Auril Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 deterjan deymiycek o döküme zaten yoksa at çöpe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 senko said: Aynen piyasadaki dokum diye satilanlar dokum degil Hatta tavaya 250+ tl vermediyseniz o tqva dokum degildir :) Yalandan dokumu istedigin gibi temizle farkmaz da, asil dokum tava ozel muamele gerektirir arkadasin da dedigi gibi neye göre değildir döküm tava? mesela ben bunu aldım: http://www.hepsiburada.com/lava-izgara-tava-26x26-cm-metal-sapli-turuncu-p-MTLVPGT2626K0O kötü mü şimdi bu? ben hem de baya ciddi indirimde aldım, 60 liraya. Lava için çok güzel şeyler diyor millet. baya da ağır, sağlam bir şeye benziyor. 3 kat kaplama, 2 fırınlama ile üretilmiş falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Marka olarakta staubtan sasmayin derim Hechalari sevmedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Sabonis bilmiom o markayi Staub ve hecha kullandım sadece Ama dokumde malesef ne kadar ucuz o kadar kalitesiz oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 döküm tavanın tencerenin lezzet ile alakası yok daha yüksek ısıya ulaşıyorlar sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Selam, İlk emaye kaplamalılarla başladım. Kullanımları çok daha kolay. Deterjanla temizlenebiliyorlar. Tencerelerim mat siyah emaye kaplamalı. Sonra Lodge'nin emaye kaplamasız tavasını aldım. Zamanla o karbon tabakası çok daha iyi oturuyor ve ete çok hoş bir lezzet katıyor. Emaye kaplı olanlara nazaran daha fazla fırçalamak gerekiyor ama. Hepsini sıcak su+fırça ile temizledikten sonra ocağı hafif açıp kurutuyorum. Kurulama bezi ile kurulayıp kenara koymuyorum. O sıcaklıkla da hindistan cevizi ile hemen hafif bir yağlama yapıyorum. Sonra da yerine kaldırıyorum. Ben lezzet olayından daha çok sağlık sebebiyle döküme geçtim. Teflon, seramik, granit falan hepsi tatava. Tüm kaplamaların ısı dayanımları düşük veya fiziksel sertlikten hoşlanmıyorlar. Emaye kaplamalar bile çatlayıp kırılabiliyor. Teflon Platinum Plus falan hepsi tatava. Sağlıklı bir kaplama yok. 3 layer çelik tencere aldım 5,5 litrelik. Domates çorbasını falan onda yapıyoruz. Pişirme sonrası aynı kabın içinde tutmakta sıkıntı yaşatmıyor. Dökümde bekletmemek gerekiyor. Yemeğin asidi zarar verebiliyor, hele ki salçalılarda. Hanım kısa sürede alıştı çok şükür :) İlk günlerde pişirme sonrası benim kollarıma yolluyordu dökümleri ağır diye. Evyenin tabanına silikonumsu bir ped aldım. Elinde taşımadan koyup fırçalıyor. Piyasadaki döküm tost makinalarının çoğu alüminyum döküm. Demir döküm yok; veya ben denk gelmedim. Ama çözümümden mutluyuz :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 SELAM o döküm falan değil SAYGILAR para sevdiğim bir pati fistan da demiş lezzet le alakası yok diye boşa alıntılamıyayım dökümün olayı kuyruk yağı ile mühürlenmesi, seasoning dedikleri şey yapıldığı malzeme ( demir herhalde - saf mı bilmiyorum vardır bilen açıklasın ) gözenekli olması ve yağ yakılarak o gözeneklerin doldurulması döküm tava denen şey kullanıldıkça yıllanır ve pişirilen et o derece lezzetli olur. o lezzet o tavanın mühründen, kuyruk yağından gelir. tavaya deterjan deydirilmez yıkanmaz. 3-5 ayda bir tekrar kuyruk yağı yakılır, o tavanın temizliği bakımı öyle olur sizlerin döküm diye aldığınız şey tamamen ticari maksatla döküm diye satılan bambaşka birşey saygılar tam anlatamamış da olabilirim ya , senko da bilgili bir kardeşime benziyor, boşluları doldursun artık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 plastik saplı olmayan döküm tava önerin o zaman? elimde 1 adet döküm tava 1 adet teflon tava var. dediğin şekilde, fırça değdirmeden uzun süreli seasoning ile devam ettiriyorum. istediğim fırına da girebilsin, 2.5dk / 2.5dk + 10dk dusuk ates fırında etler güzel oluyor da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 hanimlari body e baslatmissiniz hayirlisi, 3 gun sonra bunun 20 kilolugunu alalim filan diye gelirlerse sasirmayin..saygilar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Lava'nın döküm tavaları güzel bu arada fiyat/performans için Goering said: plastik saplı olmayan döküm tava önerin o zaman? elimde 1 adet döküm tava 1 adet teflon tava var. dediğin şekilde, fırça değdirmeden uzun süreli seasoning ile devam ettiriyorum. istediğim fırına da girebilsin, 2.5dk / 2.5dk + 10dk dusuk ates fırında etler güzel oluyor da... ben o şekilde pişirdim de aşırı pişti et, kararmadı da welldone oldu direk. neyi yanlış yaptım bilmiyorum, fırına hiç koymasam olcakmış 2.5dk x2'den sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 5 dakika well done icin. 1 er dakika arkali onlu max heat te muhurleyin eti 3cm kalinliginda basilmamis olacak (ayrica et oda sicakliginda olacak yalniz, buzdolabindan cikmis et olmaz) sonra 3 dakika orta 5 dakika well done icin firinlayin. 10 dakikada cenaze namazina gidersiniz etin. firindan cikardiktan sonra da folyoya sarin 1 dakika falan da bekleyin suyu geri alsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 bu arada tereyagini ve dal biberiyeyi falan unutmayin. acayip degistiriyor isin rengini. eti onlu arkali tuz ve bibere bogacaksiniz zaten. nusretin yaptigi gibi patir patir kristal tuz atacaksiniz pisirmeden once. pisirdikten sonra isin sovuna gerek kalmaz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 ben medium-well / medium-done yiyiyorum eti, çok iyi kalite etse ancak zorluyorum. hindistan cevizi yağı tavsiye ederim, zeytinyağı koymak gibi apaçilik yapmayın. fırında aslında çok tutma amacım yok da, taze patetesi 5-10dk haşladıktan sonra fırına alıyorum. o vesileyle eti de fırına sokuyorum :D o arada eti tavada mühürleyip, kekik+kebir tereyağı+tuzla+karabiberden sonra fırına. 10dk biraz abartı olabilir gerçekten de, mühürledikten sonra 2-3dk dışarda dinlendiriyorum öyle fırına alıyorum. (sadece kuzu pirzola ve dana bonfile yiyiyorum bu arada :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Adam well done falan diyip ete küfür ediyor kalkıp pirzoladan bahsediyor. Alın arkadaşı dışarı. Yazık günah ya. Bi de medium well tamam da medium done noluyo asdfsda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 kebir tereyagini bilen var miymis lan bu forumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 sabonis said: Adam well done falan diyip ete küfür ediyor kalkıp pirzoladan bahsediyor. Alın arkadaşı dışarı. Yazık günah ya. Bi de medium well tamam da medium done noluyo asdfsda Ya kumpir konusunda da surimi yengeç değildir lütfen bilinçlenelim tarzı postu olan birisi kendisi Sofistike olduğunu her fırsatta belirtmeye çalışıyor ama yeri ve zamanı ve içeriğinde eksikler oluyor biraz sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 rezil etmeyin sağda solda kendinizi bir iddiam yok neyse ankaralıymıs sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Goering said: plastik saplı olmayan döküm tava önerin o zaman? elimde 1 adet döküm tava 1 adet teflon tava var. dediğin şekilde, fırça değdirmeden uzun süreli seasoning ile devam ettiriyorum. istediğim fırına da girebilsin, 2.5dk / 2.5dk + 10dk dusuk ates fırında etler güzel oluyor da... staub iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 staub AŞIRI PAHALI / hatta BOK GIBI PAHALI yani gidip 700 lira gömemem. endüstriyel falan bir şey önersenize... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Dokum tencere almayin, cok ugrastiriyor ve gereksiz agir. %90 bakmayip ilgilenmeyip aticaniz. Ben gecenlerde demir dokum tavayi atip yerine sunlardan aldim; http://circulon.uk.com/cookware/fry-pans-skillets.html Baya guzel, memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 her evde bi dokum tava bulunmali abi. yok mu orda esse falan ya? ondan almistim ben bi tane 150 lira miydi neydi komple dokum ama dis yuzeyi seramik kaplama. at gibi pisiriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 di, ama tırtıkları yokki, tırtık asıl tadı veren dsfsgs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 korkmaz dokum tava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2017 bendeki tam olarak o galiba, fiyatı performansı iyi gayet bu arada başlıkta tencere yazıyormuş, ben hep tava diye düşündüm. tencere çok kullanışsız ya özel bi fantaziniz yoksa, benim bi arkadaşta var, hala kullanıyormu bilmiyorum da bildiğin eziyet. sevmiyosan ver karına yıkasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar