Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cenk ve Erdem - Müebbet Muhabbet

Xenus

Öne çıkan mesajlar

Kusura bakma feamer, senin bakis acini, tartismadaki seviyeni vs saygi duyuyorum, bazen katiliyorum bazen katilmiyorum ama yazdiklarini da okuyorum en nihayetinde. Ama bu arkadasin gorusune saygi duymuyorum/duymuyoruz. Yazdiklarinda yorumlanacak, yanlis anlasilacak falan birsey yok. He katiliyorsan adama, seni de yanlis degerlendirmisim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Hayatin gercekleri falan degil, sen (yahut bu iddiayi savunanlar) gidip bu davranislari sergiledikleri icin gerceklik kazanmis oluyor. Kadinlari hayattan dislamayinca, insanlari somurmeyinxe, hirsizlik yapmayip cinayetbislemeyince boyle bir gerceklik olmuyor.

Hayati boyunca kole olmus birine felsefi bir soru sordugunda cevap alamayip sonra "bak gordun mu bu adam ne kadar aptal, kolelikten baska is yapmamasi lazim" diyerek koleligi mesrulastiramazsin mesela. Cunku o adamin aptal ve cahil olmasinin sebebi kole olmasidir zaten ve bu argumana da self fulfilling prophecy denir.

Sen halihazirda var olan esitsizligi ve adaletsizligi kanun yaparsan o andan itibaren bu sorunlarin var olma sebebi dogal denge degil, sensindir. Ortadan kalkacagi varsa da senin yuzunden kalkamiyor cunku o andan sonra. Islam da budur iste.

birisinin söylediklerine ekleme yapıp o yaptığı ekleme üzerinden onu kötü göstermeyi görünüşe göre alışkanlık edinmiş biri için büyük sözler söylüyorsun. basit bir tartışmada bile metanetini koruyup adaletli olmayı beceremeyen birinin ''''diğerleri''''nin haksızlık ederek eşitsizliği ikame etmesinin önüne geçilmesi durumunda her şeyin çok güzel olacağını söylemesi ne kadar mantıklı?

sorunlarınızın nedeni ben veya benim gibiler değil, sizlersiniz. benim sorunlarımın nedeninin siz veya siz gibiler olmadığı gibi. daha makul bir tartışma mümkün. alışkanlıklarınız karşı düşünceli birine karşı bir post atarken sizi hakaretle girizgah yapıp gelişmede ima yoluyla hakaret edip sonuçta yine hakaretle bitirmenize yol açıyor. bu hastalıklı bir durum. beyefendi olun bakiyim.

Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

Kusura bakma feamer, senin bakis acini, tartismadaki seviyeni vs saygi duyuyorum, bazen katiliyorum bazen katilmiyorum ama yazdiklarini da okuyorum en nihayetinde. Ama bu arkadasin gorusune saygi duymuyorum/duymuyoruz. Yazdiklarinda yorumlanacak, yanlis anlasilacak falan birsey yok. He katiliyorsan adama, seni de yanlis degerlendirmisim zaten.

Onu değil gerçek islam bu değil dedim ben onu diyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

Nigger_of_the_sand said:

Hayatin gercekleri falan degil, sen (yahut bu iddiayi savunanlar) gidip bu davranislari sergiledikleri icin gerceklik kazanmis oluyor. Kadinlari hayattan dislamayinca, insanlari somurmeyinxe, hirsizlik yapmayip cinayetbislemeyince boyle bir gerceklik olmuyor.

Hayati boyunca kole olmus birine felsefi bir soru sordugunda cevap alamayip sonra "bak gordun mu bu adam ne kadar aptal, kolelikten baska is yapmamasi lazim" diyerek koleligi mesrulastiramazsin mesela. Cunku o adamin aptal ve cahil olmasinin sebebi kole olmasidir zaten ve bu argumana da self fulfilling prophecy denir.

