Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

döküm tencere ??


sabonis

Öne çıkan mesajlar

senko said:

Aynen piyasadaki dokum diye satilanlar dokum degil
Hatta tavaya 250+ tl vermediyseniz o tqva dokum degildir :)
Yalandan dokumu istedigin gibi temizle farkmaz da, asil dokum tava ozel muamele gerektirir arkadasin da dedigi gibi


neye göre değildir döküm tava? mesela ben bunu aldım:

http://www.hepsiburada.com/lava-izgara-tava-26x26-cm-metal-sapli-turuncu-p-MTLVPGT2626K0O

kötü mü şimdi bu? ben hem de baya ciddi indirimde aldım, 60 liraya. Lava için çok güzel şeyler diyor millet. baya da ağır, sağlam bir şeye benziyor. 3 kat kaplama, 2 fırınlama ile üretilmiş falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İlk emaye kaplamalılarla başladım. Kullanımları çok daha kolay. Deterjanla temizlenebiliyorlar. Tencerelerim mat siyah emaye kaplamalı.

Sonra Lodge'nin emaye kaplamasız tavasını aldım. Zamanla o karbon tabakası çok daha iyi oturuyor ve ete çok hoş bir lezzet katıyor. Emaye kaplı olanlara nazaran daha fazla fırçalamak gerekiyor ama.

Hepsini sıcak su+fırça ile temizledikten sonra ocağı hafif açıp kurutuyorum. Kurulama bezi ile kurulayıp kenara koymuyorum. O sıcaklıkla da hindistan cevizi ile hemen hafif bir yağlama yapıyorum. Sonra da yerine kaldırıyorum.

Ben lezzet olayından daha çok sağlık sebebiyle döküme geçtim. Teflon, seramik, granit falan hepsi tatava. Tüm kaplamaların ısı dayanımları düşük veya fiziksel sertlikten hoşlanmıyorlar. Emaye kaplamalar bile çatlayıp kırılabiliyor. Teflon Platinum Plus falan hepsi tatava. Sağlıklı bir kaplama yok. 3 layer çelik tencere aldım 5,5 litrelik. Domates çorbasını falan onda yapıyoruz. Pişirme sonrası aynı kabın içinde tutmakta sıkıntı yaşatmıyor. Dökümde bekletmemek gerekiyor. Yemeğin asidi zarar verebiliyor, hele ki salçalılarda.

Hanım kısa sürede alıştı çok şükür :) İlk günlerde pişirme sonrası benim kollarıma yolluyordu dökümleri ağır diye. Evyenin tabanına silikonumsu bir ped aldım. Elinde taşımadan koyup fırçalıyor.

Piyasadaki döküm tost makinalarının çoğu alüminyum döküm. Demir döküm yok; veya ben denk gelmedim. Ama çözümümden mutluyuz :)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SELAM

o döküm falan değil

SAYGILAR


para sevdiğim bir pati

fistan da demiş lezzet le alakası yok diye boşa alıntılamıyayım



dökümün olayı kuyruk yağı ile mühürlenmesi, seasoning dedikleri şey

yapıldığı malzeme ( demir herhalde - saf mı bilmiyorum vardır bilen açıklasın ) gözenekli olması ve yağ yakılarak o gözeneklerin doldurulması

döküm tava denen şey kullanıldıkça yıllanır ve pişirilen et o derece lezzetli olur. o lezzet o tavanın mühründen, kuyruk yağından gelir. tavaya deterjan deydirilmez yıkanmaz. 3-5 ayda bir tekrar kuyruk yağı yakılır, o tavanın temizliği bakımı öyle olur


sizlerin döküm diye aldığınız şey tamamen ticari maksatla döküm diye satılan bambaşka birşey

saygılar



tam anlatamamış da olabilirim ya , senko da bilgili bir kardeşime benziyor, boşluları doldursun artık :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

plastik saplı olmayan döküm tava önerin o zaman?

elimde 1 adet döküm tava 1 adet teflon tava var.

dediğin şekilde, fırça değdirmeden uzun süreli seasoning ile devam ettiriyorum.

istediğim fırına da girebilsin,
2.5dk / 2.5dk + 10dk dusuk ates fırında etler güzel oluyor da...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lava'nın döküm tavaları güzel bu arada fiyat/performans için


Goering said:

plastik saplı olmayan döküm tava önerin o zaman?

elimde 1 adet döküm tava 1 adet teflon tava var.

dediğin şekilde, fırça değdirmeden uzun süreli seasoning ile devam ettiriyorum.

istediğim fırına da girebilsin,
2.5dk / 2.5dk + 10dk dusuk ates fırında etler güzel oluyor da...


ben o şekilde pişirdim de aşırı pişti et, kararmadı da welldone oldu direk. neyi yanlış yaptım bilmiyorum, fırına hiç koymasam olcakmış 2.5dk x2'den sonra
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika well done icin.

1 er dakika arkali onlu max heat te muhurleyin eti 3cm kalinliginda basilmamis olacak (ayrica et oda sicakliginda olacak yalniz, buzdolabindan cikmis et olmaz)

sonra 3 dakika orta 5 dakika well done icin firinlayin.

10 dakikada cenaze namazina gidersiniz etin.

firindan cikardiktan sonra da folyoya sarin 1 dakika falan da bekleyin suyu geri alsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben medium-well / medium-done yiyiyorum eti, çok iyi kalite etse ancak zorluyorum.

hindistan cevizi yağı tavsiye ederim, zeytinyağı koymak gibi apaçilik yapmayın.

fırında aslında çok tutma amacım yok da,
taze patetesi 5-10dk haşladıktan sonra fırına alıyorum. o vesileyle eti de fırına sokuyorum :D

o arada eti tavada mühürleyip, kekik+kebir tereyağı+tuzla+karabiberden sonra fırına.

10dk biraz abartı olabilir gerçekten de, mühürledikten sonra 2-3dk dışarda dinlendiriyorum öyle fırına alıyorum.

(sadece kuzu pirzola ve dana bonfile yiyiyorum bu arada :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Adam well done falan diyip ete küfür ediyor kalkıp pirzoladan bahsediyor. Alın arkadaşı dışarı. Yazık günah ya.

Bi de medium well tamam da medium done noluyo asdfsda


Ya kumpir konusunda da surimi yengeç değildir lütfen bilinçlenelim tarzı postu olan birisi kendisi

Sofistike olduğunu her fırsatta belirtmeye çalışıyor ama yeri ve zamanı ve içeriğinde eksikler oluyor biraz sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

plastik saplı olmayan döküm tava önerin o zaman?

elimde 1 adet döküm tava 1 adet teflon tava var.

dediğin şekilde, fırça değdirmeden uzun süreli seasoning ile devam ettiriyorum.

istediğim fırına da girebilsin,
2.5dk / 2.5dk + 10dk dusuk ates fırında etler güzel oluyor da...


staub iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bendeki tam olarak o galiba, fiyatı performansı iyi gayet

bu arada başlıkta tencere yazıyormuş, ben hep tava diye düşündüm. tencere çok kullanışsız ya özel bi fantaziniz yoksa, benim bi arkadaşta var, hala kullanıyormu bilmiyorum da bildiğin eziyet. sevmiyosan ver karına yıkasın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...