Baggio Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 calimero said: yok bence baggio'ya katılmıyorsun. onun dediği, kabul etseniz ne olacak puanı aldıktan sonra diyor. Benim dediğimden onu çıkardıysan Türkçe 3/10 abi :p Gayet doğru anlamış, diyorum ki olan olmuş zaten, biz "ağlasak" da bir şey değişmeyecek, siz hatayı kabul etseniz de. "Adamın dedi" diye puanınızı elinizden almayacaklar yani. E o zaman neden doğru düzgün pozisyon ve futbol konuşmuyoruz da bir taraf sürekli OĞLOMO diye artık herhangi bir şekilde komik olmayan çöp postlar yığıyor?
calimero Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 lol eyv tekrar okudum. ama cidden her maçımızdan sonra burası şuna dönüyor o da üzücü. https://www.youtube.com/watch?v=EQmxsbKC-vc ha kabul ediyoruz yahu. baya baya ben beşiktaş aleyhine hataları kabul ettiğimi hatırlıyorum. başkalarının da kabul ettiğini de hatırlıyorum. da ben bu maçta gökhan'ın pozisyonunun penaltı olduğunu düşünüyorum. yani verdiği için hakeme kızamam hamza olsam, john'a kızarım "olm mal mısın adam koşuyor, hadi ayakla takamadın kolunu önüne uzatıyorsun daha gibi" diye. e tabi hamza kolayını yapacak hakeme yaslayacak.
Stringray Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Sotto said: Ya ofsayt golunun orta hakemle bir ilgisi yok. Toplanip kulaktiktan hadi eyyam yapalim diyecek halleri yok. O yuzden geciniz. Baggio ya su konuda katiliyorum gote got demek zor olmamali. Beni ilgilendirmez baska yerde forumda ne dendigi, biz Burak kendini atinca da diyorduk, Cenk atinca da diyoruz. Illa bunu "ama baska pozisyonlar ne olacak" la dengelemeye calismak yok. Penalti degil. Bitti. Yok onun sarisi yok onun faulu. Oraya girince applevodka tier a donuyor zaten forum onu yaparsak her mac neler cikar. Benim BJK taraftarinda kizdigim o. Tek tek sayarsan dunyadaki butun takimlar magdur olur, o kadar olacak diyoruz futbolda hep. Bu dedigim pozisyonlardan bagimsiz, genel gorus. göte göt diyoruz biz zaten, sanıyorum okumadın yazdıklarımı. ucuz penaltı dedik, verilmeyebilir dedik. cenk de kendini atmasın dedik kaç kere. bu maçta gördük atmıyor artık. bunu bjk taraftarı kendi içinde çözer düşük tier taraftar kesiliyor zaten. burada boş muhabbet döndüren tek pozisyona takılı kalıp onu papağan gibi sayıklayanlar. ucuz penaltı verdikten sonra oyunu dengelemek için kırmızıları vermiyorsa, ofsayttan gol veriliyorsa - yan hakem vs olayına girmeyelim 5 metre ofsayt 3 kişi - onlar konuşulur bu kadar basit. asıl senin yaptığın maçı tek pozisyona indirgeyerek geri kalan tüm oyuna gölge düşürmeye çalışmak oluyor. penaltıyı konuşuyorsan bunları da konuşman gerekiyor. maçın tümünü izlemediysen de izleyip konuşanlara laf söyleme o pozisyonları konuşmayın diye.
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Verilmeyebilir verilebilir ne demek ki. Penalti degil bitti. 0-0 mac. 1-0 olmus penaltiyla. Ondan sonraki sariymis mariymis, tek tek bakmadim evet. Ha baksam senin hakli oldugun ne malum o ayri ya. Benim yazilarimdaki temel olgu nedir? Bu ulkede 3 buyukler zaten kollanir evet, ve Dark'in su dedigi dogru: Biz de Fener de cok penalti almistir boyle. Biz alinca da Fener alinca da olay oluyordu ama o ayri. Hayir apple'a laf ediyorduk, farkimiz olsun. Ben daha cok uzatmayayim.
calimero Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 ahahah penaltı değil bitti gitti değil ne abi. karar mercisi misin? john kolunu gökhan'ın önüne koymuş mu? hızlı izledin mi pozisyonu, fizik kanunlarına göre gökhan'ın hızı birden öyle kesilip düşemez. yani john'un kolunun net engellemesi var, ve bunun karşılığı da penaltı.
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 - Abi şu pozisyona ne diyeceksin temas bile yok - Ucuz bir penaltı, verilmeye de bilir - Temas yok diyorum bak temas yok, ucuzu pahalısı mı var, ne penaltısı? - Evet ucuz penaltı, bak lehimize olan hatayı da söylüyoruz.
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Stringray said: göte göt diyoruz biz zaten, sanıyorum okumadın yazdıklarımı. ucuz penaltı dedik, verilmeyebilir dedik. cenk de kendini atmasın dedik kaç kere. bu maçta gördük atmıyor artık. bunu bjk taraftarı kendi içinde çözer düşük tier taraftar kesiliyor zaten. burada boş muhabbet döndüren tek pozisyona takılı kalıp onu papağan gibi sayıklayanlar. ucuz penaltı verdikten sonra oyunu dengelemek için kırmızıları vermiyorsa, ofsayttan gol veriliyorsa - yan hakem vs olayına girmeyelim 5 metre ofsayt 3 kişi - onlar konuşulur bu kadar basit. asıl senin yaptığın maçı tek pozisyona indirgeyerek geri kalan tüm oyuna gölge düşürmeye çalışmak oluyor. penaltıyı konuşuyorsan bunları da konuşman gerekiyor. maçın tümünü izlemediysen de izleyip konuşanlara laf söyleme o pozisyonları konuşmayın diye. Ya oraya çok sığ bakıyorsunuz işte. Hataları alt alta yazıp da GOL VE PUAN TOPLAMI şeklinde yorumlanmamalı her şey. Zor bir deplasmana gelmiş ve oyun olarak da rakip karşısında ezilmiş, bütün amacı maçı defans ve kontraatakla 0-0 veya 0-1 bitirmek olan takım atamadan yediğinde bütün olay değişiyor. Kelebek etkisi oluyor bir nevi. "Zaten eziyorduk" da bir savunma değil, ezersin ama atamazsın, ezilirsin ama 2-0 yenersin, yaşamadığımız şeyler değil. Hala da kullandığın "verilmeyebilir", başkasının kullandığı "vermesen bişey denmez" gibi ifadeler yuvarlak ve "istemem yan cebime koy" havası yaratıyor. Penaltıdır veya değildir, bahsettiğim kabul etme çekingenliği bu mesela en net örneğiyle. Kol diyorsunuz da Gökhan solundan çekilmiş bir adam gibi düşmüyor bu arada, kafasını öyle şartladığı için çelmelik atıyor kendini. Güzel izleyin :p
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Özeti izledim Marcelo kesin kırmızı kart. Böyle gerizekalıca harekete yok kasıt varmış yokmuşa bakılmaz. Penaltıyı kolay çalmış. Ama herif de sarılıyor, bilemedim. İkinci penaltıyı tartışan yok herhalde
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Karar mercisi degilim. Su pozisyona penalti diyorsan insanlarin seni ciddiye almasini mi bekliyorsun.
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Valla ben kendi adıma konuştum. Bana kalırsa gerçekten ucuz penaltı, ben o tip bir golle takımımın zaten hayvan gibi üstün olduğu maçta skoru değiştirmesini istemezdim. Ama emsalleri çok fazla olduğu için ortada pozisyon demek zorundayım. Bu tip penaltı sadece bu ülkede birinci ligde 1.5 sezonda takım fark etmeksizin en az 20-25 kere çalınmıştır mesela. Diyorum ya benim aklımdaki en yakın iki örnek Kerim'in sanırım açılış maçı, Bursa da aldığı penaltı ve Volkan Şen'in geçen sezon Saraçoğlu'nda Rize'ye karşı aldığı penaltı. Güntekin mesela bahsetmişti geçen yıl, tahminen Rize maçından sonra yine. TFF hakem komitesi de UEFA'daki seminerlerde de bu tip pozisyonlarda düşünmeyin, şüphe varsa direkt çalın diye öğütlüyorlarmış. O yüzden dünyanın her yerinde de bu tip ucuz penaltılar sık sık görülüyor. Ben o yüzden haklı haksız demiyorum. Ucuz diyorum. Beni rahatsız ediyor bu tip penaltılar çünkü. Akıllı ve tecrübeli futbolcular çok fazla sömürüyorlar çünkü. Gökhan bugün %100 eminim o çalımı attığında penaltı alacağını biliyordu ve ona göre hareket çekti orada.
calimero Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 e ben de tam tersini söyleyeyim çelik ayna diyerek, şu pozisyona penaltı değil diyorsan insanların seni ciddiye almasını mı bekliyorsun? çelik ayna seviyesine inecekse tartışma tartışmaya gerek yok yani.
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Tam tersi olmali degil mi, suphe varsa calmayin gibi. Penalti macin kaderini etkileyen en kritik hakem kararlarindan biri. Kesin gormediysen calmazsin, penalti penalti gibi olmali lafi var ya:)
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 o hangi kararı şüpheli olarak gördüğüne göre değişir sadfsdf hakeme ne öğütlendiğini anladın abi sen işte :D
calimero Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 o hangi kural kitabında var abi? faul ceza sahası içinde olunca çalarsın, net.
calimero Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 ha ben de ucuz penaltı olduğunu kabul ediyorum ama dediğim gibi hamza'nın yerinde olsam hakeme değil faulü yapan john'a kızardım. sevgili kardeşim o kol ne arıyor orada ak diye. sen kolunu oraya koyup rakibi engellersen, rakip de o penaltıyı alır. hakem de verir, sorry yani. mesela geçen hangi maçtı, atınç dana gibi girdi, ki orada penaltı bile yoktu, atınç'tan sıfır müdahale biz atınca kızdık. olm mal mısın ceza sahası içinde öyle kayılır mı diye.
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Wispy said: Özeti izledim Marcelo kesin kırmızı kart. Böyle gerizekalıca harekete yok kasıt varmış yokmuşa bakılmaz. Penaltıyı kolay çalmış. Ama herif de sarılıyor, bilemedim. İkinci penaltıyı tartışan yok herhalde Ya o kadar net kırmızı değil bence, sırf sen yazdın diye izledim. Topu kalecinin alacağı açıksa kalecinin ve topun üstünden atlar geçersin, gayet genelgeçer bir sakatlamama, profesyonellik kuralı, ama her heyecan/beceriksizlik yapıp kalecinin eline ayağına kayarak giren forvete de kırmızı verilmiyor, genelde sarı oluyor. Nasıl yorumladığına bağlı yani. Kırmızı vermen için ya kasti, ya da aşırı kontrolsüz ciddi sakatlık çıkartıcı olması lazım. Marcelo'nunki kasti değil de aptallık gibi görünüyor, oradan bir yırtıyor. Harun'un 5 saniyede attığı depar da ciddi sakatlama seçeneğini eliyor, sarı doğru olmuş gibi.
Stringray Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 millet kafayı iyice kırdı galiba. 10 kere ucuz penaltı dedik, disleksi misiniz beyler hala verilmeyebilir verilebilir yuvarlak konuşma goygoyu yapılıyor. burada kimse hakemlik yapmadığına göre her pozisyon için kimsenin kesin penaltı / penaltı değil yorumu yapması da gerekmiyor ayrıca sizin için. ucuz penaltı = basit çalınmış penaltı. verip vermemesi hakemin kararı, bunu da şu an değiştiremediğimize göre boş goygoy yapmanın anlamı yok. penaltı veriyorsa da oyunu kafasına göre dengelememesi gerekiyor. bu kadar zor anlaşılacak bir şey söylemedim. maçtan tek pozisyon seçip onun üzerinden genelleme yapmak gibi aradan kelime seçip tüm söylediklerimi ona genelleyip duruyorsunuz. penaltı ucuz ucuz penaltı verdikten sonra oyunu kafana göre dengelemeye çalışıp saçma sapan kararlar veremezsin ucuz penaltı verildi diye maçtaki tüm diğer pozisyonları salla onların önemi yok diyemezsin
oldun Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Bu takımın transfere ihtiyacı var cok net umarım yönetim dogru düzgün oyuncular alır caner ile taliscanın sakatlıgı cok etkiledi. Birde yönetimin kaliteli bir stoper almamıs olması tamamen aslında bizi geriye iten seyler ama buna ragmen ligde iyi puan topladık. Bir sekilde ayakta durdular ama transfersiz bu kadro ile gitmez. Quaresma beklenenden cok ektra oynadı.Bir kanat bir stoper alsınlar artık.