Sen halihazirda var olan esitsizligi ve adaletsizligi kanun yaparsan o andan itibaren bu sorunlarin var olma sebebi dogal denge degil, sensindir. Ortadan kalkacagi varsa da senin yuzunden kalkamiyor cunku o andan sonra. Islam da budur iste.

birisinin söylediklerine ekleme yapıp o yaptığı ekleme üzerinden onu kötü göstermeyi görünüşe göre alışkanlık edinmiş biri için büyük sözler söylüyorsun. basit bir tartışmada bile metanetini koruyup adaletli olmayı beceremeyen birinin ''''diğerleri''''nin haksızlık ederek eşitsizliği ikame etmesinin önüne geçilmesi durumunda her şeyin çok güzel olacağını söylemesi ne kadar mantıklı?

sorunlarınızın nedeni ben veya benim gibiler değil, sizlersiniz. benim sorunlarımın nedeninin siz veya siz gibiler olmadığı gibi. daha makul bir tartışma mümkün. alışkanlıklarınız karşı düşünceli birine karşı bir post atarken sizi hakaretle girizgah yapıp gelişmede ima yoluyla hakaret edip sonuçta yine hakaretle bitirmenize yol açıyor. bu hastalıklı bir durum. beyefendi olun bakiyim.

Nasil ekleme yapmisim yahu?

"ganimet, kölelik, erkeğin kadından daha yoğun bir varlık olması hayatın gerçekleri. sınırlar ve düzenlemeler geliyor sadece bu gerçeklere."

Bu kuple direk senin yazdiklarindan bir alinti. "Hayatin gercekleri" kisvesi altinda sosyal adaletsizlik ittirmeye calisiyorsun sonra ben bunu kaale alarak iddia ettigin kehaneti bizat senin gerceklestirdigini gosterince ekleme yapmis mi oluyorum?

Bir de buradan yola cikarak adaletli olmadigimi iddia edip adalet namina soylediklerimi nullify etmeye kasmissin. HAdi olmadi ama olmus diyelim, ben senin agzindan cikmamis ve cikma ihtimali olmayan bir cumle enjekte ettim tartismaya. Ee? Bu benim adalet ve sagduyuya dair herhangi bir konuda yorum yapma ehliyetimi ortadan kaldiriyor mu? Mesela yetim hakki yemis bir insani elestiremeyecek miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

hayır. kendi öne sürdüğün, adaletli ve eşit bir dünyanın '''başka kişilerin''' hareketlerini düzeltmesi durumunda var olacağı fikrini aşındırıyor. yoksa hakkı yenmiş birini savunman benim ancak hoşuma gider. kadına şiddet gibi "kölelik HER durumda yanlıştır." gibi argümanlarla gelme lütfen. 10 yıl boyunca, kıtlıklar ve ölümlerle süren bir savaşta kimse köleliğin insancıl olmadığını düşünmeyecektir. hele ki birini öldürmenin veya ölüme terketmenin köleleştirmekten daha ucuza mal olacağı bir durumda.

ekleme olarak yaptığın yerler şunlar:
-benim köleliği, kölelerin aptallığını işaret ederek meşrulaştırmaya çalıştığımı öne sürmen.
-insanlara haksızlık edilip, onların sömürülmesini desteklediğim veya buna itirazım olmadığını ima etmen.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu cenk erdem'e döndüreyim, erdem'in dinine takılmış kalmış ya.

Abi bunlar power fm'deki programda da 10 dakika şarkı, 3 dakika muhabbet yapıyorlardı. şimdi yine 10 dakika şarkı, 4 dakika muhabbet yapıyorlar. biraz daha arttırsalar muhabbet işini ya. internet radyosu diye daha özgür olurlar demiştim, yine aynı :(
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

hayır. kendi öne sürdüğün, adaletli ve eşit bir dünyanın '''başka kişilerin''' hareketlerini düzeltmesi durumunda var olacağı fikrini aşındırıyor. yoksa hakkı yenmiş birini savunman benim ancak hoşuma gider. kadına şiddet gibi "kölelik HER durumda yanlıştır." gibi argümanlarla gelme lütfen. 10 yıl boyunca, kıtlıklar ve ölümlerle süren bir savaşta kimse köleliğin insancıl olmadığını düşünmeyecektir. hele ki birini öldürmenin veya ölüme terketmenin köleleştirmekten daha ucuza mal olacağı bir durumda.

