paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 25, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2016 3 tane external var. Problemim şu çok kopyalama yapıyorum ayda 3-4 tb oluyor.(mecburum) Ssd'ye işletim sistemi, birkaç oyun kurup diğerine hem downloadlar hemde sürekli kopyala-yapıştır yaptığım bir cihaz olarak kullanmaya devam etmek. Öbür türlü external ile olacak iş değil.
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Bu arada nihayet uygulama şansı buldum çalıştı yalnız şöyle bir problem oldu, windows'u kuramadım, usb'ye windows yükledikten sonra bir şeyler oldu boot menu'de görünmedi, diğer hdd ile açtığımda yine görünmüyor. Şuan ssd boşta. Windows içerisinden bir sanal sürücü ile yüklemeyi denerim ama usb görünmüyor diğer usbler görünüyor hariciyi takınca görüyor ama windows yüklediğim usb'nin ışığı var kendisi yok.
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 windows kaç? 7 de native ssd desteğinde sıkıntı vardı bi ara bi patch felan yuklemen gerekiyordu ssdyi gormesi için
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Windows 10. Yok sıkıntı ssd'yi görmemesi değil, ssd görülüyor. Sorun şu sıfırdan windows kurmak için microsoft'un sitesinden aleti kurup, bu usb'e attım, ilk başta görülüyordu usb. Daha sonra ssd'yi taktım, usb ile sıfırdan temiz bir kurulum yapayım dedim ki usb görünmüyor. Daha sonra diğer hdd ile sistemi açtım, tüm haricileri ve başka küçük boyutlu bir usb'yi görüyorum ama 16 gblık sandisk cruzer glide görünmüyor. Bu usb'yi görebilmek için usb veri yollarını aygıt yöneticisinden kaldırıp, tekrar bilgisayarı başlattım hala daha bu usb görünmüyor. Neden görünmediğine dair internette bilgi de yok, ışığı yanıyor ama usb ortada yok. Bilgisayar Yöneticisi (Computer Management)'dan disk yöneticisine baktım yok, Aygıt Yöneticisinde zaten yok. Usb'yi alalı 1 ay bile olmadı,içine bir şeyde kurmadım. Neyse şimdi usb eksikliğini sanal sürücüden kurmayı deneyerek gidermeye çalışacağım.
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Kurulum vs. hepsini halettim, tek sıkıntım usb gitti, kurtaramıyorum da. SSD-Sli ve Hdd kombinasyonu güzel işe yarıyor.
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2016 Şimdi bir sorum daha olacak, hdd'den format atmadan yalnızca windows'u silmek istiyorum. Ssd'ye kurdum ama hdd'de var haliyle açılıştı bana sürekli soruyor. Windowsu nasıl silebilirim ?
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Eyvallah, o halloldu peki Windows'u diğerinden format atmadan nasıl silerim ?
LethE Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 take ownership diye bi zımbırtı var context menüye ekliyor bu işlemi. onla windowz klasörüne kendine geçirip silmeyi deneyebilirsin. olur mu bilmem
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Sıkıntı büyük, işlemi en başından yanlış yaptım. Burada belirteyim ben yandım eller yanmasın öncelikle ssd'yi gpt yaptım (tavsiyeleri okudum), sonra diğer hdden bir parçayı Windows kurulumu yapacak şekilde düzenledim, kurdum çalıştı da. Herşey fıstık gibi bir tarafta tak-çıkar diğer tarafta ssd ama boot problemliydi, lethe'nin tavsiyesine uydum oda düzeldi, cillop oldu. Daha sonra energy management programını kurdum lenovo'nın yeniden başlattım anasını ağlattı. Ssd açılmıyor, eh dedim diğer hdd'den deneyeyim, hoppala onun Boot silindi tabii oda açılmıyor, kurtarıcıya ihtiyacım var, oda tabii önceden windowsu yüklediğim usb, bu usbyide windowsun toolu bootable device yapacağım derken öldürmüş daha alalı bir hafta olmuştu onu, neyse ucuz birşeydi ama koydu. Kala kaldım ya format atacağım ya format atacağım ama içeride proje dosyaları var, tez dökümanları var, başımdan aşağı kaynar sular döküldü tabii, vakitte yok. Diğer ölü bilgisayara (yaklaşık 8 yıllık) chromium os kurmuştum sıkıntıya dara düşersem oradan bir şeyler yaparım diye chromium os'da hem dandik hem yavaş aradım, taradım yok yani bir şekilde ssd'nin içine girip lanet olasıca programı silip kurtarmam lazım. Velhasıl kelam formatı Hddye atmaya karar verdim. Daha sonra güzelce ssd'nin içinden lanet programı sildim. Bu sırada bir başka USB'yi yine win ins dönüştürdüm yine mecbur Microsoft'un lanet programı ile, ssd'yi tam tamir edeceğim usb bu gpt ben buna kurmam dedi. Şimdi USB'ye rufus ile gpt yapıp öyle deneyeceğim. sonuçları yazarım. Sadede gelirsek 1 - Korsan Windows orjinalinden iyi, USB'mi hiç yemedi, korsana evet. 2 - Lenovo'nun bios ayarları diye bir şey yok, bios'tan hiç bir halt yiyemiyorsun adamlar kısıtlamışlar üstelik biosun win 10 güncellemesi yok. 3 - Lenovo'nun kendi energy management programına ne söylesem az gelir, murica'da olsam dava ederdim. 4 - Ssd ise fıstık gibi bir icat ama 75 tb'den sonra ölecek olması kötü pro sürümleri de pahalı.
