kadına şiddetin her zaman yanlış olmadığını açıklamaya çalışmama rağmen şiddeti belli durumlarda meşru ilan ettiğim için haksızlıklara ve sömürmeleri meşrulaştırmış olmuyorum.
Nasil olmuyorsun yahu?
Sen burada insanin insana siddet gostermesi her kosulda yanlis degildir demiyorsun ki? "Erkeklerin bazi konularda kadinlardan ustun oldugu dogal bir gerceklik", "Erkek adam gerektiginde karisini dovebilmelidir" seklinde cumleler kurup, sanra da bugunku ahlak anlayisina "yozlasmis" diye cakiyorsun.
Evlilik neden erkegin kadini yonetmesi uzerine kuruluymus? Kadin neden yonetemiyor, kadin neden erkegi dovemiyor mesela gerektiginde? Kuran'da bunlar neden yazmiyor hic?
köleliği her durumda meşrulaştırmıyorum ben. sen yine "kölelik" vurucu kelimesini kullanarak moral high grounda yerleştirmeye çalışıyorsun kendini.
Her durumda mesrulastirmaman neyi degistiriyor? Ben gayet de "bazi durumlarda mesrudur" seklindeki argumanina caktim orada. Sanki bazi durumlarda mesrulastiriyor olman daha sirin ve kabul edilebilirmis gibi neden boyle bir savunma yapiyorsun?
Neymis, aclik ve savas varken kole alinabilirmis. Kole alininca bitiyor mi aclik ve sefalet? Kadinlar itaatkar bir hayat yasayinca erkeklerin yorungesinden cikmalari kolaylasiyor mu zorlasiyor mu? Islam tam da bunlara hicbir cozum getirmiyor iste.
Kafirler de Islam'a saldirdiklarinda oldurulebiliyor sadece mesela di mi? Kafir oldurmenin mesru oldugu kosullar da var sana gore. Hadi buna da ekleme yapiyorsun de mesela.
Bir insana siddet gostermenin mesru oldugu durumlar varsa bunun alti genel sagduyu ile cizilir zaten, kadinlara, kafirlere, kolelere nasil ne zaman hangi kosullarda siddet yagma ve tecavuz uygulanabilir diye ayri ayri kategorilendirilmez. Hem bunu sistematiklestirip sonra "doganin kanunu" diyemezsin iste. Sen yaratiyorsun o kanunu.
Mesrulastirmak icin one surdugun kosullarin self fulfilling prophecy oldugunu goremeyip, ya da gormeyi reddedip, hala "ben her kosulda mesrulastirmiyorum ki" diyorsun, "soylediklerime ekleme yapiyorsun" diyorsun. Hayir yapmiyorum iste.
karşısındakinin söylemediği bir şeyi söylediklerinden çıkarıp söylemediği şeyler hususunda çaba sarfedip açıklama yapmasını isteyen ve bunda bir yanlış görmeyen birine söyleyecek laf bulamıyorum.
Hayir, sorunumuz bu degil.
tartışma kazanmaktan başka bir beklentin olduğuna inanmıyorum ve benim de artık bundan başka bir beklentim olmadığını fark ettim. bu iyi bir şey değil, bitirelim artık.
Pekala.
Öne çıkan mesajlar