Oyle bir durumda kimsenin koleligin yanlis olmayacagini dusunmesi yanlis olmadigi anlamina mi geliyor?

O zaman ben bir kole sahibi olarak kitlik ve savasin bitmemesi icin elimden geleni yaparim mesela? Cariye almak icin, ganimet almak icin disimle tirnagimla savas bitmesin diye cabalarim, bitecek gibi oldugunda da gider savasi bizzat kendim baslatirim?

Islam tarihini hatirlatti mi biraz?

Kolelige karsi olunca kitlik ve savasa karsi olmadigim anlami nereden cikti ki ayrica? Kolelige, ve bilimum haksizliga karsi olunca o durumlarin ortaya cikmasini saglayan etkenlere karsi da onlem almaya calisiyorsun zaten.

Bir zombie apocalypse sirasinda ise yaramayacaklar diye yasli ve cocuklarin da asagilik insanlar olduklarini mi one surelim simdi mesela? Bugun sahip olmalari gereken hak ve sayginligi bu senaryo uzerinden mi tanimlayalim?

clownbaby said:

ekleme olarak yaptığın yerler şunlar:
-benim köleliği, kölelerin aptallığını işaret ederek meşrulaştırmaya çalıştığımı öne sürmen.

O one surme degil, ornek vermek oluyor. Senin koleligi mesrulastirmaya calistigin bir gerceklik burada. Benim sundugum ornekteki mantik akisi senin isabetli bir temsilin olduktan sonra sirf agzindan cikmadi diye faul yapmis olmuyorum. Orada o cumlenin senden ciktigina dair bir iddia yok zaten. Bunun adaletsizlikle de bir ilgisi yok. Tartismada yanlis arguman surmek diye bir adaletsizlik yok. Yanlis anladiysam, yanlis ifade ettiysem duzeltirsin. Butun bir argumanini benim sana haksizlik yaptigim uzerine kurmazsin.

clownbaby said:

-insanlara haksızlık edilip, onların sömürülmesini desteklediğim veya buna itirazım olmadığını ima etmen.

Bu da bir ekleme degil. Buna bir itirazin olmadigini yine kendin soyluyorsun. "Erkek adam karisini belli kosullar altinda dovebilir" dedikten sonra "ben karimi dovmuyorum" diyince isin icinden siyrilmis olmuyorsun. Hic de oyle senin dediklerinle alakasi olmayan, ustune bictiginde egreti duran seyler soylenmiyor sana burada. Eger ki yanlis anlasildigini dusunuyorsan bu durumda caba sarfetmesi gereken sensin.
Sosyal ağlarda paylaş

kadına şiddetin her zaman yanlış olmadığını açıklamaya çalışmama rağmen şiddeti belli durumlarda meşru ilan ettiğim için haksızlıklara ve sömürmeleri meşrulaştırmış olmuyorum.

köleliği her durumda meşrulaştırmıyorum ben. sen yine "kölelik" vurucu kelimesini kullanarak moral high grounda yerleştirmeye çalışıyorsun kendini.

karşısındakinin söylemediği bir şeyi söylediklerinden çıkarıp söylemediği şeyler hususunda çaba sarfedip açıklama yapmasını isteyen ve bunda bir yanlış görmeyen birine söyleyecek laf bulamıyorum.

tartışma kazanmaktan başka bir beklentin olduğuna inanmıyorum ve benim de artık bundan başka bir beklentim olmadığını fark ettim. bu iyi bir şey değil, bitirelim artık.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=EKC3svxe4-w?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

kadına şiddetin her zaman yanlış olmadığını açıklamaya çalışmama rağmen şiddeti belli durumlarda meşru ilan ettiğim için haksızlıklara ve sömürmeleri meşrulaştırmış olmuyorum.

Nasil olmuyorsun yahu?

Sen burada insanin insana siddet gostermesi her kosulda yanlis degildir demiyorsun ki? "Erkeklerin bazi konularda kadinlardan ustun oldugu dogal bir gerceklik", "Erkek adam gerektiginde karisini dovebilmelidir" seklinde cumleler kurup, sanra da bugunku ahlak anlayisina "yozlasmis" diye cakiyorsun.