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Aynen samsung belirtmiş bu kadar girdi çıktı yaparsan garanti kapsamı dışında kalır diyor.
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Nihayet ayarladım, şimdi fıstık gibi çalışıyor. Ancak dediğim gibi zamandan yedi, bir kaç bilgim kayboldu (neyseki çoğunu yedeklemiştim) Sorunum tamamen Windows'un aptal politikası ile Lenovo'nun gereksiz programları ile alakalı. Şimdi temiz bir ssd kurulumu için maalesef Windows'un dandik programına ihtiyaç var. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 işte bu, buradan bunu yüklüyoruz masaüstünde açıp dvd'ye yükleme seçeneği ile iso dosyasını masaüstüne atmasını sağlıyoruz. Bu iso dosyasını https://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR denilen iso'dan usb'ye atma programını ayarlıyoruz. Ssd'yi gpt yaptıysanız gpt, mrb vs. yaptıysanız ona göre usb'ye aktarıyorsunuz iso dosyasını. Şimdi elimizde bootable usb var, bir kontrol edin sağlam mı diye, yoksa gidebilir. Şimdi elimizde bir adet bootable windows 10 usb var. Bunu halledip, tertemiz kenara koyduk. 2. olay disk yöneticisinden ssd'yi ayarlamak, gpt yapmanız hayrınıza olur performans artışı sağlar. Bu resimde tabii boş bir ssd yok ama olduğunu siyah bir alan göreceksiniz. Onu gpt yapıp isim atadığınızda mavi olacak. Şimdi gelelim bios ayarlarına, uefi seçeneği seçili (legacy varsa değiştirin) olacak, birde ahci olacak zaten bunlar default oluyor 2010 sonrası diye biliyorum ama yinede kontrol edersiniz. Birde usb ile açmak için klasik bios ayarı. böyle kurulunca tertemiz çalışıyor. Bilgisayar açılış ve kapanışı jilet gibi. Programların açılış ve kapanışı jilet gibi. Mucize bir alet. Bir diğer kurulum, mevcut hddnizin imajını alıp, ssd'ye ama sorunlar olabiliyormuş,pek tavsiye edilmiyor. Neyse ssd kurulumu bittikten sonra internetten siparişini verdiğim kızağa eski hdd'yi monte edip. sli'yi çıkartıp, taktım. (bunu ssd içinde yapabilirsiniz ama performansı düşer ssd'nin) Böylece istediğim zaman çıkarıp takabileceğim external olmayan bir hdd elde etmiş oldum. Çok ihtiyacım olduğu zaman kullanabilirim. Ben 9.5mm aldım, bazı laptoplarda sanırım 12.5mm gerekiyor marka modelinize göre kontrol edebilirsiniz.
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 paparnoz said: Aynen samsung belirtmiş bu kadar girdi çıktı yaparsan garanti kapsamı dışında kalır diyor. abi benchmarklarda 750tb'den aşağısını gören yok, ki bu dediğim 2-3 sene öncesi
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Depend on solid reliability Unlike an HDD, the 750 EVO SSD has no moving parts, so it provides superior resistance against shock and vibration. It also includes a 3-year limited warranty or up to 100 terabytes written (TBW).* *3 years or TBW (120 GB: 35 TBW, 250 GB: 70 TBW, 500 GB: 100 TBW), whichever comes first. böyle yazıyor sitesinde, ben mi yanlış anlıyorum ? Yoksa TBW'derken günlük 70 tb'dan mı bahsediyor ?
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 yanlış okumuyorsun, ama ben gerçek hayatta olanı söylüyorum :D kendilerini garantiye almak için öyle söylüyorlar, 75tb'de bozulacağı anlamına gelmiyor. düz 840'lar 900tb'ye kadar dayanıyor. 750'nin de 75te patlaması pek olası bir şey değil, 600-700 gider en az o da. pro olanların zaten 2500tb'e kadar yolu var.
Bright Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Torture test'lerinden hepsi en az o yazanın 10 katı falan ömürle çıktılar. Averaj SSD fail rate HDD'den daha düşük ayrıca.
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Şüphe yok daha çok dayanıyordur ama üretici firma bu limitten sonra garanti dışısın diyor.
Malibu Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 paparnoz said: internetten siparişini verdiğim kızağa eski hdd'yi monte edip. sli'yi çıkartıp, taktım. (bunu ssd içinde yapabilirsiniz ama performansı düşer ssd'nin) SSD'nin performansı buraya takınca neden düşüyor? Bayaa mı düşer yoksa %3-5 falan mı
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Buraya takınca baya düşer, sebebi sata 3 girişi olmaması. Veri aktarım hızı daha düşük oluyor mesela sata 2'nin maksimum 300 mb diye biliyorum ama Sata III'ün 600 mb. Benim ssd 550mb şimdi Sata II'ye taksam neredeyse %50 performansla kullanırım aleti.
LethE Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 teorik değil mi o hızlar. bence bişi olmaz. hatta ortamı hazırken denek elinden iş gelen biri olarak deneyip test et :D
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 paparnoz niye sürekli gerçek hayatta geçerliliği olmayan şeyler söylüyorsun sdflkjhsdfkj hiçbir şey olmaz sürekli dosya aktarmıyorsanız. ben 1 yıl sata2 kullandım sonra 3e geçtim açılış süresi falan aynı gayet. bir kopyalama hızı fark ediyor işte. öyle sata2ye taktım yarım çalışıyor :( :( :( durumu yok yani
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Kağıt üstünde olanı söylüyorum ne yapayım.
Öne çıkan mesajlar