Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En güzel cheddar peyniri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
en güzel peynir diye bir şey yoktur zevklere göre değişir.

civarda absürd butik gurme bakkal falan yoksa, karfur migros gibi marketlerde ithal peynirlerden birkaç tane seç dene. bu döviz kuruyla türkiyede alacağın en iyi çedar van otlu peyniri olur zaten anca.
Mesaj tarihi:
beklese miydim biraz

napiyim guzel. burda bulamayinca degeri de artiyor. yakin bi tanidik turkiyeye gittiginde her seferinde getirtiyorum 1 kasar 2 ezine. ezinenin yine muadili var fitaki falan cok iyi de kasarin yok.
gerci vardir belki. denemedigim 1000 cesit peynir gozumun onune geldi. varsa da bilmiyorum diyeyim bari
Mesaj tarihi:
var abi gayet. kaçbin yıllık üretim teknikleri dünyanın her yerinde takaslanıyor falan tarih boyunca. illa ki andıran bir peynir bulacaksın.
alışkanlıkları yok sadece daha beyaz peynirleri yemeye. ezineye benzer benim de aklıma gelmedi ama :) göt oldum gidiyorum by.
Mesaj tarihi:
goldbären said:

güzel de çedar değil bu. üstünde yazıyor sadece.

ben de şunu dicektim
uzmanı falan değilim gerçi ya
bildiğin migros karfur'da chedar diye satılanlar karışık kuruşuk bişi abi
her turuncu peyniri cheddar diye yutturuyorlar orda burda
Mesaj tarihi:
cheddar ucuz bol yagli

zorunlu olmadikca yemem, alternatifi varsa secerim

oyle guzel peynir olsun yabanci olsun diyorsaniz brie veya blue cheese bakin. bi de italyan marketinden aldigim tuluma benzer vardi r ile baslayan o da fena degil.

sandviclik sorulmus ona da illa kaktirilacaksa cheddar yerine provolone ya da jack alin

makarnaya da parmesan, romano vb. mac and cheese degilse.
Mesaj tarihi:
Cheddar sikko bi peynir abi.

Ille oyle kokusuz bisi ariyosan gouda al dilimli. Bi nebze daha iyi.

Hatta sandvic icine koymalik iki degisik peynir al, gouda + mozarella mesela, sanvici yap microda erit bunlari ya da tavada.

Hol olur
  • Yeni Oluştur...