cicibeybe Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Abi trye degil bu bosver sen zaten, bingilin sozunu dinle
Cokomantis Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Fistan said: 50 yılı bulmaz bence arabayı insanın sürmesi suç falan olur ileride of ölmeden şunu görsem acayip mutlu olurum ha öte yandan acil bi durumda sağa mı kıracak sola mı dalacak, etik mi etik ne arar la bazarda diye hayali durumu yorumlayan bi ted vidyosu var, kaç zamandır yeri gelse de koysam diye köşede bekletiyordum sdf https://www.youtube.com/watch?v=ixIoDYVfKA0 ama gogo tesla, teknoloji ftw
sunthewhich Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Geçen televizyon'da Toyota NA CEO konuşuyordu. 20 sene içinde standart donanım olarak eklenecekmiş tüm arabalara ama kontrolü insandan almayacağız diyordu. 50 sene sonrası için tamamen kontrol araçlarda olacak dedi.
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 mersedesin ki akşam istanbul trafiğinde gidebiliyormuş ama sorun takip mesafesini çok(?) açtığı için araya giren çok oluyormuş :)
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 abi teslanın yaptığı şeyi şu an gm'in, daimler'in ya da bmw'nin yapamaması için hiç sebep yok. hatta eminim almanlarda bu teknolojinin birkaç seviye üstü vardır. yalnızca bir nevi oluşabilecek riskleri üstlendiler, bunu uzaktan yakından alakası olmadığı halde autopilot olarak lanse ettiler. hatta almanyada şu an bildiğim kadarıyla bu autopilot markasını kullanamıyorlar yanıltıcı olduğu için. bunun teknoloji farkı olduğuna inanmıyorum. marketing farkı var. ufak bir zihniyet farkı var avrupalılar ile amerikanlar arasında, bunu çok iyi yansıtıyor bence. larry page'in şöyle bir konuşması vardı aklıma o geldi. almanya'da o autopilot testi yapacak aletin sokağa çıkması için merkel'den izin gerekir herhalde, amerika işte özgürlükler ülkesi. Yeah, it's a really good question. I think people naturally concerned about change. Certainly not all changes are good. And I think the pace of change in the world is increasing. I think, we haven't adapted mechanisms to deal with that. Maybe, someone in our old institutions, like laws, they can't keeping up with the rate of change. --- You know, different kinds of laws in public are very old, like, 50 years old. Law can't be right if it's 50 years old. Like, it's before the internets, but now there are pretty major changes. -- The other thing in my mind is we also haven't built mechanisms to allow experimentation. There is many many exciting and important things you could do but you just can't do because they are illegal or not allowed by regulations. And that makes sense if we don't want world to change too fast. Maybe we should set aside a small part of the world, like on the Burning Man, for example, ---- that's the environment where people can try out different things but not everybody has to go. And I think that's a great thing to do. I think we as technologists we should have some safe places where we can try out new things and figure out what is the effect on society, what is the effect on the people, without having to deploy it into the normal world. And people who like those kind of things, can go there and experience them. And we don't have mechanisms for that…'
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 bu arada trafikte günde en az 4 saatini geçiren biri olarak adaptive cruise control için şu an ekstra bi 5 kaat verirdim. ama şöyle bi sistem olacak, alıp park sensörü gibi takabileceksin sonradan. trafikte dur kalk yapacak işte.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Jeeztro said: Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey teknolojiyi mi gömüyorsun yoksa teknolojinin nasıl çalıştığını bilmiyor musun? önemli kısım orası. doblo'nun teki sıkıştırsın, önüne çat diye atlasın... ne farkedecek yahu? bu arabalar %100 kurallara uyan ve %0 hatayla süren sürücüleri düşünerek yapılmıyor ki, hemen "ay bizim ülke bok gibi, bizim ülkede olmaz bu" tribine giriliyor? bu arabalar her an gelebilecek ani değişikliklere karşı tepki verip yönünü ya da hızını ona göre ayarlamak üstüne. istiyorsan Katmandu'da sür, istiyorsan İstanbul'da, istiyorsan Bern'de, aynı sürüş prensipleri hepsinde aynı olacak. haliyle yukarıdaki videodaki gibi "acaba felsefik olarak hangi karar daha etik olur" gibi abuk sabuk tartışmalar da çaya sabun atmak kadar yersiz kalıyor. adam zaten aniden düşebilecek ya da aniden karşına çıkabilecek cisimleri düşünerek sürüş mesafesini ayarlıyacak. premeditated homicide gibi terimler de komik.
Grego Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 sahibine sorun direkt, ama yapıyor şu an reddit te https://www.reddit.com/r/spacex/comments/590wi9/i_am_elon_musk_ask_me_anything_about_becoming_a/
reyou Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Bone said: Jeeztro said: Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey teknolojiyi mi gömüyorsun yoksa teknolojinin nasıl çalıştığını bilmiyor musun? önemli kısım orası. doblo'nun teki sıkıştırsın, önüne çat diye atlasın... ne farkedecek yahu? bu arabalar %100 kurallara uyan ve %0 hatayla süren sürücüleri düşünerek yapılmıyor ki, hemen "ay bizim ülke bok gibi, bizim ülkede olmaz bu" tribine giriliyor? bu arabalar her an gelebilecek ani değişikliklere karşı tepki verip yönünü ya da hızını ona göre ayarlamak üstüne. istiyorsan Katmandu'da sür, istiyorsan İstanbul'da, istiyorsan Bern'de, aynı sürüş prensipleri hepsinde aynı olacak. haliyle yukarıdaki videodaki gibi "acaba felsefik olarak hangi karar daha etik olur" gibi abuk sabuk tartışmalar da çaya sabun atmak kadar yersiz kalıyor. adam zaten aniden düşebilecek ya da aniden karşına çıkabilecek cisimleri düşünerek sürüş mesafesini ayarlıyacak. premeditated homicide gibi terimler de komik. +1 bu sekilde dusunen adama, ucak yolculugu sirasinda "ucagin oto pilotu calismiyor, yolculugun geri kalan kismini full manual pilot kullanicak " desen tersten sicar heralde ahaha bir de teknolojiyi gomdum demis, epik sdfsdf
Jeeztro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Bone said: Jeeztro said: Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey teknolojiyi mi gömüyorsun yoksa teknolojinin nasıl çalıştığını bilmiyor musun? önemli kısım orası. Abi, az sokağa çık, birileriyle konuş gözünü seveyim. reyou said: +1 bu sekilde dusunen adama, ucak yolculugu sirasinda "ucagin oto pilotu calismiyor, yolculugun geri kalan kismini full manual pilot kullanicak " desen tersten sicar heralde ahaha bir de teknolojiyi gomdum demis, epik sdfsdf allahım...
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 doblonun sıkıştırmasından ziyade, en sol şeritte 70'le giden doblo gördüğü zaman arkasına yapışıp selektör yapacak mı, bu daha mühim bence.
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 sanayide çip taktırırsın, etekli kadın gördüğünde korna-selektör bile yapar...
Jeeztro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 yazmayın lan şöyle şeyler, adamlar ciddiye alıyor sonra.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Jeeztro said: Abi, az sokağa çık, birileriyle konuş gözünü seveyim sen çıkmayasın diye ekstra sokak kotası mı geliyor bana, hayırdır? saçma bi kıyas yapmışsın düzelttim, rahatsız olduysan kusura bak panpa.
Jeeztro Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 baktım kanki sıkıntı yok dik tut patlıcanı öptüm
Öne çıkan mesajlar