Valeron Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 abi İngiltere de 1 yıl kaldım,sadece 1 kere sokakta kedi gördüm. köpek hiç yoktu. lopeth haklı bence,üremeyene kadar beslemekte fayda var. napcaz hayvanlar ölsün mü abi açlıktan,eve alamıyosak ?
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 kısırlaştırmanın da bi farkı yok apartman önüne mama koymayla. faresini, kuşunu yakalayıp şehirde hayatta kalmayı başarabilen kedilerin suçu ne de kısırlaştıralım ?
toggie Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 hayvansever dedigin sokak hayvanlarinin "sokak" hayvani olmamasi icin ugrasmali. kapi onune kap koyarak kendini hayvansever ilan etmek psikolojik bir sorun.
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Aceace said: Şubat ayında açtığım başlığı hortlatıyorum. Kadın, eşim Onedio'da işin iç yüzünü yazdığı için şikayetçi olmuş. İfade vermeye gideceğiz... Çıldırmamak elde değil. abi geçmiş olsun da ahahaha nasıl bir psikopatmış kadın, gitmiş içerik sitesi yorumundan dava açmış fdsfsd manevi tazminat davası açın imkanınız vaktiniz varsa, uğraşın
Aceace Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 "Kadın pisliğin teki çıktı Rıza baba" Bu durumu yaşıyoruz resmen... Manevi tazminatla ben uğraşmam. Eşim hiç uğraşmaz. Biliyosun bir anda çoğalabiliyolar :D
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 yas bi dk, siz kadına arka çıkmıyormuydunuz, ilk mesaj öyleydi sanki kadınlar mı karıştı
sabonis Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Aceace said: Şubat ayında açtığım başlığı hortlatıyorum. Kadın, eşim Onedio'da işin iç yüzünü yazdığı için şikayetçi olmuş. İfade vermeye gideceğiz... Çıldırmamak elde değil. olayın açıklandığı bi yazıdan neye göre şikayetçi olunuyo. adliyede duruma bakıp la yörü git neyin şikayeti diyemiyorlar mı en baştan
Aceace Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Feamer said: yas bi dk, siz kadına arka çıkmıyormuydunuz, ilk mesaj öyleydi sanki kadınlar mı karıştı Kadına arka çıktığımız falan yok abi:D Karıştırdın sen topikleri. @sabo Daha adliyelik değil ya olay. Kadın polise gitmiş şikayetçi olmuş. İstanbul'da ifade vermeye gitcez.
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Al başına durduk yere belayı. Ne sinir. Yanına çıktı al giderken.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Konuyla ilgili devlet ve belediye politikaları yok denecek kadar az ve son derece yetersiz olunca iş ne yazık ki biraz da olsa vicdanı olan sıradan vatandaşa düşüyor. Gözünü sokak hayvanlarının çaresizliğine kapatamayan insanlar var hala az da olsa. Ellerinden geldiği kadarıyla bu hayvanların mama, su ve korunak gereksinimlerini karşılamaya çalışıyorlar. Bu büyük bir maddi, fiziksel ve ruhsal güç ve fedakarlık gerektiriyor. Konuyla ilgili son derece duyarsız bireyler de, en ufak çabaları olmadığı gibi, çaba gösteren insanları suçlama, eleştirme hatta aşağılama hakkını görüyorlar kendilerinde utanmadan. (Paticikten bağımsız olarak konuyla ilgili genel insan tutumundan söz ediyorum)
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 literally crazy cat lady sdjkfsdlfsd
Black-ice Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 açıklama yapmayın abi şu topicte sokak hayvanlarını besleyenleri eleştirenlere fln. oturup biraz düşünsünler mantık fln yürütsünler.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Bunun vicdanla bir ilgisi yok. Oncelikle sokak hayvanlarini beslemek onlara sahip cikmak anlamina gelmiyor. Veterinere goturup asisini yaptirmak ve toplum icinde yasadiginin farkinda olup bu isi baskalarini rahatsiz etmeyecek sekilde halledilmesi gerekir. "Devlet hayvanlara bakmiyor ama biz karnini doyurup, barinak sagliyoruz" baya ici bos hayvanseverlik.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 @Aceace sizinle ilgili bir şey çıkmaz. Yönetici göz göregöre suç işliyor. 5199 no. lu yasaya göre sokaklar hayvanların doğal mekanı olarak kabul ediliyor ve yasaya göre bu hayvanların beslenmelerini engellemek suç teşkil ediyor.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 toggie said: Bunun vicdanla bir ilgisi yok. Oncelikle sokak hayvanlarini beslemek onlara sahip cikmak anlamina gelmiyor. Veterinere goturup asisini yaptirmak ve toplum icinde yasadiginin farkinda olup bu isi baskalarini rahatsiz etmeyecek sekilde halledilmesi gerekir. "Devlet hayvanlara bakmiyor ama biz karnini doyurup, barinak sagliyoruz" baya ici bos hayvanseverlik. Sorunu çözmek hayvanseverlerin göreviymiş gibi konuşuluyor. İçi dolu hayvanseverlik nasıl oluyor? Sokak hayvanı sorununu çözerek mi?