Evlilik neden erkegin kadini yonetmesi uzerine kuruluymus? Kadin neden yonetemiyor, kadin neden erkegi dovemiyor mesela gerektiginde? Kuran'da bunlar neden yazmiyor hic?

clownbaby said:

köleliği her durumda meşrulaştırmıyorum ben. sen yine "kölelik" vurucu kelimesini kullanarak moral high grounda yerleştirmeye çalışıyorsun kendini.

Her durumda mesrulastirmaman neyi degistiriyor? Ben gayet de "bazi durumlarda mesrudur" seklindeki argumanina caktim orada. Sanki bazi durumlarda mesrulastiriyor olman daha sirin ve kabul edilebilirmis gibi neden boyle bir savunma yapiyorsun?

Neymis, aclik ve savas varken kole alinabilirmis. Kole alininca bitiyor mi aclik ve sefalet? Kadinlar itaatkar bir hayat yasayinca erkeklerin yorungesinden cikmalari kolaylasiyor mu zorlasiyor mu? Islam tam da bunlara hicbir cozum getirmiyor iste.

Kafirler de Islam'a saldirdiklarinda oldurulebiliyor sadece mesela di mi? Kafir oldurmenin mesru oldugu kosullar da var sana gore. Hadi buna da ekleme yapiyorsun de mesela.

Bir insana siddet gostermenin mesru oldugu durumlar varsa bunun alti genel sagduyu ile cizilir zaten, kadinlara, kafirlere, kolelere nasil ne zaman hangi kosullarda siddet yagma ve tecavuz uygulanabilir diye ayri ayri kategorilendirilmez. Hem bunu sistematiklestirip sonra "doganin kanunu" diyemezsin iste. Sen yaratiyorsun o kanunu.

Mesrulastirmak icin one surdugun kosullarin self fulfilling prophecy oldugunu goremeyip, ya da gormeyi reddedip, hala "ben her kosulda mesrulastirmiyorum ki" diyorsun, "soylediklerime ekleme yapiyorsun" diyorsun. Hayir yapmiyorum iste.

clownbaby said:

karşısındakinin söylemediği bir şeyi söylediklerinden çıkarıp söylemediği şeyler hususunda çaba sarfedip açıklama yapmasını isteyen ve bunda bir yanlış görmeyen birine söyleyecek laf bulamıyorum.

Hayir, sorunumuz bu degil.

clownbaby said:

tartışma kazanmaktan başka bir beklentin olduğuna inanmıyorum ve benim de artık bundan başka bir beklentim olmadığını fark ettim. bu iyi bir şey değil, bitirelim artık.

Pekala.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

zihniyete bak ya. okurken utandım gerçekten. eğitimli cahilden daha korkunç birşey yok bu dünyada.

allaha ve kitabına inanan insanların clownbaby'nin savunduklarını savunması lazım diil mi? düşün yani allah diye bişi var kitap yollamış. milyar inananı var. orda kadına dayağın usulü anlatılıyor. birkaç batılı laik, eski köye yeni adet getirmeye çalışıyor. kendi içinde tutarlı gerçek müslüman
Sosyal ağlarda paylaş

abi dunyalarina girmeniz lazim, nasil bi serinin 5. kitabini okuyarak baslayamazsin o programin da bi kontexti var, orda rp yapiyorlar.

absurt komedi, leyla ile mecnun'u da hic bilmeyen biri izlese mesela sahilde bagirismalarini bu ne munago der kapatir, haksiz miyim? ama dizi icinde cok komik oluyor o absurtluk.

kahkaha atmiyorsun zaten, belki program basina 1 kere. oturup dinlemek icin zaman kaybi, ama trafikteysen ya da benim gibi uyurken dinliyorsan gulumsetiyor, iyi gidiyor, kafa bosaltiyor.

herkes de absurt komediyi sevecek diye bisey yok, sonucta Louis CK degil ki herkes gulsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...