Auberon Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 merhabalar bugün şiddetli ağrı ile Koru hastanesinin acile ordan üroloğa gittim, bende yaklaşık 1 cm lik bir böbrek taşı oluşmuş. Doktor hemen alınması gerekiyor dedi, bu konuda Ankara'da uzman birisini önerebilir misiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 doktorsitesi.com buradan bak abi, epey yorum falan da var doktorlar hakkında. tatil siteleri gibi haliyle fake yorum da yok. epey bilgilenirsin. geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 doktortakvimi.com daha güvenilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 geçmiş olsun. umarım çabucak sıhhatine kavuşursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 alınması değilde kırdırmaya bak ilk başta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 ist de olsan tavsiyede bulunabilirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 bitkisel olarak çözmek istersen gilaburu diye meyvenin suyu var. Tavsiye ederim... Zamanında bitkisel ürünler satmış biri olarak faydalı bir ürün,hemde öyle karışım vs değil direk meyve suyu. enson ameliyat olacak bir tanıdığıma tavsiye etmiştim,1hafta kadar kullandı,baktırmaya gittiğinde doktoruda şaşırmıştı taşları eritip düşürmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Bobrek tasi teshisinde hemen alinmasi gerekiyor diye ilk defa duyuyorum 1 hafta birakirlar kendi dusuyo mu diye, yoksa kirdirirlar. En son care ameliyattir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 mytheron said: bitkisel olarak çözmek istersen gilaburu diye meyvenin suyu var. Tavsiye ederim... Zamanında bitkisel ürünler satmış biri olarak faydalı bir ürün,hemde öyle karışım vs değil direk meyve suyu. enson ameliyat olacak bir tanıdığıma tavsiye etmiştim,1hafta kadar kullandı,baktırmaya gittiğinde doktoruda şaşırmıştı taşları eritip düşürmüş. abi 1 cm'lik taş nası düşücek kırılması lazım o taşın. aksine o meyve suyu dolaşımı fln hızlandırıp böbrekleri fln çalıştırırsa taşı hareket ettirip daha çok ağrı yapabilir. kırdırdıktan sonra içilebilir ama. dediğim gibi ameliyat son tercihin olsun. 6 ayda bi düzenli taş düşürüyorum. gittiğim her farklı doktor ameliyat etmek istiyor ilk seferde. sıkıcı bi süreç geçmiş olsun şimdidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 geçmiş olsun dostum umarım çabuk bir şekilde kurtulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Kodumun ürologları, bıraksan hemen doğrayacaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 yok düşürmüyor direk o şekilde.eritip küçültüyor sonra kanaltan geçecek kadar küçülüncede kendi gidiyormuş zaten. Yoksa direk o şekilde düşmeye zorlarsa sıkıntı tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 bunun belli bi sebebi var mı? ben son bir yılda baya bi mineralli su tüketiyorum(soda esasen) bi etkisi var mı? daha doğrusu taş çıkanlar ne miktarda kullanmışlar onu sorayım. öyle bi şehir efsanesi var ama bilimsel olarak kanıtlanmamış bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Bright said: Kodumun ürologları, bıraksan hemen doğrayacaklar hic bobrek tasin oldu mu?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Aiko said: 6 ayda bi düzenli taş düşürüyorum. gittiğim her farklı doktor ameliyat etmek istiyor ilk seferde. sıkıcı bi süreç geçmiş olsun şimdidden. Adam bildigin "mundar" Ben o aciyi bi daha yasarsam kafama sikarim lan. Adam 6 ayda bir diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Ben de 6 ay önce böbrek sancısına uyandım. Acıdan ellerim kollarım uyuşmuştu, felç geçiriyorum sanmıştım. Ameliyat için taşın konumu önemli. Eğer böbreğin içindeyse veya kanalda böbreğe yakın bir yerdeyse ESWL denilen ses ile böbrek kırma işlemi rahat yapılıyor. Taş deri yüzeyine yakın bir yerde olduğu için gönderilen sesi kolayca odaklayabiliyorlar. Ancak taş aşağılara doğru inmişse, kanalda ilerlemişse sesle taş kırma işlemi çok zor oluyor veya yapılamıyor. Benimki kanalın üst kısımlarındaydı. 