aquila Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 hala dag mi deliyosunuz abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 BlackRose said: 13 sayfada neler konuşuldu bakamadım ama başlığı görünce yazmak istedim :D 44 yaşındayım ve hâlâ işi teslim alamadım ben (:D hatta 3 büyük bizimkiler, ikişerden 6 erkek evlat toplam 9 kişiyiz ama halen işi büyükler yönetiyo ve hiç de niyetleri yok teslim olmaya... En küçüğü babam 71, sonraki 74, en büyüğü de 80 yaşında... 1 kardes, 4 kuzen, allah sabır versin abi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 70 yaşında baba 41 yaşında abi 30 yaşında ben. bizde de böyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 sen 42 falansın dıştan, çok 30 um diye dolaşma ortalarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 aquila said: hala dag mi deliyosunuz abi. Evet, taş ocağı işletince mecbur :D iyice dwarfa bağladık valla ailecek patlatıyoz da artık çok şey değişti, patlayıcılar, teknik, patlatan kişiler... Teşekkürler bombilo ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 bende yaklasık 10 senedir pederin yanındayım, çok dertliyim sözlük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 dreagloth said: sen 42 falansın dıştan, çok 30 um diye dolaşma ortalarda seni halı gibi silkerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 genç gösterceğine yaşlı göster daha iyi abi marketlerde benim gibi kimlik gösterip dram yaşamazsın. amk sarı saçlı bebelerine sormuyorlar, sıra bana gelince 18den küçüğe alkol satmıyoz diye başlıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 senko said: genç gösterceğine yaşlı göster daha iyi abi marketlerde benim gibi kimlik gösterip dram yaşamazsın. amk sarı saçlı bebelerine sormuyorlar, sıra bana gelince 18den küçüğe alkol satmıyoz diye başlıyorlar Okuduğun içindir, öğrencilik insanın üstüne siniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 sipeyskeyk said: 70 yaşında baba 41 yaşında abi 30 yaşında ben. bizde de böyle.. AHAHAHA LAN SİPEYSİ ÇÖZDÜM OLM EVREKA Adam evin "çok küçük oğlu"ymuş meğeeeeeeeer. Resmen 15 yıllık bi jeton şlank diye indi aşağı, taşlar yerine oturdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Şamar oğlanının çıkış hikayesi nasıldır? Toplum içindeki sınıf ayrımı sonucu ortaya çıkan bir durumun getirisidir şamar oğlanı... Bireysel bir sonuçtur ama çıkış hikayesinden toplumsal bir durum söz konusudur. 16. ve 17. yüzyıllarda feodal düzenin hakimiyeti sonucu, üst sınıf ve alt tabaka arasındaki uçurum iyice açılır. Soylu kesim, kendisini halktan çok üstün görür ve onlarla herhangi bir yakın temas kurmaktan kaçınır. Saray mensubu ve asilzade çocuklarının halkın arasına karışıp, onlarla aynı dersliklerde eğitim almalarına izin verilmez. En iyi hoca ve alimler, saray, şato ve konaklara çocukların ayağına getirilir. O dönem eğitim sırasında dayak ve cezalandırma çok yaygındır ve tabii ki bu yöntemin soylu çocuklar üzerinde kullanılması mümkün değildir. İşte buna çözüm olarak alt tabakadan olan bir çocuk, ders sırasında bu dayağı yemek için hazır bulundurulur. Asilzade çocuğunun işlediği her hatada şamar ve sopayı bu çocuk yer. Ve ne garip ve acımasızlıktır ki derse katılan bu halk çocuğunun birşeyler öğrenmemesi için sağır kimseler arasından seçilir ya da bu iş için sağır edilir. aklima geldi yukariyi okuyunca..boyleymis hikayesi.. bu siteden okudum..guzel siteymis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 bombilo said: bende yaklasık 10 senedir pederin yanındayım, çok dertliyim sözlük. bende diyodum nezaman gelicek bu topice diye sdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 @sexdice ne diyor acaba bu değişik. :) neyse çok da önemli değil sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 sen anlamazsin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 ben zaten topicteyim olm, sen yoksun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Bonbilonun askerleriyiz. Boraks , ocak disisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Korax said: sen anlamazsin sdf sana demedim ki, asıl sen anlamamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 bombilo said: ben zaten topicteyim olm, sen yoksun. ben stalkliyorum olm babamin dukkani yok benim sizin gibi sdf sipeyskeyk said: Korax said: sen anlamazsin sdf sana demedim ki, asıl sen anlamamışsın. bana demedigini biliyorum zaten, sen anlamadigin icin dedim ben onu dfhdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 anlamamaception? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Sahibi geldi kaçın asdghffds abi Allah kolaylık versin,beterin beteri varmış şükretmek lazım. Babm yazlıkta artık,bağ bahçe yaptı cillop gibi dün gittim ziyaret ettim haftasonuda ordaydık çoluk çocuk.İşte bu be adam ne diye sıçdın azımıza ahahahaha BlackRose said: 13 sayfada neler konuşuldu bakamadım ama başlığı görünce yazmak istedim :D 44 yaşındayım ve hâlâ işi teslim alamadım ben (:D hatta 3 büyük bizimkiler, ikişerden 6 erkek evlat toplam 9 kişiyiz ama halen işi büyükler yönetiyo ve hiç de niyetleri yok teslim olmaya... En küçüğü babam 71, sonraki 74, en büyüğü de 80 yaşında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2018 masallah 71-74-80 caliskan sulaleleri severim allah uzun omurler versin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 Bir önceki nesil köyde çoban olunca, yokluk içinde okuyup dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelince böyle korumacı oluyorlar hak veriyorum o anlamda. Kazanımlarını (onlara göre) "çocuk oyuncağı" yapmak istemiyorlar. Genlerinde çalışma kodu derinlere kazınmış adamların. İki gün evde otursalar basbayağı hastanelik oluyolar dengeleri bozuluyo. Benim korktuğum şey bu insanları başımızdan gidince büyük bir boşluğa düşmek, yaş da ilerliyo öyle atılım yapacam, şirkete çağ atlatacam cesareti de kalmazsa g.t gibi kalırız ortada işte anlatamadığım şey bu babama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 ben 45de nasil emekli olurum die sistemde bug ariyom. 80 yasinda calismak neymis. Saygi duydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 iyi biryerde dükkan satın alıp aylık 15-20k kira getirisi olan kurumsal bir firmaya verecen abi. oldun said: ben 45de nasil emekli olurum die sistemde bug ariyom. 80 yasinda calismak neymis. Saygi duydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2018 BlackRose said: Bir önceki nesil köyde çoban olunca, yokluk içinde okuyup dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelince böyle korumacı oluyorlar hak veriyorum o anlamda. Kazanımlarını (onlara göre) "çocuk oyuncağı" yapmak istemiyorlar. Genlerinde çalışma kodu derinlere kazınmış adamların. İki gün evde otursalar basbayağı hastanelik oluyolar dengeleri bozuluyo. Benim korktuğum şey bu insanları başımızdan gidince büyük bir boşluğa düşmek, yaş da ilerliyo öyle atılım yapacam, şirkete çağ atlatacam cesareti de kalmazsa g.t gibi kalırız ortada işte anlatamadığım şey bu babama. Sizin değil de, sizden sonraki kuşağın işi olacak artık çağ atlatmak. Ya işi büyütecekler ya hazırdan yiyip bitirecekler yapılan her şeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar