Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPS Mevzuu


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

144hz monitor siparis ettim de, oyunda normalde 50 60 fps falan aliyorum dalaranda ve bunu 100+ bir degere cekmek istiyorum monitorun etinden sutunden tam olarak faydalanabilmek icin.

Sistem:

i5 3570k
8gb ddr3 ram
Gtx970

Normalde her sey ultrada oynuyorum 1080p cozunurlukte 50fps civari alirken ama sabah bayagi nir ayari dusurup anca 90 100 araligina cikmayi basardim. Mevcut sistemle constant 100+ fps almam mumkun mu? Yoksa islemciyi upgrade etmem mi gerekiyor? Ekran kartinin sikinti yarattigini dusunmuyorum acikcasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

144hz monitor siparis ettim de, oyunda normalde 50 60 fps falan aliyorum dalaranda ve bunu 100+ bir degere cekmek istiyorum monitorun etinden sutunden tam olarak faydalanabilmek icin


das

ne alakası var abi monitorden etinden sütünden yararlanmanın yüksek fps ile.

olay 60 fps altına düştüğünde ortaya çıkan iğrenç tearing'ın ortadan kalkması sadece. yüksek fps daha iyi diye bir şey yok. 60 ile 80 arasındaki farkı anlayamazsın tearing olmayan monitorde. yavaşlamayı hissetmek istemiyorum diyorsan grafik ayarlarında gpu heavy şeyleri açmadığın halde düşükse cpu demektir.

performansın 80% ı cpu, 20% sı gpu wow için eğer gpu heavy şeyleri açmazsan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi siz farketmiyorsunuz da ben bayagi farkettim ya. 60hz monitorle oyun oynarken gozlerim kanlaniyor kamera cok fazla hareket ettiginde. Bir de essek gibi tearing var benim monitorumde. Bunun dusuk frame rateten kaynaklandigini bilmiyordum ben acikcasi, cogu insan gibi gozum algilamaz ki lel diyordum. Sonra arkadasin 144hz monitorle wow oynarken gozlerimin ne kadar az yoruldugunu farkettim gittim monitor siparis ettim iste.

Aslinda 2k alacaktim ama onun icin sistemi komple degistire lazim.

Ha arada witcher, overwatch vs. de oynarim da en cok vakit gecirdigim oyun wow.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...