Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tapınak Şövalyeleri (templiyerler)

fede

Öne çıkan mesajlar

Kendi bildiklerimi söyleyeyim:

Tapınak şovalyeleri kilise izniyle kurulmuş ve "uluslararası" diyebileceğimiz fransız ağırlıklı, soylulardan oluşan ve çeşitli ülkelerde çeşitli isimleri olan (İngilterede Knight Templars, Portekiz ve İtalya'da Paladins, Almanyadakilere de XRitter (X in yerine ne geldiğini hatırlamadım şimdi) vs) bir grup. Kendilerini dine, daha doğrusu hristiyanlığa adamakla beraber zamanla kilisenin çöküşüyle kendilerini "true christians" olarak lanse ediyorlar. Olabildiğince gizli olmakla beraber esas amaçları İsa'nın yolundan gitmek vs. Ayrıca ellerinde kutsal belgeler olduğu ve hristiyanlık kutsal değerleri ("relic") bekçileri oldukları da söylenir. Kendileri Kudüs'e yapılan haçlı seferlerinde de yer almakla beraber zamanla büyük güç ve itibar kazanmışlar ve papalığı korkutacak güce erişmişler. Hatta papalığı haraca bağladıkları ve tehditte bulundukları bile söylenir. Sonuç olarak papalık bu şovalyeler hakkında "yozlaşma, ateistlik, tanrıya hakaret, dinin yolundan dönme, satanistlik, homoseksüellik, kibir, anti-hristiyan hareketler" gibi bir çok iddiada bulunarak ölüm "fetvası" yayınlamış ve büyük çoğunluğu aynı gün içinde Fransa, İtalya, Avusturya'da yapılan baskınlarla öldürülmüş. Kalanlar İngiltere ve Portekiz gibi avrupanın uzak uçlarına kaçmış, hatta portekizdekiler daha sonra coğrafi keşifler sırasında hristiyanlığı -kendi inandıkları hristiyanlığı- yaymak için uğraşlar vermiş ve dünyanın dört bir yanına gitmişler. İngilteredekilerin ise zamanla asimile olduğu düşünülmüş. Yine ufak bir grubu da Kudüste gizli bir örgüt olarak kalmış ve Fransız, Osmanlı, Arap ve İngilizler arasında el değiştiren bölgede varlıklarını sürdürmüşler.

Haklarında "çok fazla" bilgi yok. Bu yüzden birçok kitaba ve filme konu olmuşlar ve rahatça haklarında çeşitli iddialar (Kudüste cehennem kapısı bekçiliği yapmaları, paganist olup Magdalalı Meryemin mezarını korumaları, Kıyamet gecesine kadar gizli kutsal görevlerini tamamlamaları, ve hatta vampir avcılığı yapmaları vs.) ortaya atılabilmiş ve konuyla bağdaştırılabilmiş.

Bildiklerim kabaca böyle.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim al kitabını oku.. harun yahya yayınlarının 2 yada 3 tane bu konuda kitabı var, param yok diyosan gir sitesine gir kitaplar bölümüne tapınak şovalyelerinin kitabını word doc yada pdf olarak indir beleşe..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

papa'nın isteği üzerine kesilip biçilmiyorlar, fransız kralı (bilmemkaçıncı lui herifler zaten ya lui ya filip) hasta papa'yı kaçırtıp yaptırıyor o işi ki mallarına mülklerine konabilsin templar'ların. ana üsleri düşünce iskoçya hariç diğer yerlerde de bunu fırsat bilenler çullanıyor üzerlerine. günümüzde halen iskoçya'da tören, ayin düzenleyen üyeleri mevcut.. (hatta şansölyeleri kadındı galiba)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

onlar evet. illuminati olarak da biliniyolar günümüzde. birinci haçlı seferini takiben kudüse yerleşmiş, sonra kalıp, benliklerini yitirmiş ve değişime uğramış bir gruptur bunlar. hasan sabbahın haşhaşinleri ile etkileşimleri olmuş ve benzerlikler göstermeye başlamışlardır.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim masonluğun kökeni piramitlerde çalışan taş ustalarına dayanıyor, templar'lar ile alakası olduğunu sanmıyorum..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

Kudus'te kutsal tapinakta 'Ahit Sandigi' ni aramak asil gorevleri olmakla beraber, kutsal mabedi ziyarete giden hacilari koruma gorevini ustlenmis gorunurler. Tapinak altinda ne buldularsa (hiram abif'e dayanan belgeler, asa veya esyalar), birdenbire ivmeleri degismis ve ozel bir otoriteye kavusmuslardir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 31 Temmuz 2004 05:16 tarihinde demiş ki:
onlar evet. illuminati olarak da biliniyolar günümüzde. birinci haçlı seferini takiben kudüse yerleşmiş, sonra kalıp, benliklerini yitirmiş ve değişime uğramış bir gruptur bunlar. hasan sabbahın haşhaşinleri ile etkileşimleri olmuş ve benzerlikler göstermeye başlamışlardır.

