Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çekici ve benzin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi beni niye bu kadar ilgilendirdiyse bos vaktim cok heralde sdfsdf

canli chatte sorunu anlattim, en son arac plakasini istedi adam orda patladim.

daha cok insider bilgiye ihtiyacim var, sen yaz bakaim ne dicekler, su anda ugur pampa yardimci oluyor.
Mesaj tarihi:
leeeeel

ne diyim abi, kontak yok diyosun, bulunca adamlari kendilerine mi sikayet ediyim diyosun sdfsdf

hakkini aramaktan niye bu kadar korkuyosun ki? kendi kendine bahane uretiyomussun gibi geldi. forumdan birileri tabi canim 4000 tl normaldir diyince mi rahatlacaksin anlamadim.

keza chatta sallama isim verip fiyati yariya dusurerek 2000 tl diye sormustum (ki bu para bile fazla ya neyse)

kolay gelsin eheh.
Mesaj tarihi:
Aradığım hak sadece benim hakkım değil çünkü.

Araba annemin, normalde abim kullanıyor, vakti yok diye ben ilgileniyorum (onu da amma beceriyorum zaten smh). Zaten 3 kişi birlikte hareket ediyorken bir de araya başkalarının girmesini istemiyorum, haksız mıyım sen söyle

Kontak olayında da türkiye dışında bi yer bulamıyorum dedim. Senin bulduklarını ben de buldum zaten, gerizekalı değilim allaha şükür.
Mesaj tarihi:
Kardeşim yazın kaza yaptım, arabanın önü şaseden 16 derece sola döndü. kayış koptu,yatak sardı vs. Bayram olduğu için arabayı sadece yetkili servise çektirebildim. (Opel)
Bayram bittiğinde gittim nedir ne kadar gider sordum.
Aldığım cevap;
motor inecek,şase düzeltilecek motor belli olmaz tahmini masraf 8 bin ama daha fazla olabilir,1 aydan önce çıkmaz.
Teşekkür ettim,işgal için para ister misiniz dedim gerek yok dediler,arabamı özel servise çektim,motor falan inmedi. Şase, kaporta düzeltildi boyandı, motor üst kapak söküldü yapıldı. 10 günde bitti, 4 bin lira verdim çıktım.(Suç bende olduğu için cebimden yaptırdım, arabayı satacağım için kasko yaptırmamıştım.kafama tüküreyim.)
Özet olarak sen o yetkili serviste aynı işe iki katı para vereceksin. Üstelik daha uzun sürecek.
Mesaj tarihi:
Sene 2014, leonun ilk bakimi geldi, aradim dogusu, 900 lira istediler, yag ve 3 filtre.
Direk sanayiye gittim, 250ye cozdum. Satana kadar da dogusun kapisindan iceri girmedim.
Madem heveslisin servise, ok 4bin iyi fiyat, hayirli olsun.
Mesaj tarihi:
Selam,

Şimdi olayın enteresan hâl aldığı nokta adamların sana kafadan motor inecek ve ayak bastı parası da 4 bin lira demeleri.

Motorun söküldüğü durumlar vardır; çok alengirli bir parçadır ve rahat çalışmak adına motor sökülür falan. Ama bu genelde tercih edilmez çünkü sökmek ve sonrasında takmak zaman alan ve hataya açık bir işlemdir.

Sana 'şu sebeple sökeceğiz' demesi gerekli. Bir kere senin yanan ışık sarı. Sarı ışık aracı kullanırken dikkat etmeni gerektirir ve en kısa sürede servise git demektir. Eğer kırmızı yanmış olsaydı, motoru hemen durdur olurdu. Demek ki ölümcül kritik bir durum yok. Işığın sabit olmasıyla yanıp sönmesinde bile ehemmiyet farkı var. Yanıp sönen ışık daha büyük önem arz ediyor.

Bence senin egzoz sistemiyle alakalı bir sorun var. Birçok kişinin söylediği gibi 'şuradan hata kodu aldık' falan demeleri gerekirdi.

Benim ABS ışığı yanıyordu, sol ön sensör hatası çıktı ve değişti. Elektronik el freni devreye girmedi, sol arka kaliperin motora giden elektrik kablosu kopmuş/kesilmiş. Geçen sene servis ışığı yakmıştı, abuk sabuk bir sensör anlık bir güvenli aralığı aşan değer okuduğu için motor hatası vermişti. Resetlendi ve daha da yapmadı. Her haltı görüp en azından şüphelendikleri noktayı belirtmeleri gerekli.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Ben en son yetkili servise araç disk bilyası kırıldı ötüyo diye gidip "Bilyayı sökerken diski kırdık onuda değiştiricez" diyince siktiri çekmiştim. Sonra nasılsa mucizevi bir şekilde o disk bozuk bilyayla geri montaj edildi 80 tl diagnostik parası istediler parayı müdürün masasına attım başımın gözümün sadakası olsun dedi. Sanayide 100 Tl ye değiştirdiler "En az 1200 TL lik masraf var" işi. Arada adam abi elim deymişken balataları alırsan onlarıda değiştiriyim lastiği sökmüşken dedi. Balatalarında malzeme parasını verdim. Bu arada diskte en ufak bir hasarda yok nasılsa mucize işte. yetkili servis demekki rica etti iyileşti disk.
Mesaj tarihi:
5 yaşında bile değil araba önce 1. senesi dolmadan şanzımanı komple değişti (garantiden) şimdi de motorunun silindirin bilmemneleri değişiyor komple.. (abimden ne değişeceğini tam öğrenip güncellerim)

Ne sorunlu arabaymış allahım yarabbim
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

entersesanmış ya, ytetkili servisi fiyatı yüksek diye bilirdim ben, tokatçıymış meğer adamlar

wombo combo yapıyor onlar ya 'yetkili' oldukları için
Mesaj tarihi:
Mesajlardan anladigim
Arkadasin social skiller biraz sikintili,belli ki içe kapanik belki yer yer ozguven sorunları yasayan biri.

Oyuzden benim dusuncem 4bini vermen yonunde, sikayet carlama tehtid kisimlarini becerebilecekmissin gibi durmuyor.

Bunlar kisisel goruslerim no offense
Mesaj tarihi:
None taken, öyle olduğum için abime devrettim. Abim tamam demiş 4000e.

Cikan masrafları vw karşılıyor, 5 haneli hasar çıkmış motorun neredeyse tamamı değişiyormuș.

Tovbe bir daha vw almayacağız sanırım. Hatta tamir olsun bunu da satacağız.

Konuya kilit lütfen.
Mesaj tarihi:
Valthon said:

None taken, öyle olduğum için abime devrettim. Abim tamam demiş 4000e.

Cikan masrafları vw karşılıyor, 5 haneli hasar çıkmış motorun neredeyse tamamı değişiyormuș.

Tovbe bir daha vw almayacağız sanırım. Hatta tamir olsun bunu da satacağız.

Konuya kilit lütfen.

neler değişiyor, neymiş sıkıntısı?
  • Yeni Oluştur...