Aruzyon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Delirmiştim şahsen. İyi atlattım başımı çok belaya sokmadan. İyiyim şimdi işimde gücümdeyim. Kimseye sataşmıyorum etmiyorum. Anlamam gereken herşeyi deliliğim içinde gördüm. Şimdi anladığım şeyşer için emek veriyorum tatlı tatlı Dünya ile bir derdim kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Aruzyon said: şimdi işimde gücümdeyim okudukca bi gulme geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 🙃 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 ehu çocukken kuran kursudna hoca cenneti anlatırken sonsuzluk ot bok püsür derken sonsuza kadar napılır diye sormamın üstüne çok düşünme delirirsin demişti 1 hafta düşündüm delirmedim sonra skerler diyip gitmedim bi daha kursa 7 yasında ateizm intensifies. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 xunn said: Abi ennui ve klinik depresyonu bir tutan insanları görünce samimi söylüyorum çok kıllanıyorum. Aynı şey değil abiler. Üzücüklü olmakla aynı şey değil.ingilizceli konustugun yetmiodu hangi harfi eksik diye bakiyorum fransizcaymis shdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2017 İşte arasıra size degisiklik yapıyorum sıkılmayın diye. Daha ne yapayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Jaegerjaquez said: daha hiç bi doktor sağlam geçirdiğim hastalıklara sakatlıklara bi çözüm bulamadı kendi kendime iyileştim hep en güzeli beslenme önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 "Deli lan bu çocuk" deyip de kimseleri ikna edemediğim bir arkadaş vardı. Sonunda bir sabah aynı kattaki komşunun kapısı açık evine girmiş. Kadının donunu giyip yarı çıplak site içinde dolaşmış. Güvenlikçiler aradı da yakaladık. Sonra hastane mastane işleri. Manik depresifmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 ben klinikte birisine sen dış dünyaya hazır değilsin o yüzden kendini kandırarak deli taklidi yapıyorsun demiştim ertesi gün çıplak dolaştı ya haklıydım travmasını tetikledim ya da zaten deliriyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 ben de dış dünyaya hazır değilim depresif numarası yapıyor olabilir miyim acaba sonum ne olacak .hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karbeyaz Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 boztu said: "Deli lan bu çocuk" deyip de kimseleri ikna edemediğim bir arkadaş vardı. Sonunda bir sabah aynı kattaki komşunun kapısı açık evine girmiş. Kadının donunu giyip yarı çıplak site içinde dolaşmış. Güvenlikçiler aradı da yakaladık. Sonra hastane mastane işleri. Manik depresifmiş. Asdf. Hikaye gerçekse ibretlikmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 manik depresiflik boyle bişi miymiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 o manik kismi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2017 mani: uykusuzluluk yorgunluktan besleniyor, kişi kendini düşünmeyip dış dünyaya enerji harcadıkça sonra hep baraber birbrilerini besliyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 yeni soru bir şey okuyup orada yazan yerine kendi hayal ettiğinle devam etmek ya da hayal kurup, hayatın gerçekleri yerine hayellerin peşinden gitmek denemeden de vazgeçmemek bunlar neyin belirtisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satari Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Hayalperestlik ya da zeka geriliği bilemedim ^__^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Konsantrasyon bozukluğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 hastalık belirtisi değil anlıycağın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 bu problemin farkına varamamak soruna sebep oluyor zaten stress anlarında ve hızlı karar verilen durumlarda ortaya çıkıyor benim bipolar teşhisi yememe sebep oldu (ya da sizin dediğiniz gibi alakasız) ama ben olayı yazayım hastaneye gittik gözlüğüm olmadığı için birini intihar bombacısı olarak hayal ettim ve onu durdurmak için deli taklidi yaptım ve film koptu çünkü gerçekte öyle bir olay yoktu ama ben hayalimden vazgeçmeyip hastaneyi intihar bombacısından kurtaran kahraman olmayı seçtim halbuki kadının üniformasına daha dikkatli bakmam ya da 1 dk durup ya sende bomba var mı abla yoksa mal gibi bağırmayayım demem yeterliydi ama üzerimde haftanın bedensel ve zihinsel yorgunluğu vardı, bilinçaltıma engel olacak enerjim yoktu ve zaten zevk alıyordum durdurmak o kadar zor ki saçmaladığının farkına varmak istemiyor insan ben tüm bunları tekrar eden uykusuzluk ve yorgunluğa ve hatalı beslenmeye bağlıyorum çünkü ne vucud ne beyin sağlıklı çalışamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 böyle anlatınca psikoz tabi. ağır mania dönemi atlattın geçmiş olsun. hezeyanlar, grandiyöz nasılsın şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 geçmişteki hatalarımı tespit edebiliyorum şimdi iyiyim çok şükür ancak mani dönemi yaşamadığımı düşünüyorum sildiğim maddeleri hiç yaşamadım zaten bende yorgunluk vardı ben daha çok beyin ve beden olarak kendimi çok yıprattığım için bu hale geldiğini düşünüyorum durumum kendime hakim olacak enerjim yoktu son gün beyin rölantideydi Bipolar mani veya hipomani Yersiz/aşırı neşe hali, ya da öfke/sinirlilik/agresyon, Aşırı konuşma, konudan konuya atlama, Düşüncelerde hızlanma, Abartılı özsaygı, Alışılmışın dışında enerji, daha az uyku ihtiyacı, İmpulsivite, düşüncesizce doyuma ulaşma isteği, (alışveriş çılgınlığı, ani seyahatler, aşırı ve bazen rastgele seks, yüksek riskli iş yatırımları, hızlı araba kullanma) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 çok konuşmaya başlamamım nedeni de kendimi dünyanın en iyi psikologu olarak hayal etmemdi çevremdeki herkese terapi yapacam diye sesim kısılmıştı bu işi yaparken de çok acemiydim hiç bir tekniğini bilmediğim için psikolojik terapinin konuşurlen daha kontrollüydüm ama yazarak insanlarla iletişim kurduğumda beyin yine devre dışı kalıyordu konuşmanın verdiği yorgunluktan yani yazdığım gibi olaylar birbirini tetikliyor ama kök nedene indiğimde sebebin değil sonucun bipolar olarak tanımlanan şey olduğuna ulaşıyorum buradaki sıkıntı yaptığın şey o kadar zevkli ve tatmin ediciki kendine engel olamıyorsun beyin sağlıklı çalışmadığı için mesela hafta ortası 16 saat uyku uyusam bir krize dönüşmezdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Bomba sanmanın nedeni dediğin şeylerde olabilir ama başka bir çok rahatsızlık da aynı şeye neden olabilir. Duygu, davranış ve düşünce tüm bunların beyinde bir karşılığı var. Beyin sürekli olarak organize bir şekilde çalışıyor. Bazen çeşitli nedenlerle beyinin çalışma sistemi sekteye uğruyor. Mesela her zaman salgılanması gereken hormon az salgılanıyor veya fazla salgılanıyor. Beyindeki ufacık bir değişiklik insanın davranışları ve düşünceleri üzerinde çok çok büyük değişimlere neden olabilir. Mesela bir hormonun azalması depresyona neden olabilir. Ya da bir hormonun artması halüsinasyon görmene sebep olabilir. Belki seninki de böyle birşeydir. Ayrıca bipolar, şizofreni gibi hastalıkların ortak özelliği kişinin gerçekliği kaybetmesidir. Bunlar görsel ve işitsel halüsinasyonlar olabileceği gibi düşünce halüsinasyonları da olabilir. Ve bir başka ortak özellik ise bu tür hastalığa yakalanan kişiler bunların farkında olmaz. Düşünce halüsinasyonları kişiye o kadar gerçek gibi gelirki mümkün değil başka bir ihtimalin olabileceğine ikna olmaz. Hatta tam aksine nereye baksa kendi düşüncesini destekleyecek kanıtlar bulur. Lityum gibi ilaçlar beyindeki kimyayı, hormonların düzenlenmesini sağlıyor. Ve kişiyi eski beyin dengesine kavuşturuyor. Benim tavsiyem 6 ay boyunca ilaçları önerildiği gibi kullan. Bakalım düşünceler değişecek mi. Benim ev arkadaşımın başına aynı şey gelmişti. Bir gün uyandığında uzaylıların üzerimizde deney yaptığını iddia etmişti. Ve bize çeşitli kanıtlar sunmuştu. Kendisi psikoloji son sınıf öğrencisi olmasına rağmen bunun düşünce halüsinasyonu olabileceğine ikna olmadı. Kendisini bakırköye yatırdık, çıktıktan sonra teşekkür etti ve o düşüncelerin gerçekten de halüsinasyon olduğunu, ilaçlar sayesinde fark ettiğini söyledi. Ayrıca bu tür hastalıkları insanlar gözünde büyütüyor. Hiç korkulacak birşey yok. Eskiden şeker hastalığından, su çiçeğinden insanlar ölürmüş. Şimdi ise bir ilaca bakıyor. Bu mental hastalıklarda böyle. Gripten, nezleden farkı yok. İlaç kullanırsan kontrol altına alınıyor. Ama kontrol altına alınmazsa insanı yavaş yavaş bitiriyor. Tıpki diğer hastalıklar gibi. Ama şunu unutma