Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablotv / uydunet kablo çoklama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadşlar selam
evde uydunet kablonet neyse ondan var kablolu internet işte.
şimdi kablo eve geldikten sonra 2'ye ayrılıo bi tanesi salona modeme giriyor, bir tanesi benim odama receiver'a giriyor.

Ben istiyorum ki bir uç daha olsun salonda orda seyredeyim tv'yi. (hem benim odamda hem salonda değil, sadece salonda olcak receiver.)

şimdi bunun için normal elektrikçi çağırsam (elektrikçi çağırcam dimi, yapar heralde) bi tane splitter ile halledilir mi, yoksa uydunet'i arayıp onların mı yapmasını istemem lazım. onlar yaparsa 3 uç var diye evde ona göre mi fiyat çıkarıyorlar?
Mesaj tarihi:
uydunet de yapamayabilir. sinyal voltajı düşüyor böldüğünde. hele yoldan geçen adama sakın yaptırma sonra uyduneti bir daha çağırıp kekelerden fırça yersin bir de niye ellettiniz diye sdfs.
Mesaj tarihi:
Normal elektrikçi hallediyor. Fakat sinyal gücü filan anlamayabilir. İlk eve giriştekine 2'li splitter taktır. 3'lü değil. Böylece internetine %50 gücü direk gömçürmüş olursun. Sonra TV için %50 gücü 2 ye bölersin.
Mesaj tarihi:
yapıyor Uydunet, daha yeni 15500e falan boldurdum ben. özel bi splitter takıyor 20 lira mı ne. "data" diyodu adam adına her neyse artık. kendim hanzo style bolmustum başta hatta, önce 3 sonra 2ye. öyle de bi bok olmamıştı çatır çatırdi internet ama adam çok yalvardı kıyamadim
Mesaj tarihi:
kablo tv karasal yayınsa bölünüyor sıkıntı yok
digitali zaten bölemezsin
özel splitterı var güç kayıpsız diye satıyolar
datayı modeme giricen datayı hiç bölmeden girmeye çalış
tv kısmını çoğaltabilirsin
kablotv para istiyodu o iş için ama extra
Mesaj tarihi:
çağırdırğım elektrikçi de para isteyecek abi :)
digital'i çoklayamazsın derken?
splitter ile çoklanıyordur olması lazım ya.

ben arayayım akşam gelsinler halletsinler en güzeli.
Mesaj tarihi:
Koctasta bauhausta var sanirim o splitterlardan.

Olmadi yazici ilk kattaki elektronikcilerde vardir

O splitterler kolay bozuluyo yalniz. Her bi boktan etkileniyo. Lag spike problemi yasiyosaniz , splitter suclu olabilir
Mesaj tarihi:
Uydunet receiver takıyor yayın parası almıyor çoklamaya en son sorduğumda. Hatta hattım vardı uydunet için yatak odasında normal yayında 28 kanal çekiyor, salon receiver ile full kanal çekiyor şuanda.Adam çıkarken kanal yetmezse arayın receiver getiririz demişti.
Mesaj tarihi:
hmm abi kutu da var bende.
salondan benim odaya giden 20m kabloyu salona taşımak istemiyorum sadece
adam salondan bi tane daha çiftlesin.
evde 3 uç olcak 1i boş, birinde receiver birinde modem olcak.
Mesaj tarihi:

kabloyu soydun..alttaki zimbirtiyi iteleyerek sabitledin..

soyle birsey oldu..

onu da sunlara vidalayacaksin ortasindaki teli soktuktan sonra..

tum is bu kadar bence ama..bilmedigim mutlaka birseyler vardir..
Mesaj tarihi:
o adamlarınki geçmeli değil sıkıştırmalıdır, bnc kablo pensesi gibi bişeyleri vardır gözün korkmasın. Üstteki gayet anam babam usulü antenli tv kablosundan yarım tier üstü f tipi uç işte.
Mesaj tarihi:
senko said:

arkadşlar selam
evde uydunet kablonet neyse ondan var kablolu internet işte.
şimdi kablo eve geldikten sonra 2'ye ayrılıo bi tanesi salona modeme giriyor, bir tanesi benim odama receiver'a giriyor.

Ben istiyorum ki bir uç daha olsun salonda orda seyredeyim tv'yi. (hem benim odamda hem salonda değil, sadece salonda olcak receiver.)

şimdi bunun için normal elektrikçi çağırsam (elektrikçi çağırcam dimi, yapar heralde) bi tane splitter ile halledilir mi, yoksa uydunet'i arayıp onların mı yapmasını istemem lazım. onlar yaparsa 3 uç var diye evde ona göre mi fiyat çıkarıyorlar?

Senin sorunun basit, elektrikçi de, kablonetciler de yapar. Hangisi kolayına geliyorsa onu çağır. Gün gelir başka yayın da istersen ama o zaman masraf oluyor bayağı
  • Yeni Oluştur...