Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LPG ile Dizel arasında fark kapandı mı sizce ?

Katibim

Öne çıkan mesajlar

lpg de bir araç ortalama 0,30 kr
Dizelde aracım ortalama 0,40 kr yakıyor

E bu durumda ben 100 km yi

Lpg li araçta 30 TL ye
Dizel araçta 40 TL ye gidiyorum

Benim hesabımda mı bir sıkıntı var yoksa cidden aradaki fark kapanarak dizelin karşısında lpg nin avantajı mı bitti anlamadım

Siz ne düşünüyorsunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Araçlar aynı araçlar mı?

Bir de direkt öyle hesaplamamak lazım.

Running cost olarak bakıp aracı alırken ödediğin fark, bakım maliyetleri vb. şeyleri de katarak hesaplamakta yarar var.

Böyle baktığında hala açık ara avantajlı LPG.

Bir de karşılaştığın araçların motor hacimleri farklı ise tüketim miktarları da değişebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

puşta bak "tüplü honda alın" ağzı yapıyo bak bak ...
Alın tabi olm, ekonomiye can verin :)

El emeği göz nuru hepsi, çiçek gibi.

Bu arada yokuşta LPG'li sollamak normal çünkü Türkiye'de lpg montajı yapanların %80'i bi bok bilmiyor, kalibrasyon vs. hak getire. Normalde LPG gücü yetmiyorsa yeterli gazı verdiğinde şoför, direkt benzine atması lazım arabanın. Ha şoför gaza yüklenmiyordur ben 10'la çıkayım rampayı bana yeter diye, orasını bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Dizelin bana göre dezavantajı düz vites araçlar kamyon kulalnıyomuş gibi oluyo, hele 6 ileri olanlar rezalet, dar vites aralıkları + motor gücünün dar devir aralığında gelmesi.
Dizel fiesta kullanıyorum, işkence gibi sürmesi. Benzinli/lpg li aracı daha geniş devir aralığında kullanıp, daha az vites değiştirmek mümkün. Bir de tabi dizelim inanılmaz keyifsizliği var. Arabasına göre değişmekle beraber, daha keyifli bir benzinli motora lpg taktırılabiliyor, ama dizel de keyif diye bişey namümkün.

Öte yandan lpg nin güvenliğine emin olamıyorum. Bagajda lpg deposu, kaza durumunda ne olur. Depo darbe alınca ne oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

niye RS ya, normal degil mi o?
ucuz olmasini bekliorm ben ins.

1.5t lerin yakit oranlari nasil? yani direk onla giris yapmamalari marka adina tr de cok buyuk kayip he, efsane yazmak vardi

bide 2.0 gelmicek herhalde.

bide bide, hondanin dusuk cc uretme hedefi falan yokmu civic icin?
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatı konusunda bilgim yok ama ÖTV zammı, kur artışı falan derken çok ucuz bir şey gelmez muhtemelen.

2.0 motor gelmeyecek.

Düşük cc'li bir motorumuz var avrupa'daki hatchback model için 1.0 turbo ama sedan'a gelir mi ben de bilmiyorum açıkçası, en azından bu bi sene içinde yok.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Lopeth said:

modifiye değil de direk lpg li arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz =

ne fark oluyo ki? hepsi aynı diye biliyorum, serviste takıp orjinal diye kekliyolar :D
Civiclerin LPG'leri Ağustos 2015'ten beri serviste takılmıyor :)

Ki yeni modelde direct LPG yakıt göstergesi, orjinal LPG tuşu gibi özellikler var. Bunlar tabi sadece görünürdekiler, motorda da LPG'ye özgü farklılıklar mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...