Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kyk kredisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yüksek lisans için kredi alırsam, aylık 800 den 24 ayda 19200 tl alacağım.bunun geri ödemesinde ne kadar faiz biner acaba?

bedelli filan için biriktirsem mi diyorum, bankadan kredi çekmek yerine kullanırım.karlı bir yatırım olur mu?
Mesaj tarihi:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/22881_0.html

madde 33.
said:
Madde 33- Kurumdan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresinin bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, Devlet İstatistik Enstitüsünün toptan eşya fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir.
Mesaj tarihi:
cok bir faiz binmiyor, ben 10.000 lira almistim yl icin, 10.800 mu neydi, 4 yil sonra geldi o da, yani 2 yil aldim, + 1 yil mi 2 yil mi ne bana izin veriyor, sonr gelen kagitta 10.800 idi.
Mesaj tarihi:
ama o gecikme faizi, yani aldiktan 2 sene sonra odemeye baslamazsan ve uzerine 2-3 yil gecerse cok cikiyor yukari. gerci o da cok cikmiyor ama, senin nasil 13 ten 17 ye cikti =)
Mesaj tarihi:
onu bana değil başbakan'a sor abi, ülke 6 yılda nasıl bu kadar geriledi diye.

hiç bir şekilde faiz affı yok, ancak ödeme yapmazsan ve borç birikirse o borcun faizi affediliyor, onun için 31 ekim son başvuruydu sanırım.

benim geri ödeme daha geçen ay başladı, gecikme falan değil yani normal gelen tüfe tefe ne boksa o faiz bu.

6 senede dolar nerden nereye, kiralar nerden nereye, beyaz eşya ıvır zıvır nerden nereye geldi diye bakarsak 13k nasıl 17k oldu anlaşılıyor zaten
Mesaj tarihi:
Abi eğer o parayı almadan geçinebilecek durumdaysanız almayın kyk falan. O parayı har vurup harman savuracaksınız 3-5 3-5; hiç bir hayrı olmayacak size. Sonra da para kazanmaya başladığınızda öde babam öde.

İleride bedelli çıkacak olursa gider kredi çekersin; kredi daha hesaplı bile olabilir.
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Abi eğer o parayı almadan geçinebilecek durumdaysanız almayın kyk falan. O parayı har vurup harman savuracaksınız 3-5 3-5; hiç bir hayrı olmayacak size. Sonra da para kazanmaya başladığınızda öde babam öde.

İleride bedelli çıkacak olursa gider kredi çekersin; kredi daha hesaplı bile olabilir.

Şu çok doğru. Ben almadan önce "off ne güzel paraya bak" diyordum. Şimdi nereye harcadım bu parayı diyorum. Gerçekten farkında olmuyorsunuz harcarken.
Mesaj tarihi:
https://sonuc.kyk.gov.tr/

buradan kontrol edebilirsin her sene. kasım başları ekim sonları itibaren başla kontrole her sene. unuttum tam tarihini.
  • Yeni Oluştur...