Yok illuminati'yle alakaları yok bildiğim kadarıyla... İlluminati tamamen farklı amaçlar için farklı kişilerce kurulan bir örgüt.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bügüne kadar gelenler, piyasada Tapınakçı olarak geçen örgütler gerçek Tapınakçılar değildir, çünkü onlar -hatırlayamadığım bir tarihte- Fransa Kralı ve Papa tarafından sözde dağıtılmışlardır. Aslında olan yer altına inmeleri, dünyaya yayılmalarıdır.

Tapınakçılar hakkında ilginç bir anektod: Hristiyanlığı kiliseden çok farklı yorumlarlar. Haçları bile farklıdır bildiğiniz gibi, meryeme inançları farklıdır.

Tamamı papaz olduklarından kadınlarla ilişkiye girmeleri, onlarla yakınlaşmaları yasaktır. Bu zorunluluk zamanla eşcinselliğie doğru kaymış ve biraderler arasındaki ilişki yadırganmayan/kabul gören bir şey haline gelmiştir.

Devamı için Foucault Sarkacı :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bahsettiğim şu: "A different class were the so-called Illuminati, better known as Rosicrucians, who claimed to originate in 1422, but rose into notice in 1537; a secret society, that claimed to combine with the mysteries of alchemy the possession of esoteric principles of religion. Their positions are embodied in three anonymous treatises of 1614, mentioned in Richard and Giraud, Dictionnaire universel des sciences ecclésiastiques. Paris 1825. Rosicrucians also claimed heritage from the Knights Templar and Priory of Sion"

illuminati çok büyük ve değişik bi organizasyon. mezhepleri farklı klanları filan da var.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla alakasız olcak ama Ben Efendi yi okudum orda Mason luğun Türkiyede zamanında Osmanlıda da elçilik yapmış bir İngiliz elçinin başlattığından bahsediyor ve ilk üyler İbrahim Müteferrika o zamanın sadrazamı faln filn isteyen bakabilir (Efendi sayfa 83)[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kiddo, 31 Temmuz 2004 12:17 tarihinde demiş ki:
Maşşallah güzel şeyer çıkıyo. Biraz daha zorlayın. Bu arada Harun Yahya kitabını alıp okumayın. Harun yahya nam-ı diğer adnan hoca.
bunu bende biliyorum ama bu yaptığın işte bilgisizlik cahilliktir, eğer bilgiyi elde etmek istiyorsan bulabildiğin her kaynağı okuyacak kendi kafanda kendi beyin süzgecinden geçirerk tartuıp biçeceksin, ayrıca harun yahya kitapları gibi sana da vinci şifresini de öneririm, tapınak şovalyelerin tamamen gerçek hikayesini anlatıyo, ama sen şimdi o belge diil roman diceksin ben de sana acımaya devam edicem ne diim..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Aslında benim tapınak şövalyeleri ile tanışmam şöyle oldu ezoterizm diye bir inanış vardır onu araştırken karşıma cıkmışlardı daha öncede 1 kitaplarını okumuştum ve cok dikkatimi çekmişlerdi sonra ezoterizm araştırıken daha cok bilgi etmem gerekti ve araştırmaya başladım normalde mukemmel bir yapıya sahipler aslında onları araştırmadan anlıyamazsınız gibi birsey belki bazen müslümanlık ve turkluk bizim için ön plana cıksada onları araştırıken bildigim teksey duyanın sırnın onlarda oldugu....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonmax, 06 Ağustos 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
said:
kiddo, 31 Temmuz 2004 12:17 tarihinde demiş ki:
Maşşallah güzel şeyer çıkıyo. Biraz daha zorlayın. Bu arada Harun Yahya kitabını alıp okumayın. Harun yahya nam-ı diğer adnan hoca.
bunu bende biliyorum ama bu yaptığın işte bilgisizlik cahilliktir, eğer bilgiyi elde etmek istiyorsan bulabildiğin her kaynağı okuyacak kendi kafanda kendi beyin süzgecinden geçirerk tartuıp biçeceksin, ayrıca harun yahya kitapları gibi sana da vinci şifresini de öneririm, tapınak şovalyelerin tamamen gerçek hikayesini anlatıyo, ama sen şimdi o belge diil roman diceksin ben de sana acımaya devam edicem ne diim..

eh abi neden cehaletle sucluyorsun, amaci belli gercekten uzak seyleri okumasininda anlami yok dimi? sirf beyin suzgecinden geciricek diye fasarya seyleri okumak ne kadar faydali, zamanina yazik olmazmi. piyasada bir suru bilimsellikten uzak, kasitli yayinlar var bunda onlarda biri soylemek istedigi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...