Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul - biraz fikir lazım

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Leventte baya bir yikim baslayacak. Binalari yenileyecekler , su an kotu evler 1,5k yenilenmeden sonra 2k isterler. Bakiyorum bende surekli ev ama kirayi yuksek tutmadan iyi evi ancak o evden arkadasin cikiyorsa tutabilirsin.
Sabah 30 dk olan yol aksam 1,5 saate cikabiliyor. Sabah motorla uskudardan besiktasa 5 dakika beklemeden gecerken aksam 15-20 dk bekliyorsun. Ciktiktan sonra ustune gelen insan akinlari da cabasi.
Hayatini 4.levent levent arasinda gecirerek mutlu olabilecegine inaniyorsan 6-7k ile ortalama bir yasam surdurebilursin.
Yemekler pahali, sinema aylik kart yoksa pahali, icki pahali.
Bir yere gitmeye kalksan trafigin nezaman patlayacagi brlli degil ki levent her daim trafik yuku Yuksek.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş istanbul pati ahalisinin de Minimum orta derece yönetici olduğunu ve 7k üzeri kazandığını anlamış olduk.

Kumes ev 2k??? Yaşanabilir ev 3k???? Kusura bakmayın da nerede yaşıyorsunuz hepiniz bebek etiler hattında mı? Adam tek geliyor bekar 4+1 de mi yaşayacak?

Kozyatağı eski binalar 3+1 2-3k Arası daha küçük bakarsan ki bekar olarka tavsiyem o 2k altına da 1+1 veya 2+1 bulabilirsin.

Arkadaşım kozyatağı yeni sitede oturuyor güzel klas bir site 2.1K oduyor. 1+1 ama tam bekar evi.

Keza aynı durum levent bölgesinde de bulmak mümkün. Beklentinle alakalı.

Avrupa yakası biraz daha sıkıntılı evler çok eski yeni yapılaşma çok pahalı eski evde otururum ama site tarzı olsun diyosan levent, bakırkoy en ideal o rakamlar için.

Istanbul hayat pahalılığı izmirden 1,3 kat civarında daha pahalı. Nerede takılacağınla alakalı. Sadece kanyon yemek yer nusrette akşam yemeği, angeliq te kapanış yaparım diyorsan o başka muhtemelen izmirde 1 ayda harcayacağını 1 günde istanbulda brakabilirsin.

Ancak benim görüşüm (izmirde istediğim gibi yaşarım)*1,3 + Ev kirası istediğin rakam olur.

İzmirde 1K ile izmirde istediğim gibi yaşarım = 1K*1,3+ 2 = 3,3k
İzmirde 4k ile izmirdeistediğim gibi yaşarım 4K*1,3 + 2 = 7,2k

Gelelim gerçekelere; Hiç bir izmirli arkadaşım istanbuldan mutlu değil. Unide okuduğum arkadaşların çoğu izmire geri döndü.
Insanı boktan, trafiği boktan, havası boktan.

Şu anki maaşımın %60 ni alsam düşünmem giderim izmire. Bundan 5 yıl önce sorsan bekarken Istanbul dünyanınen güzel şehri dersin. ancak aile çocuk vs... dedin mi bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu büyük ev tutkusunu yine anlamak mümkün değil, 2+1de oturuyorum ama atıyorum amsterdamda budapeştede 1 hafta 1+1de kalınca zerre rahatsızlık çekmedim. Bi pragda çatı katı bi yer bulmuştuk stüdyo 3 günlüğüne, beeelki o uzun süre yaşasan bayabilir. Neyin büyük ev tutkusu bu, 1+1 nasıl kümes oluyor ve senko niye böyle edgelord hep merak ettiğim sorular.
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred adam Levent dediği için uçuldu biraz, Kozyatağı'nda ve hatta e5 üstünde, Fındıklı - Kayışdağı hattında da var 1500'e evler 2+1 istendikten sonra. Ama leventte otur, yaşa, beslen zor zanaat, o nedenle 4 5K'lık bir skalada bile bazı zamanlarda sinemadan, dışarı çıkmaktan feragat etmesi gereken bir maaş.

Ben dededen istanbulluyum, ev de vardı Şişli'de, muteaaahite satıp anadoluya geçtik. 20 senedir Anadolu tarafındayım. Hayatımın en isabetli kararı olabilir. Çocukluğum da Beykoz'da geçti, çayır çimene doymanın, sabah 8de sokağa çıkıp akşam 9da eve dönmenin çocuk yaşımd keyfini çok yaşadım, elma, dut, erik, incir bilimum meyve ağaçlarının, riva yolundaki karakulak suyuna gidip bidonla eve su taşımanın, sabah tavukları olan amcalardan taze yumurtanın keyfini aldım ama İstanbul'un bu değişimini de yaşadım. 30 sene önceye dönsek, 80 90'lar güzeldi de sonra çıldırdı bu şehir de bu ülke de...
Sosyal ağlarda paylaş

Kayışdağında yeditepe üniversitesinin hemen yanında 3+1 evde 1000tl ye oturuyodum. Mahalle biraz varoş diye taşındık. Gerçi bana göre sıkıntı yoktu da hatun rahatsız oldu baya.
Şimdi maltepede sahile yakın yine 3+1 nezih kere nezih 1700.
İlla 3k kira vermek şart değil.
Concik şirket plazasının yanındaki concik mahallede yaşamak şart değil.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Kayışdağında yeditepe üniversitesinin hemen yanında 3+1 evde 1000tl ye oturuyodum. Mahalle biraz varoş diye taşındık. Gerçi bana göre sıkıntı yoktu da hatun rahatsız oldu baya.

Abi maltepeden levente bu adam nasil gidecek, her gun kac saati yollarda gececek?

Levent cevresinde nezih bir yer dediginde bence de 2kdan asagi dusemezsin kolay kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

sipeyskeyk said:

Abi bunca yıl dediğin 3.5 sene iş tecrübem var, İzmir'de kim 7-8k alıyor çılgın mısın? :) . Ha istanbul için dediysen verirler gibi, dediğine yakın bir şeyler.

izmirde 50 kişi falan alıyodur 8k maaş bence :d

sadece bizim şirkette 5 kişi 8k üstü alıyo la sfsdgs
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

aktiftablet said:

Abi maltepeden levente bu adam nasil gidecek, her gun kac saati yollarda gececek?

Levent cevresinde nezih bir yer dediginde bence de 2kdan asagi dusemezsin kolay kolay.

maltepede varsa levente yakın bi semtlerde de vardır, o şirketlerde çalşan herkes mi 7k alıyo..
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

maltepede varsa levente yakın bi semtlerde de vardır, o şirketlerde çalşan herkes mi 7k alıyo..

Hayır ama 2 saat tıkış tıkış metrobüsle işe gidiyor. Leventin etrafındaki adam akıllı tüm semtlerde kiralar en az 2k.

Yukarıda yazıldığı gibi Çeliktepe'de falan oturulmak istenmiyorsa

http://emlakansiklopedisi.com/images/wiki/celiktepe_%20967311.jpg

Gelmeyin abi İstanbul'a. Teorik olarak 20 milyon insan bir şehirde yaşamamalı zaten. Bunun üstüne bir de biat kültürü, çomarlar, beton, sinir, stres, hastalık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...