toggie Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Nasil oldugunu anlattim. İki satir okumaya sabrin yok, ama gelip burada kanundan falan bahsediyosun.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Anlamadım ben. Sahiplenmek mi gerekiyor hepsini?
cicibeybe Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Anlattigin ne var ben goremedim? Az once bi hayvanseverligi kendince tanimlamissin sinirlarini cikip digerleri ici bos hayvansever demissin. Onceki sayfada da bi hayvanlarin sokaklarda olmamasi icin ugrasmalilar fln demissin. Ikisine de katilmiyorum ayrica, bence yanlis dusunuyorsun.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Black-ice said: açıklama yapmayın abi şu topicte sokak hayvanlarını besleyenleri eleştirenlere fln. oturup biraz düşünsünler mantık fln yürütsünler.. "Mantık" önemli bir şey cidden.
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 hayvanların değil şu zihniyetin sokaklardan uzaklaşması lazım
cicibeybe Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Nekro said: kısırlaştırması gerekiyor. Neden?
toggie Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Once sorunun ne olduguyla basla istersen. Burada iki konu var birbirine girdi. Basliktaki ilk mesaji okumamissin belli ki, yoneticinin suc isledigini dusundugune gore. Hayvanseverligin ne kosullarda gecerli oldugu konumuz. Sen farkli bir konuyu gundeme getirdin, o da ikincisi, yani sokak hayvanlari ve belediyelerin sorumlulugu. Sokak hayvanlarina sahip cikmak icin sahiplenmek gerekmiyor tabi ki. Ama cogu "hayvansever"in vicdani o hayvanlar icin islerken etrafindaki insanlari icin malesef yetersiz kaliyor. Sokaklar hayvanlarin dogal yasam alani ancak sokak =/= aparman, ortak alan vb. Sadece beslenme ya da barinma degil, saglik kontrolleri ve bakimlari da bu sorumluluga dahil olmak zorunda. Kusura bakmayin ama hicbir sekilde tedavi edilmemis sokak hayvanlarinin apartman icerisinde barindirilmasi ya da beslenmesi saygisizliktan baska bir sey degil. Ortak yasam alanlarinda hayvanlara karsi fobisi ya da alerjisi olanlar olabilir. Tum apartman hayvan dostu da olsa kendi ellerinde olmayan sebeplerle kedilere ya da kopeklere yaklasamayabilirler. O yuzden hayvani dusunurken insani da dusunmek lazim, ve tam tersi. Hatta sadece hayvanlar ya da insanlar degil, tum canlilar olarak bakmak daha dogru.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Evet. İlk mesajı epey önce okumuştum. Aceaca veterineri yani yöneticiyi destekliyormuş meğerse. Neyse, kendi söylediklerimle ilgili özet; sokak hayvanı sorununu ( yetersiz barınak, yetersiz bakım -aşı, kısırlaştırmav.s-, pet shoplarda hayvan satışı, evcil hayvana chip, konuyla ilgili eğitim v.s) çözmek onlara mama-su veren hayvanseverlerin değil, devletin ve belediyelerin işi.
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 bir elde bir çok canlının açlıktan ölmesi var, diğer elde insanların yaşadığı minor rahatsızlıklar (alerji, korkma, tiksinme vs) var şu açlık sefillik olmasa insanlarla muhatab bile olmaz şu hayvanlar
Öne çıkan mesajlar