Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Euroleague Final Four 2017 @Istanbul

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esh said:

Remus said:

Sanş işi biraz f4'da kazanmak. 2 sayfa önce yazdıydım, CSK 15 yılda 14 f4 oynadı 3 tane kupa kazandı. %20-25 felan şanş.

lan teorik olarak %25 sans var zaten nasil daha dusuk olabilir sdfagdasgdfa

Kümalatif olarak %25'den daha düşük işte. CSK örneği. (2000'den sonrası için)
Mesaj tarihi:
ben tesadüf demiyorum estf. aldığı kupa bu sporun en büyük kupasını aldı biliyorum :)

fb basketbol takımı avrupa çapında çok başarılı onu da biliyorum.
yıllardır futbolla büyüyen biz, bu kıyaslamayı yapmakta zorlanabiliriz onu da biliyorum.

siz beni iyice yanlış anladınız ya yine
Mesaj tarihi:
sen kalk fetosporun adının basına "fenerbahce" diye ismini koy, basketbol subesinın yonetimini yıllarca fetospor yapsın. onların katılım hakkıyla eurolig'de oyna, sonra avrupanın en buyuk kupasını aldık.

koskoca fenerbahcenin basketbol subesını sattınız murat ulkere vakti zamanında. ayıp lan.
Mesaj tarihi:
bombilo said:

sen kalk fetosporun adının basına "fenerbahce" diye ismini koy, basketbol subesinın yonetimini yıllarca fetospor yapsın. onların katılım hakkıyla eurolig'de oyna, sonra avrupanın en buyuk kupasını aldık.

koskoca fenerbahcenin basketbol subesını sattınız murat ulkere vakti zamanında. ayıp lan.

Mesaj tarihi:
Esh said:

her yil 30m euro koymaya devam etsin fener, her sene final 4 oynar zaten.

10 senede kafadan 5 kupa dizersiniz

e abi koysunlar hatta fazlasını da koysunlar ya. salak salak eski yıldızlara 20-30M masraf yapacaklarına bu spora yatırım yapsın diğer klupler de. 1 adam parasına final four ve kupa gelecekse neden yapmıyorlar ki?
Mesaj tarihi:
bombilo said:

Hayatında Basketbol bölümünde postu yok. Kendi takımı Eurocup'ı aldığında bile yok. Sadece ve sadece Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük basketbol başarısını yakaladığında çekememe postları atmaya girmiş, ama tabii ki çok bilgili ve çok ukala.

İşte bunun gibi çer çöp adamlar sırf tanıdığı arma var diye salonlara dolunca oranın da kalitesi düşecek, hatta hızla düşmeye başladı bile.
Mesaj tarihi:
noldu murat ülkerden tutturamayınca, benim basketbol bölümüne hiç post atmamış olmamdan mı yol aldın. sende haklısın dsdf, diyecek birşey yok sonuçta.

hayırdır ülkerin fetöden aldığı gibi bende senden mi icazet alacam nereye post atacağım için.
Mesaj tarihi:
abi sampiyonlar ligi hesabi..

gruba katilan takip 12 mil euro
galibiyet 1.5m beraberlik 500k euro
2. tur 5.5m
ceyrek 6
yarifilan 7
2. 10.5
1. 15.2 milyon euro..

kabaca barcelona 2009 da 110 mil euro kazanmis..
bjk ya bile ayakbasti arti reklam diye 66 milyon tl odemisler ole dusun..

bu para baskette yok abi..
Mesaj tarihi:
çıldırın :)

http://mdcdn.sporx.com/img/59/2017/4b39f1f4027043efbbd85005d1d5e88b.jpg

https://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/650x0/5921f86a61361f0834d5c12f.jpg

http://imgur.com/wLNdu3E

http://cdn-amk.sozcu.com.tr/amk-resimler/2017/05/fenerbahce-68668.jpg
Mesaj tarihi:
dün sevinin hadi dedik yazmadık da abi, tadında sevinmek en güzeli. güzel bir başarı, tebrik ettik falan ama hayal dünyasında yaşamamak lazım türk spor tarihinin en büyük başarısı falan diye.

bak şimdi, rakamlar konuşsun

said:
Sport5.co.il isimli internet sitesine konuşan Bertomeu, THY Euroleague’de dağıtılacak primlerin ne kadar olduğunu açıkladı. İspanyol spor adamı, “Normal sezonda galibiyet başına 40 bin Euro verilecek. Play-offlar’da prim 70 bin Euro’ya çıkacak. Şampiyon olan takım, 1 milyon Euro alacak. Finalist 500 bin Euro, üçüncülük maçının kazananı da 300 bin Euro kazanacak. Kaybeden ise 200 bin Euro kazanacak. Toplamda kulüplere 30 milyon Euro gibi bir para dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

said:
UEFA, 2015-18 sezonları arasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımlara ödenecek para miktarlarını açıkladı. Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım grup maçlarının hepsini kazandığı düşünülürse toplamda 52 milyon Euro kazanabilecek.

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılan takım 12 milyon Euro alacak. Gruplardaki her galibiyet için UEFA, 1.5 milyon; beraberlik için 500 bin Euro ödeyecek.

İkinci tura çıkan takımlara ekstra 5,5; çeyrek finalistlere 6 milyon ve yarı finalistlerlere ise 7 milyon Euro daha ödenecek.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımın kasasına 15, 2. olan takımın kasasına ise 10.5 milyon Euro girecek. Süper Kupayı kazanan takım 4 milyon Euro, diğer finalist ise 3 milyon Euro alacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım grup maçlarının hepsini kazandığı takdirde toplamda en az 52 milyon Euro kazanabilecek.

UEFA bu paralara ek olarak, 482,9 milyon Euro'luk pazarlama payı daha dağıtacak.

said:
Barcelona`nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, sözleşmesini yeniliyor. Messi`nin yıllık 20 milyon avro alacağı ve bu alanda dünyada ilk sıraya yerleşeceği belirtiliyor.

hani şampiyonlar liginde rakibinde olabilecek tek bir adamın alabileceği maaş bu. fenerbahçe basketbol takımının yıllık bütçesi yani.

o yüzden kıyasa gerek yok abi. para her şey değil elbette ama bu parasal farklar da merchandise gelirleri ve dolayısıyla da izleyen takip eden kişi sayısını gösteriyor, o açıdan önemli.

güzel bi başarı de geç. türk spor tarihinin en büyük başarısı dersen komik olursun yani. al sana daçka, başa getirdi blatt'ı, final four'a kalacaktı neredeyse 1 senede yaptığı yatırımla. o yüzden basketbolda parayla çok daha kolay bu işler. tabi başta da blatt obra gibi birisi olacak.
Mesaj tarihi:
abi bi de ben bu rakamların bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum yahu. organizasyon değil mi ennihayetinde bu, uleb fiba muhabbetinin çıkmasında bunun da etkisi vardır elbette.

yok mu bir tane para babası "şampiyona 20m euro veriyorum adı da semih kupası olacak" diyecek? demek ki talep yok onu da ayrıca düşünmek lazım.
Mesaj tarihi:
Futbol taraftarının büyük başarıyı daha da büyükleştirmeye kasması ne kadar saçma ve çocukça ise bunu küçümsemek, ama şöyle demekte saçma.

Öncelikle bu "Türk Spor Tarihi"nin en büyük başarısı vs. değil, UEFA kupası da değil vs... Kulüpler bazında tartışmaya açık konu, kesinlikle top 3 orada ama gerisi yok. Boş, liseli ergen lafları eğer ciddi söyleniyorsa, ciddi değilse eleman zaten olta vardır yeme düşmemek gerek. Milli bazlarda en büyük turnuvalarda alınmış o kadar başarı varken çıkıp böyle konuşmak harbi...

Küçümseme konusuna girmeyeceğim, net önemli başarı. Kulüpler bazında ülkeye gelmiş en büyük kupa ve umarım daha çok gelir. Ben hep bu ülkenin sportif geleceğinin basketbolda olduğuna inanan ve her türlü yatırımın oraya daha çok kaydırılması gerektiğine inanan bir adamım. Ha getirisi yok ayrı ama milli bazda ekmek çıkartır, ülke prestijini en azından oradan kurtarırız az.

-

Para ile başarı geldi deniyor da 22 milyona kadro kurarken de Fener gidip 6 milyonluk BJK'nin arkasından sonuncu olmuştu aynı organizasyonda.

Bu sene ligin sonuncusu Milano'nun 20-21 milyon euro bütçesi var. Bütçe başarıyı getirmez, bütçeni doğru kullanırsan başarı gelir.

Ha tabii Fener bu konuda en şanslısı, Ülker'i osu busu direkt tak diye parayı çıkarıyor. Bu sezon 16 milyon euro verdi mesela Ülker sadece basketbol takımına. Bu paraya kadro kurabilen tek takım Efes TR'de, onlarda 18-19 ancak çıkarabiliyorlar.

BJK'nin bütçe 8, GS'nin 12 milyon mesela. Fener kendi kasasından sadece 10 milyon koyuyor ama bu zaten adil olmayan bir durum değil. Kendini pazarla, istikrarı yakala ve sponsor bul sen de 10 kendin, sponsordan 10 alırsın gidersin EL'ye vs...
Mesaj tarihi:
bombilo said:

zaten işinize gelmeyen birşey söylendiğinde, size herkes editör. canlarım benim ya.
ahaha
çekememezlik over 9000
murat ülkere verilmişte
yok ülkerin hakkıyla lige girilmişte
ahahahaha
Mesaj tarihi:
bence burada konuşulması gereken takımda neredeyse hiç türk oyuncu olmaması ve olanların da hiç süre almaması. olympiakos'ta kafadan 4 tane ilk 5 oyuncusu var yunan. bizde melih mahmutoğlu anca kupa kaldırıyor adamın topa eli değmedi.

türk basketbolunun geleceği baya karanlık gibi. sinan güler mesela kaç yaşına geldi hala adamı geçebilen oyuncu yok kalite bakımından.
  • Yeni Oluştur...