sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Tam olarak ne avantajı oluyor? Mesela üretim şirketi üretiyor pazarlamaya satıyor, pazarlama şirketi piyasaya sürüyor. Nedir olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Vergi muhabbetidir neden olabilir ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 KDV alacağını almak için kullanılan bi yöntemdi ama hala yapılıyor mu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 kazancın da kazancını sağlamak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 A şirketi üretip satsa; düşük maliyet yüksek kar marjı yüksek gelir vergisi ancak kurduğu B şirketine sattığı zaman kar marjını daraltarak vergiden etkilenmiyor. yine aynı şekilde KDV den yırtıyor falan filan. bunun yanında pazarlamaya odaklı bir şirket oluyor sektörde uzmanlaşıp farklı üreticilerin ürünlerini de pazarlayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Sadece Türkiye değil, globalde de bu böyle. Bizim şirket de mesela çoklu şirket. Honda R&D, Honda Motor (satış kanadı), Fabrikalar (her ülke ayrı şirket) diye ayrı ayrı şirketler halinde. Yönetimsel olarak satış kanadına bağlı tabi kar elde eden ve diğer şirketleri besleyen kısım olduğu için. Ha sebebi ne diye sorarsan bir yerde "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması" mantığı ile küçük gruplar kendi kar hedeflerini koyarak çalışırsa karlılığın arttığı görülmüş. Bu nedenle böyle bir ayrım var, aynı zamanda ar-ge ve fabrikaların özerk yapılarını korumak. Vergi falan muhabbetini bilmiyorum ama Japon firması da bu yolla vergiden yırtmıyordur sanırım globalde? Sadece Türkiye'de fabrika ve satışı aynı şirket olarak yapıyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 bLackcha0s said: A şirketi üretip satsa; düşük maliyet yüksek kar marjı yüksek gelir vergisi ancak kurduğu B şirketine sattığı zaman kar marjını daraltarak vergiden etkilenmiyor. yine aynı şekilde KDV den yırtıyor falan filan. bunun yanında pazarlamaya odaklı bir şirket oluyor sektörde uzmanlaşıp farklı üreticilerin ürünlerini de pazarlayabiliyor. this, teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Holy sana da teşekkürler, ofiste de tartıştık şuan çok net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 uluslararası firmalar vergi muafiyetleri, teşvik vs faydalanmak için başvurabilir ya da ortaklık yapısı farklıdır. ben üretip ikimizin ortak olduğu firmaya satarım, sonra ikimiz müşteriye gidene kadarki karı paylaşırız. bu da genelde satacak iyi malı olan bir fabrika ile satış, işletme konularında uzman hali hazırda oturmuş müşteri portföyü olan firmalar arasında olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 turkiyede nasil bilmiyorum da, buyuk firma ve kucuk firma arasinda vergi farklari da olabiliyo. ornek 300+ isci calistiran yere farkli vergi, 300 altindakine farkli vergi olunca adam ikiye boluyo sirketi herkes aynisini yazmis zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar