Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BenQ XL2411Z vs ASUS VG248QE

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yani gözü rahatsız etme bakımından

Flux saate göre ekran parlaklığını ayarliyordu özellikle akşamları ise yarıyor

Blur reductionla ayar değiştirmeye gerek kalmıyor pek
Mesaj tarihi:
Monitör hangi modda olursa olsun blur reduction aktif ettiğimde bariz şekilde parlaklık azalıyo, gözü rahatsız etmiyor onu diyorum. öff amk sanki paneli baştan yapıyor dedik
Mesaj tarihi:
blur reduction black frame insertion iste, eski CRT lerde olan ve hareket halindeki objelerin netliginin bozulmamasini saglayan bisi

flux mavi isik dusurucu, parlaklikla alakasi yok onun ama blur reductionin var. bu nvidia nin 3d gozluk hedesi icin gelistirdigi brightness standartlari sayesinde onu acilan birsey blur reduction.

http://i.imgur.com/sAyZsRI.png

bunu elimine edip CRT kalitesinde hareket eden goruntu almanin yolu iste monitor destekliyorsa strobe, brightnessdan feragat edip yapiyorsunuz bunuda ama kutudan cikma hali ile blur reduction yeterli degil, default modu hem cok ham, hem brighnessi %54 filan dusuruyor hemde ayari yapilmadigi icin esit dagilmiyor, crosstalk ayari ile blursuz bolgeyi ekranin ortasina almak lazim, custom resolution yaratip vertical pixel sayisini arttiriyorsunuz iste disari itmek icin oda 144hz den 120hz e inmeniz demek :D 100hz alti cozunurluklerde blur reduction patliyor zaten, konsolda o yuzden ayarlamasi daha zor ve default blur reduction ozelligi kapali geliyor falan filan

blur bustersdan kurcalayin iste :D
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

1 yıllık xl2411de şöyle bir şey çıktı,

ölü piksel değil de panelle camın arasında sıkışmış toz veya ufak böcek gibin bir şey (şansımı silkeyim). bunu garantiye yollasam aynen geri mi yollarlar bir fikri olan var mı?

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Silphatos said:

bu arada xl2411'de displayport yok (zaten o yüzden çok ucuz bence)
dp'li bir tn 144hz gelecek için daha iyi olabilir çünkü dvi ölecek yakında.

hdmi kullanıyorum ben olur mu
Mesaj tarihi:
hdmi ile 144hz olmaz, dual dvi veya dp lazım. xl2411de dp olmadığından tek seçenek dvi. yeni bazı gpularda da artık native dvi koymuyorlar o yüzden şu an 144hz alcak olsam dpli bir şey alırdım ben. sonuçta monitör uzun yıllar gidiyor bozulmazsa bir şey olmazsa ama gpu 2-3 yıla gg
  • Yeni Oluştur...