1 seans taş kırma işlemi yapıldı. Çatlamasına sebep oldu. Bol su içtim. Sonra parçalnmış olan taş mesaneye kadar indi. Doktorun tavsiyesiyle Rowatinex isimli ilacı kullandım. Bu ilacı araştırın, kullanan herkes çok fayda gördüğünü söylüyor. Sigorta tarafından karşılanmayan bir ilaç, 100'lük kutusu 80 TL civarında olması lazım. İdrar kanallarını genişletiyor bu ilaç, taşın rahatça çıkmasını sağlıyor. Biraz bu ilacı da kullandıktan sonra idrarımı yaparken pıt diye düştü benimki :D Tabi bir miktar yanma oluyor, ona yapacak bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 idar kanallarını genişleten ilaçları kullanırken dikkatli olun malum döl kanalları daralıyor haliyle. istenmeyen olaylara sebep olabiliyor. tecrübeyle sabit :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Xenocide said: Aiko said: 6 ayda bi düzenli taş düşürüyorum. gittiğim her farklı doktor ameliyat etmek istiyor ilk seferde. sıkıcı bi süreç geçmiş olsun şimdidden. Adam bildigin "mundar" Ben o aciyi bi daha yasarsam kafama sikarim lan. Adam 6 ayda bir diyo. aileden geliyo benim. ırsımı silkeyim. kardeşimde babamda yok bende var dedemde var. 3 yaşında taş düşürmüşüm 3.. yakın zamanda kontrolum var çekiniyorum gene hafiften belden ağrı vuruyor şu anda. kesin gene 1'den fazla taş var. 2 sene önce ses dalgalarıyla taş kırdırırken bir kaç seans sonra bi taş mesanemde sıkışmıştı. böyle tazzikli işeyemiyosun sancı yapıyor sanki içerden birşey batıyor ve sen bir şey yapamıyorsun çok kötü bir durum. doktora gittiğimde ultrasonda farkettik hemen oraya atış yaptılar. birde o bölge böbrek kadar hassas olmadığı için fazla ağrı hissetmiyorsun böbrek kısmına yapılan atışlarda şiddet arttıkça ağrıda artıyor. en son şiddette mesane bölgesine 10 dk atış yaptırdıktan sonra yaptığım ilk idrarda bol kanla beraber taşı düşürmüştüm. bu da böyle bir anımdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 dana22 said: Bright said: Kodumun ürologları, bıraksan hemen doğrayacaklar hic bobrek tasin oldu mu?? Valla hiç böbrek taşım olmadı da doktorların 5-10 kere yanlış teşhis/tedavi uyguladığına şahit oldum, o açıdan gönlüm rahat doktorlara giydirirken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 hayir bobrek tasinin agrisi igrenc birsey..olsa kesin beni cikartin ne lazimsa diye kendin kafa atiyorsun dr a..ondan dedim..urologlarin genelde cok super istekli olmasina da gerek kalmiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Babam şöyle birşey anlatmıştı, rüyama girmişti birkaç gün. Taş pipisine kadar gelmiş ama orada tıkanıp kalmış. Doktor pipisine ince uzun bir makas sokmuş, makasın ucuyla taşı yakalayıp kırmış, sonra işettirmiş. Bu işlemi birkaç defa tekrarlamışlar. Taş acısını çekmektense bu makas işlemine razı olduğunu söylemişti. Oradan hesap etmeye çalışıyorum çekilen acıyı ama aklım almıyor. Harbiden o kadar çok mu ağrıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 okumadım topici de bi kere kum olmuştu bende deli gibi acıtmıştı geçene kadar 1 hafta taşı düşünemiyorum bile geçmiş olsun kimde varsa çin işkencesi resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 abi adsfs direkt deadwood canlandi gozumde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2017 1 hafta kan işiyim pipimden taşlar düşsün ama o böbrek ağrısını yaşamayayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 İlk paniği atlattıktan arkadaşlara soruşturdum, annemlerin çok taş düşüren bi akraba varmış onu aradık, Ankara'da 2 kişi önerdiler. Başkasına lazım olursa diye buraya isimlerini yazıyorum Kadir Türkölmez ve İzak Dalva. Bu doktorlara gidince biraz rahatladım, taşın böbrekten çıktını ancak kanala girmediğini ESWL ile taş kırmanın denenebileceğini eğer sonuç alınmazsa diğer yönteme gerek duyulacağını söylediler. aspirin kullandığım için ESWL yapmak için 1 hafta beklemem gerektiğini belirttiler.(normalde operasyon içinde gerekir ama ilk doktora söylediğimde sallamamıştı) pazartesiye randevu aldım ağrı gelmesin diye dua ediyorum. Böbrek ağrısı taşdan değil taşın kanalı tıkaması sırasında böbreğin idrar gönderememesi nedeniyle böbrekte oluşan basınçtan şişmeden oluyormuş, bunu da yeni öğrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar