Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ali Kundilli ve Türevleri


totemic

Öne çıkan mesajlar

Sevgili patiler;

Biraz önce boxoffice'de gezerken Ali Kundilli filminin hasılat ve izleyici sayısı rakamlarına rastladım. Şimdi 2015 yapımı bu filmin toplam izleyici sayısı 482.917, hasılatı 4.967.618,76-TL..

Ali Kundilli - Box Office

Oyuncu kadrosuna falan bakıyorsun öyle aman aman kimse yok.


Bu arkadaşlar bir önceki filmden iyi kazanmış olacaklar ki 1 yıl sonra hemen hemen aynı oyuncularla Ali Kundilli 2'yi çekmişler ve onun izleyici sayısı 297.737, gişesi 3.198.633,73-TL olmuş.

Ali Kundilli 2 - Box Office



şimdi merak ettiğim konu bu adamlar bu 2 filmi toplam ne kadar maliyetle çekip ne kadar parayı ceplerine indirmişlerdir? bence maliyeti 500.000 lirayı geçmez tek filmin. kendilerine kalan miktarları merak ediyorum. çünkü bu gibi filmler çoğaldı hem 1 tane de değil aynı filmin ikincisi, üçüncüsü çekiliyor artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne bileyim abi. adam 400k kişi tarafından izlenen filmden ne kadar kazanmış olabilir ki 1 sene sonra ikinciyi hemen çeksin? ben yönetmen, senarist ya da oyuncu olsam 400k izlenen filmimden sonra ikincisini çekmem utanırım. sanat sanat için değil para için artık..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

zannetiğinizden çok daha pahalı bu işler


pahalılık bir yana malesef bayram,seyran , yılbaşı tüm filmler bir kaç kişinin elinde. Siname da türk filmine belli bir kota var gişede

Atıyorum şeker bayramı için 23535 tane türk filmi süremiyorsun. Bu mafya bozuntuları mesela sene başından 2017'yi doldurmuş durumda(2018-19 için simdiden veriyorlar mı onu da bilmiyorum)

Umrunda degil nasıl bir film olacagı seyircinin en cok izlediği zamanları kapatmış adamlar. O yüzden ya büyük yapımcılarla çalışıcaksın ya da kaderine razı olacaksın.

Reklam ajansı sahibi bir arkadaşım kendi yöneteceği film çekmek isteyince ortaya cıkan şeylerdi bunlar o da vazgeçti dolayısıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi farkında diil misiniz? Vizyonda son bir kaç senedir abuk subuk yerli filmler var. Bunların neredeyse tamamı Kültür Bakanlığı desteğiyle çekiliyor.

Gerekçe de ne, Türk sineması gelişsinmiş. İpe sapa gelmez bi senaryo yazan bakanlığa başvuruyor. Maliyetler şişiriliyor.

Sonuç ortada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...