Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babadan iş teslim alma sürüncemesi

mytheron

Öne çıkan mesajlar

BlackRose said:

13 sayfada neler konuşuldu bakamadım ama başlığı görünce yazmak istedim :D

44 yaşındayım ve hâlâ işi teslim alamadım ben (:D hatta 3 büyük bizimkiler, ikişerden 6 erkek evlat toplam 9 kişiyiz ama halen işi büyükler yönetiyo ve hiç de niyetleri yok teslim olmaya...

En küçüğü babam 71, sonraki 74, en büyüğü de 80 yaşında...

1 kardes, 4 kuzen, allah sabır versin abi :)
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

genç gösterceğine yaşlı göster daha iyi abi
marketlerde benim gibi kimlik gösterip dram yaşamazsın.

amk sarı saçlı bebelerine sormuyorlar, sıra bana gelince 18den küçüğe alkol satmıyoz diye başlıyorlar

Okuduğun içindir, öğrencilik insanın üstüne siniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şamar oğlanının çıkış hikayesi nasıldır?

Toplum içindeki sınıf ayrımı sonucu ortaya çıkan bir durumun getirisidir şamar oğlanı... Bireysel bir sonuçtur ama çıkış hikayesinden toplumsal bir durum söz konusudur.
16. ve 17. yüzyıllarda feodal düzenin hakimiyeti sonucu, üst sınıf ve alt tabaka arasındaki uçurum iyice açılır. Soylu kesim, kendisini halktan çok üstün görür ve onlarla herhangi bir yakın temas kurmaktan kaçınır.
Saray mensubu ve asilzade çocuklarının halkın arasına karışıp, onlarla aynı dersliklerde eğitim almalarına izin verilmez. En iyi hoca ve alimler, saray, şato ve konaklara çocukların ayağına getirilir.
O dönem eğitim sırasında dayak ve cezalandırma çok yaygındır ve tabii ki bu yöntemin soylu çocuklar üzerinde kullanılması mümkün değildir.

İşte buna çözüm olarak alt tabakadan olan bir çocuk, ders sırasında bu dayağı yemek için hazır bulundurulur. Asilzade çocuğunun işlediği her hatada şamar ve sopayı bu çocuk yer.
Ve ne garip ve acımasızlıktır ki derse katılan bu halk çocuğunun birşeyler öğrenmemesi için sağır kimseler arasından seçilir ya da bu iş için sağır edilir.

aklima geldi yukariyi okuyunca..boyleymis hikayesi..

bu siteden okudum..guzel siteymis..
Sosyal ağlarda paylaş

Sahibi geldi kaçın asdghffds
abi Allah kolaylık versin,beterin beteri varmış şükretmek lazım.

Babm yazlıkta artık,bağ bahçe yaptı cillop gibi dün gittim ziyaret ettim haftasonuda ordaydık çoluk çocuk.İşte bu be adam ne diye sıçdın azımıza ahahahaha
BlackRose said:

13 sayfada neler konuşuldu bakamadım ama başlığı görünce yazmak istedim :D

44 yaşındayım ve hâlâ işi teslim alamadım ben (:D hatta 3 büyük bizimkiler, ikişerden 6 erkek evlat toplam 9 kişiyiz ama halen işi büyükler yönetiyo ve hiç de niyetleri yok teslim olmaya...

En küçüğü babam 71, sonraki 74, en büyüğü de 80 yaşında...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir önceki nesil köyde çoban olunca, yokluk içinde okuyup dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelince böyle korumacı oluyorlar hak veriyorum o anlamda. Kazanımlarını (onlara göre) "çocuk oyuncağı" yapmak istemiyorlar. Genlerinde çalışma kodu derinlere kazınmış adamların. İki gün evde otursalar basbayağı hastanelik oluyolar dengeleri bozuluyo. Benim korktuğum şey bu insanları başımızdan gidince büyük bir boşluğa düşmek, yaş da ilerliyo öyle atılım yapacam, şirkete çağ atlatacam cesareti de kalmazsa g.t gibi kalırız ortada işte anlatamadığım şey bu babama.
Sosyal ağlarda paylaş

BlackRose said:

Bir önceki nesil köyde çoban olunca, yokluk içinde okuyup dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelince böyle korumacı oluyorlar hak veriyorum o anlamda. Kazanımlarını (onlara göre) "çocuk oyuncağı" yapmak istemiyorlar. Genlerinde çalışma kodu derinlere kazınmış adamların. İki gün evde otursalar basbayağı hastanelik oluyolar dengeleri bozuluyo. Benim korktuğum şey bu insanları başımızdan gidince büyük bir boşluğa düşmek, yaş da ilerliyo öyle atılım yapacam, şirkete çağ atlatacam cesareti de kalmazsa g.t gibi kalırız ortada işte anlatamadığım şey bu babama.

Sizin değil de, sizden sonraki kuşağın işi olacak artık çağ atlatmak. Ya işi büyütecekler ya hazırdan yiyip bitirecekler yapılan her şeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...