DoubleW Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Abi kievdeki penaltı kırmızı da adamların kendi ülkesi dahil skandal olarak niteledi bir tek burdaki irlandalilar doğru karar dedi işte. Oyüzden he he deyip geçin.
Darksun Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Herkes iyi mi? Adamlar resmen stadın yanında bomba patlatmış. https://twitter.com/footbalista_/status/807677683438063616
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Kafam dağılsın diye bakıyordum da bu arada üstte demek istediğim şeye de denk geldim. http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/pozisyonlar/2016-2017/14/caykur-rizespor-kasimpasa/kasimpasa-boyle-10-kisi-kaldi-18752 O el orada olmayacak diyoruz ya, çalınan faulün ucuzluğu bu işte sürekli anlatmaya çalıştığım. GG'nin penaltısının ceza sahası dışı olayı şurada çalınan faul. Ha ucuz faul vs. olması bi yana işte burada sarı kart ile oyundan atması da apayrı bir katliam. Türk hakem kalite standartlarını da burada çok iyi görüyoruz. Gerçi haftada 3'ten fazla TSL maçı izleyen adam zaten 2-3 Türk hakemi dışında kimse hakkında taraflı yorum yapamaz da neyse sadafssd
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 İyi de çelmeyi taktı sandıysa kart doğru, esas faulu verip kartı vermese daha büyük eyyam. Adam bir an gecikti diye peşinden koşmasın mı nedir yani, "o el orada olmayacak" ile ne alakası var bu pozisyonun. O da hata bu da hata işte, orada buluşuyorlar evet :p
Darksun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 29 kişi ölmüş, 2 si sivil, 1 i kartalyuvası çalışanı :/ Beşiktaş Kulübü yaşanan hain saldırıda iki çalışanının şehit olduğunu açıkladı. Siyah beyazlılar saldırıda Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyesi Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.
Caguar Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Futbol bölümü kaldırılsın forumdan ya adamlardaki rahatlığa bak
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 Baggio said: Wispy said: Özeti izledim Marcelo kesin kırmızı kart. Böyle gerizekalıca harekete yok kasıt varmış yokmuşa bakılmaz. Penaltıyı kolay çalmış. Ama herif de sarılıyor, bilemedim. İkinci penaltıyı tartışan yok herhalde Ya o kadar net kırmızı değil bence, sırf sen yazdın diye izledim. Topu kalecinin alacağı açıksa kalecinin ve topun üstünden atlar geçersin, gayet genelgeçer bir sakatlamama, profesyonellik kuralı, ama her heyecan/beceriksizlik yapıp kalecinin eline ayağına kayarak giren forvete de kırmızı verilmiyor, genelde sarı oluyor. Nasıl yorumladığına bağlı yani. Kırmızı vermen için ya kasti, ya da aşırı kontrolsüz ciddi sakatlık çıkartıcı olması lazım. Marcelo'nunki kasti değil de aptallık gibi görünüyor, oradan bir yırtıyor. Harun'un 5 saniyede attığı depar da ciddi sakatlama seçeneğini eliyor, sarı doğru olmuş gibi. ben de harun'un triplerinden dolayı kırmızı olmadığını düşünüyorum. ilk penaltının normalde penaltı ile alakası yok, lakin o çalım sonrası hakemin açısından net penaltı. yan hakemleri o kadar sindirdik ki adamı yorum yapmaya bile cesaretlendiremiyoruz. adamın önünde oluyor. hiç bir şey demiyor.
Öne çıkan mesajlar