Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devlet birimlerinin birbiriyle bağlı olmaması

Bone

Öne çıkan mesajlar

bu konular hakkında deneyimi olan biri varsa bilgi verebilir sanırım.
şimdi mesela benim bir kimlik numaram var. nüfusa da bağlı insanım haliyle. doğum yılım, adresim, mezun olduğum üniversite felan orda olması lazım.
ama devlet'e her işim düştüğünde bu bilgileri baştan sunmam gerekiyor. askeriyeye gidiyorsun form veriyorlar dolduruyorsun. ösym sınavına girmek için bilgileri tekrar dolduruyorsun. bir yere iş başvurusu yapacaksın gene baştan dolduruyorsun.
neden bu tip temel bilgileri tek merkezde toparlamıyor devlet? kimlik numaramı koyduğum zaman otomatik çıkmıyor da her seferinde benim aynı bilgileri tekrar tekrar vermem gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

her birimin otomasyonu farklı zamanlarda farklı firmalara farklı projelerde ihale edildiğinden.

edevlet ile o dediğin yapılmaya çalışılıyor, her bir kurumun sistemini edevlete entegre etmeye kasıyorlar.

doğru cevap.

+ olarak fimalar projeleri geliştirirken ortada bir protokol, referans, interface yoktu, HL7 gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada artık çoğu sistemde tüm bilgilerinizi şak diye görüyorlar e-devlet'ten çektikleri datayla. Belge isteme işinin mistik nedenleri var.

Hatta şöyle söyliyim, ben devlet personeliyim 4 senedir, kendi üniversiteme personel olduğumu, aldığım sınav sonuçlarını vs. kaç kez gösterdiğimi kendim unuttum artık. Aslında önlerinde tüm datamı görüyorlar lel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...