mental hastalıkları yenmenin en güç yanı hastalıkla mücadele ederken bir yandan da kendi beynin ile mücadele ediyor olman. Böyle sinsi bir hastalık. Sen tam ben bu hastalığı yeneceğim dediğin zaman hastalık aklına farklı düşünceler sokuyor. Şuan tedavi olmaya karar vermiş olabilirsin ama birkaç gün sonra ya da bir ay sonra hastalığın aklına hasta olmadığın yönünde düşünceler sokabileceğini unutma. Benim önerim böyle bir durum için önceden önlem almalısın. Güvendiğin bir aile yakınına kendini emanet edebilirsin. Örneğin o emanet ettiğin kişi sürekli olarak senin ilaç alıp almadığını kontrol etsin. Çünkü hastalık senin kafana "ilaçları içme" diye bir düşünce sokabilir ve baktığın her yerde bunu destekleyecek kanıtlar görmeni sağlayabilir. Şuan kendini iyi hissediyorken iyice düşün bakalım, başka nasıl önlemler alabilirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 bu arada harika bir seans oluyor kendimi analiz ediyorum teşekkürler masa said: Mesela bir hormonun azalması depresyona neden olabilir. Ya da bir hormonun artması halüsinasyon görmene sebep olabilir. Belki seninki de böyle birşeydir. Lityum gibi ilaçlar beyindeki kimyayı, hormonların düzenlenmesini sağlıyor. Ve kişiyi eski beyin dengesine kavuşturuyor. Benim tavsiyem 6 ay boyunca ilaçları önerildiği gibi kullan. Bakalım düşünceler değişecek mi. katılıyorum beyin salgıyı kesiyor ama bir organ yetmezliği mi söz konusu 32 senedir idare ediyor çünkü beyin 1 hafta uykusuz kaldım diye beynin önemli bir bölümünü kaybetmiş olamam doktorların bir dediği de beynin uykuda kendini onardığı ben hala yorgunluğa ve uykusuzluğa bağlıyorum ilaçları mümkün olan en az süre kullanmak istiyorum şu an 3 doz günde kan tahliliyle kontrol edicem 0,35 yalnız 0,4-2 aralığı da yapılan aktiviteye göre değişiyor çok üretkenlikte beynin iyi beslenmesi gerekiyor ben protein ağırlıklı beslendim fakat şekeri yıllardır çok az tükettim sağlıksız vs. (abv. karatay) beyne en hızlı enerji kaynağı said: Ayrıca bipolar, şizofreni gibi hastalıkların ortak özelliği kişinin gerçekliği kaybetmesidir. Bunlar görsel ve işitsel halüsinasyonlar olabileceği gibi düşünce halüsinasyonları da olabilir. Ve bir başka ortak özellik ise bu tür hastalığa yakalanan kişiler bunların farkında olmaz. bende farkındalık vardı ama insan engel olmak istemiyor o kadar güzel bir duygu ki hiç bitmesin istiyor çünkü uyurgezerlik durumu var beyin hayal görüyor ama kişi uyuduğunun farkında değil (yine az uyku ve fiziksel yorgunluğa bağlıyorum) said: Bomba sanmanın nedeni dediğin şeylerde olabilir ama başka bir çok rahatsızlık da aynı şeye neden olabilir. burası çok ilginç bomba'nın tek sebebi 6 derece miyop olmam yoksa kadındaki uniformadaki hava boşluğunu bomba zannetmezdim yan hikaye peki niye gözlüğüm gözümde yoktu benim gözüm bozuk olduğunu 3. sınıfta farketmişler acemi psikolog olarak ben de çocukluğuma iniyordum travmaları tamir etmek için şöyle bir mantık kurdum ilkokul'da başarılı öğrenciler ön sırada oturtuyordu hoca ben de derslerde çok başarılı değildim öne geçmek için tahtayı görememeyi bahane ettim kendimi gözüm bozuk olduğuna inandırdım gerçekte olan neydi benim gözüm bozuktu ve tahtayı göremiyordum o hafta ne düşündüm, biraz uzağa baksam benim gözüm kendini tamir edecekti çünkü psiklojik bir bozukluğa dayanıyordu ama gerçekte öyle değildi, miyoptum ve kabul edemedim niye böyle düşündüm: çünkü sağlıklı düşünemiyordum psikolog olmanın kök nedeni de https://forum.paticik.com/read.php?20,8317134,8575016#msg-8575016 görüştüğüm kız yüzünden, kız bitti deyince kabullenemedim (aslında bittiğini anlıyorum ama geri döndürecek nedenler arıyorumdum) bir türlü onla baş edemeyince uykusuz kaldım, o dahil çevremdeki herkesi tedavi etmeye çalıştım sanırım kızı etkilemeye çalışıyordum insanın aşıkken süper üretken olması ayrıca insanlara yardımcı olmanın güzel bir şey olması o evrede salgılanan hormonlar uykusuzluk ve yorgunlukla birleşince beynimi bitirimiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2017 lan manyak sen bi beni dinle. yediğin bütün karbonhidratları beynin kullanacak şeker olmasına gerek yok. karataya falan bağlama hala kendinde diil gibisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar