorsun (eğitimin nedir ? ,elektronikten anlarmısın ? kuzey köprü, güney köprü nedir bilirmisin ? litografi bilirmisin ? ses chipi ne kullanacaksın, ethernet kontrolcün ne olacak ? vs.vs. )

Hangi şu şurda olsun, bu burda olsun, bende fikir yürüteyim diye düşünüyorsan.

Şirketlerin kapısından geri dönersin, kapıda Nihao diyen karşılama elemanından öteye gitmez senin iş.
Sosyal ağlarda paylaş

gaz güzel de para yokken hele de okuyorken zor bu işler. her zaman ar-ge kulağa güzel gelir, mezun olup maaşlı bir işe girdiğinde real-world problems'ın farklı olduğunu anlarsın.
yapabileceğin şey kendin motherboard işine temelden girmektense, amd-intel gibi firmalarda bir kariyer hedefleyebilirsin. bunun içinde mezun olunca veya öncesinde amerikaya(yurtdışına) gitmen master+doktorayı orada yapman gibi ön şartlar gerekecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...