Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçuş İçin

bingildak

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

dasaaa said:

bence en iyi olum ucak kazasi olabilir

Yerden 10.000 metre yükseklikte 200 kişiyle birlikte ufak bi basınçlı metal kutunun içinde sıkışık vaziyette oturuyorsun, bi anda irtifa kaybetmeye başlıyorsun ve 200 kişi birden korkuyla çığlık atıyor. Son 5 dakikanı yaşadığının bilinciyle yere çarpıp iç organlarının şok etkisi nedeniyle parçalanmasını beklerken bi taraftan da yaşlı gözlerle telefon çekmeye başlasın da sevgiline / annene babana "sizi seviyorum herşey iyi olacak üzülmeyin" mesajı atayım diye titreyen ellerle telefonunu açmaya çalışıyorsun. Acaba kurtulabilir miyiz bi mucize olur mu diye içinin titrediği o son anda birdenbire hayatın boyunca hissetmediğin kadar yüksek bir acı tüm bedenini kaplıyor ve ışıklar sönüyor. Eğer bi sonsuzluk varsa, korku çığlıklarınla birlikte ağzına kadar ulaşamayan ölüm acısı çığlıkların o sonsuza kadar evrende yankılanacak...

iyi de cogu kaza inerken ve kalkarkan olmuyor mu, veya insanlar farketmezken hatta pilotlarin bile farketmedigi oluyor gostergeler yanlissa.

hakikaten korkunc ama gercekci degil.

yani motorlar kapansa bile inis egimi ayarlanarak normal ucus yapilabilir diye dusunuyorum, oyle tas gibi dusmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

dasaaa said:

Yerden 10.000 metre yükseklikte 200 kişiyle birlikte ufak bi basınçlı metal kutunun içinde sıkışık vaziyette oturuyorsun, bi anda irtifa kaybetmeye başlıyorsun ve 200 kişi birden korkuyla çığlık atıyor. Son 5 dakikanı yaşadığının bilinciyle yere çarpıp iç organlarının şok etkisi nedeniyle parçalanmasını beklerken bi taraftan da yaşlı gözlerle telefon çekmeye başlasın da sevgiline / annene babana "sizi seviyorum herşey iyi olacak üzülmeyin" mesajı atayım diye titreyen ellerle telefonunu açmaya çalışıyorsun. Acaba kurtulabilir miyiz bi mucize olur mu diye içinin titrediği o son anda birdenbire hayatın boyunca hissetmediğin kadar yüksek bir acı tüm bedenini kaplıyor ve ışıklar sönüyor. Eğer bi sonsuzluk varsa, korku çığlıklarınla birlikte ağzına kadar ulaşamayan ölüm acısı çığlıkların o sonsuza kadar evrende yankılanacak...

michael crichton airframe gibi olmus bu.

abi hizli olum, temiz olum, o kadar korkutucu degil.

kanser falan olup seneler boyu olecek miyim korkusu yasayip, cevrendeki dostlarinin, ailenin gozu onunde erirken korkmuyor numarasi yapmaya, "neden bana oluyor" diye sorgulamaya falan 100,000 basar ucak kazasi.

hizli, temiz, sorumlusu sen degilsin, arkanda kalanlar en azindan tazminat falan alacaklar.

ucaga binerken hep huzurlu binmisimdir. duserse oluyorsun hizlica, dusmezse cok hizli bir ulasim yontemi.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

dasaaa said:

Şunu okuduysa op daha da uçağa binmez sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

axedice said:

dasaaa said:

michael crichton airframe gibi olmus bu.

abi hizli olum, temiz olum, o kadar korkutucu degil.

kanser falan olup seneler boyu olecek miyim korkusu yasayip, cevrendeki dostlarinin, ailenin gozu onunde erirken korkmuyor numarasi yapmaya, "neden bana oluyor" diye sorgulamaya falan 100,000 basar ucak kazasi.

hizli, temiz, sorumlusu sen degilsin, arkanda kalanlar en azindan tazminat falan alacaklar.

ucaga binerken hep huzurlu binmisimdir. duserse oluyorsun hizlica, dusmezse cok hizli bir ulasim yontemi.

Buna katılıyorum ya, düşme istatistiği de çok düşük zaten. Düşerse de hiç bir şey hissetmiyorsun, temiz. Öyle hayatında hissettiğin en ağır acı falan yok, direkt patates.
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbirsey hissetmiyorsun diye bir garantisi yok. Airliner crash reports diye aratın bir sürü vaka var. Roket gibi yere cakılıp saniyeler icinde kül olma durumu yok yani. Dag, bina gibi objelere kafa atmadigi surece ki yuksek ihtimal, pilotlar ucagi yere indirmeye calisacak ve duruma gore artık suruklenip ucagin basina ne gelirse yasiyorsun.

Yanık ve kırıklarla zar zor kurtulan insanlar oluyor. E onların yanında olay yerinde can cekisenler de mutlaka oluyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

jet yakıtıyla falan yanmak çok sorun değil ya. unuttum şimdi ama kaç dereceydi ama belli bir dereceden sonrasını vücut hissetmiyor zaten. kaldı ki alevlerden önce büyük ihtimalle dumandan boğulacaksın ki envai çeşit duman koklamaktan muhtemelen kafan güzel gideceksindir.

uçak iyi uçak.
Sosyal ağlarda paylaş

önceye göre çok daha iyi durumdayım ya (sanırım ilk 2012'de çıkmıştı). yine sağa sola başımı yatıramıyorum böyle götünde çıbık var gibi oturmam gerekiyor kafa 90 derece ama ağır türbülanslar dışında nevrim dönmedi ki uçuşlar da çok rahat geçti şansıma.

olay bu arada uçak korkusu değil, cahal kesim yine cahal cahal konuşmuş.

vertigo rot balans bozuyor, nevrin dönüyor, uçuşun yapısı itibariyle iyice saçmalamaya ortam buluyor. benim direkt kanım çekiliyormuş gibi oluyor, ellerim ayaklarım buz kesiyor, soğuk soğuk terliyorum. zaman yavaşlıyormuş gibi hissediyorum, 3 dk 10 dk gibi gelmeye başlıyor.

bu tür rahatsızlıkların delikanlılığı falan yok. amele sümüğüne çevirir adamı.

benim vertigo başlangıcı da alkolden oldu bu arada, rakıdan hatta. doktor kalitesiz alkolden dolayı çok sık hasta geliyor demişti. VR konusunda vertigo yüzünden sıçacam diye baya tırsıyorum.

tldr; iğrenç şey vertigo - pilotlara falan kolaylık diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

kanım çekiliyormuş gibi oluyor, ellerim ayaklarım buz kesiyor, soğuk soğuk terliyorum

Aga tıpta karı gibi korkma olarak geçen hastalığın emareleri hep bunlar, sebebi de belli testosteron eksiği. Sana her uçuştan önce squat ve deadlift yazıyorum, çare olmazsa steroid alıp cebine salatalık koyacaksın artık.
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadasim ucaklari falan bole cok seviodu
iste beraber tatillere falan çıkıoduk topluca

neyse bu adam bigün bi tatilde bi hap attı ağzına, sabaha kadar koşturduk çocugu.
Sonra panik atak başladı herifte

epey bir süre uğraştı bunla uçaktayken aniden terlemeler korkmalar falan fıstık.

Beyinle uğraşılmaz aga
zemin korkusu olsaydı yardımcı olabilirdim ama bu dediğin başka bişey.

Karayolu denicen artık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...