Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pillars of Eternity II: Deadfire

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

oyunun basinda bir olay oluyor (spoiler vermeyeyim. anladiniz siz), sonra acele et o kaybettigini geri almalisin gorevi pompalaniyor, o aciliyet hissi zerkediliyor, ama sonra tipik bir rpg gibi saatlerce  oradan oraya giderek oynamam, yan questlerde oyalanmam ve contenti yavas yavas  tuketmem bekleniyor. 

ana konu ile oyunun kendi yapisinin bu uyumsuzlugu yuzunden ilkini bitirmeme ragmen bir turlu sunun basina oturamiyorum. kendimi bir speed run yapmak zorundaymis gibi hissedip kapatiyorum.

Namessar tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Gerçekçi olmayan aciliyet hissi rpgler başta çoğu yakın dönem oyununun sıkıntısı ya. Kingdom Come ya da Kingmakerdaki gibi zamana bağlı fail stateler gelmediği sürece de çözülebilen bi olay değil.  Cyberpunkta da var bu durum, biraz yazarların tembelliğine bağlıyorum ben oyuncuyu hızlıca hikayeye bağlamak için kullanılan bi araç var kabul ama onu hikaye içinde tutarlı hale de getirmek lazım.

Mesaj tarihi:

aslında "işin bitince bi alo de" gibi ucu açık diyaloglarla çözülür ama yanaşmıyorlar pek. sonra 2 hafta restoranda bekliyor japon dayı işte. cyberpunkta daha barizdi tabi bu main quest yüzünden. 

Mesaj tarihi:
10 saat önce, Laraken dedi ki:

aslında "işin bitince bi alo de" gibi ucu açık diyaloglarla çözülür ama yanaşmıyorlar pek. sonra 2 hafta restoranda bekliyor japon dayı işte. cyberpunkta daha barizdi tabi bu main quest yüzünden. 

Sonra da "tam zamaninda geldin" diyo utanmadan ahdhsja

• 4 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

evet companionlar ve talentler de öyle anladığım kadarıyla, beta diyordu zaten daha önce T-B için. sanırım normale döneceğim, teşekkürler uyarı için.

Mesaj tarihi:

ben de oynayayım bunu ya benim de hesapta boş boş duruyor. ilk oyunun hikayeyi hiç hatırlamasam da gameplay i baya sevmiştim onu hatırlıyorum. evin altında 13 katlı dungeon olan yer baya iyiydi mesela. 

• Like 1
Mesaj tarihi:
fenris, 17.03.2026 00:12 tarihinde dedi ki:

ya owlcat gibi oyuna yediremediler ya... eskileri gözümüzde çok büyütmüşüz, ne varsa yenilerde var sdfsf

Ya TurnBased değil de Pause modda oynarken ortalık yangın yeri oluyor ve combat bir anda bitiyor ne olduğunu anlamadan. acaba TB modda oynasak çok şey kaçırırmıyız? sen daha iyi biliyorsun anladığım kadarıyla ben biraz yabancıyım bu pause mod olayına. Biraz açıklasana, tamam Talentler ve companionlar TB için yapılmamış ama Geminiden sorarak onlara ayar çekiyorum fena olmuyor da ondan sordum.

Mesaj tarihi:

oyun normal setting de aşırı kolay. o yüzden çok düşünmene gerek yok. en zor yeri başlangıç adası. TB bişey kaçırmazsın da bayarsın bence combatlar uzun süreceğinden. 

real time with pause fazla kaotik geliyorsa aşağıda portrelerin orda hızlandırma - yavaşlatma tuşları vardı. onlarla da istediğin gibi oynayabiliyorsun. TB ye almak yerine combat speed i düşürmek daha çok işine yarayabilir. 

Mesaj tarihi:
fenris, 17.03.2026 22:06 tarihinde dedi ki:

oyun normal setting de aşırı kolay. o yüzden çok düşünmene gerek yok. en zor yeri başlangıç adası. TB bişey kaçırmazsın da bayarsın bence combatlar uzun süreceğinden. 

real time with pause fazla kaotik geliyorsa aşağıda portrelerin orda hızlandırma - yavaşlatma tuşları vardı. onlarla da istediğin gibi oynayabiliyorsun. TB ye almak yerine combat speed i düşürmek daha çok işine yarayabilir. 

Gemini de senin gibi oyunun aslında RTWP usulü yapıldığını söylüyor. Bende ilk oyun da vardı, madem ikinci oyun bu kadar iyi bari ilkini önce oynayayım dedim ondan başladım şimdi hem de RTwPye alışırım. 👍

Mesaj tarihi:

ha ilki biraz daha dengeli ama yine çok zor değil. başlardaki encounterlar kazık. o shade mi wraith mi ne onlar. 

iki oyun birbirinden çok farklı olmuş aslında. ben tank chanter yapmıştım baya ölümsüz gibi bişey oluyorsun bir yerden sonra. bir de ilkinde, eski dnd oyunları gibi druid ve priest tüm büyüleri otomatik öğrendiğinden baya güçlüler. o ufak druid eleman baya iyi. monk a da aşırı güçlü diyorlar ama oynamadım onla.

ilk oyun yazım bakımından ikinci oyundan iyi de işte ikinci oyunun class seçenekleri ortamı filan güzel. 

Mesaj tarihi:

ranger olcaksan, chanter elemanın ranged atakları hızlandıran bir şarkısı var. o işine yarayabilir. sadece silahlarda mıydı hatırlamıyorum ama. 

eder hayvan gibi bir tank oluyor zaten. bir yerden sonra hikayelerine göre seçersin zaten. ranger npc bayıktı zaten, o yüzden çakışma olmaz 😛

• Like 1
  • Yeni Oluştur...