Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 çok detaya girmeden, hipotiroidi bir hormonal bozukluk. etkilerinin iki tipi var, hafif olanında kilo almaya meyilli, depresyona meyilli, halsizlik felan yapıyor. ağır olanlarda guatr, ciltte kuruluk, boğuk ses gibi problemlere gidiyor. bende hipotiroidi var, etkileri hafif olanlardan. yine de bu hastalıkta ömür boyu düzenli ilaç almak gerekiyor. buna rağmen depresyon ataklarına sokabiliyor. düzenli kontrol ve ilacın dozunun ayarlanması da şart tabii. bir süredir savsattım ilaç almayı. geçen hafta çok kötü depresyon krizine girdim. o kadar sıkılıyordum ki ölmek kurtulmak isteği geliyordu. bir neden yok aslında. hani bazı sıkıntılar var tabii de, böyle bir etki yaratabilecek şeyler değil. hayatımdan memnunum, depresyonluk bir durum yok. her neyse depresyon ilacımı aldım, hipotiroidi ilacıma tekrar geçtim felan azalarak gitti. ancak bu giderken bu sefer de thanatophobia tetiklendi. bunun depresyonla veya hipotroidi ile ilgisi yok. ama belki de bu ağır depresyonun tetiklediği bir şey. ilk başta umursamadım geçer dedim, birkaç gün uyurken sıkması dışında bi mevzu yoktu. bugün ise 10 sene önce kıbrıs'ta yaşadığım kadar kötü hissettim. onun kadar uzar mı bilmiyorum. ama midem çok ağrıyor, kusmak istiyorum, ağlamak istiyorum, o kadar kötü yaptı. tavsiye felan beklemiyorum, tavsiyeyle düzelebilecek bir şey değil zaten. daha önce anlatmıştım ne tip hisler yaşattığını. "crybaby" gibi düşünenler olacaktır tabii, ama yapabileceğim bişi yok. ben de istemiyorum böyle bir şey yaşamayı. hayatımdan memnunum, elimdekilerden memnunum, ama yine de bu dürtülere engel olamıyorum. önce depresyon sonra anksiyete arka arkaya yaşamak da psikolojimi sikti attı. içimi döküp yazıp bir nebze sakinleştirsin istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 şu anki ruh halim şu sahnedeki şu iki adamın birleşimi... https://www.youtube.com/watch?v=NoAzpa1x7jU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Döküldü Edit:tavsiye vercektim elimde kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 gel izmire içelim bone özledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 antidepresan kullanıyorsan, düzenini bozduysan ortaya çıkabilecek sorunlar bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Madcat said: gel izmire içelim bone özledim. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 ankaranın doğal bitki örtüsünün bir tık üstü çözüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 abi ne sacma seyler lan tanantofobya falan. "cok sikiliyorum keske olsem ama olmekten de korkarim ki" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 eşimde haşimatu tiroidi var ilaç almadan önce onunda bu tip şeyleri vardı, ilacını aksatma hocam. Bide sanırım beslenmeyle düzelebilio böle şeler bide stres Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 t3 t4 eksikliği oluyosa bende de var hipotroidi mi ne zıkkım herkesin bi sıkıntıları var çok kafayı takmican Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 bende de hashimoto var, ilacı düzene sokunca belirli dönemler haricinde good to go. o dönemlerde de gogo doktor. iki tahlil bitti gitti. o depresyon hali ilaç dengeye sokunca 2-3 günde topluyor vücudu. geçer kendini sıkma yeter ki. sevdiğin şeyleri yapmaya çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Geçmiş olsun panpa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Suark said: eşimde haşimatu tiroidi var ilaç almadan önce onunda bu tip şeyleri vardı, ilacını aksatma hocam. Bide sanırım beslenmeyle düzelebilio böle şeler bide stres Hasimoto yarak gibi bisi ya. Siniri stresi psikolojik bozuklugu falan. 45inden sonra terkedilen kadinlarin %90inda hasimoto vardir. Uzay zaman kolaylik versin. Bone yine iyisin, normal hipotroid icin 3 liralik teforla hayatini surdurebiliyosun, ya ben napiyim lan senelik insulin giderim 1.5k amk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Kardeş 1.5k nedir yiyor musun insülini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 geçmiş olsun bone. Bu tarz rahatsızlıkları çevremde nerdeyse hiç duymadım, ya buranın rahatlığıyla insanlar paylaşıyor ya da arkadaşlarım mental olarak sağlam insanlar bilemedim, neyse, şunu hep merak ettim, bu rahatsızlıklar denildiği gibi günümüz hastalıkları mı, modern zamanlarda ortaya çıkmış şeyler mi yoksa atıyorum 1500lü yıllarda avrupada yaşayan köylü hansda da var mıydı böyle bi şey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 axedice said: Kardeş 1.5k nedir yiyor musun insülini? Dolar sagolsun. Fast acting lerin kutusu 75 , day longlarin kutusu 145 lira. Ustune olcum stripleri falan var en ucuzunu alsak 20*12 75*12 + 145*4 + 20*12 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 stres tetiklio, kadınların yarısında var zaten bu bok. Erken teşisle diyet falan düzeltebiliosun sonrası için zor ama. İşte stres abi,ne bok varsa stresten geliyor. Esh said: Suark said: eşimde haşimatu tiroidi var ilaç almadan önce onunda bu tip şeyleri vardı, ilacını aksatma hocam. Bide sanırım beslenmeyle düzelebilio böle şeler bide stres Hasimoto yarak gibi bisi ya. Siniri stresi psikolojik bozuklugu falan. 45inden sonra terkedilen kadinlarin %90inda hasimoto vardir. Uzay zaman kolaylik versin. Bone yine iyisin, normal hipotroid icin 3 liralik teforla hayatini surdurebiliyosun, ya ben napiyim lan senelik insulin giderim 1.5k amk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 DRaGoN_SLaYeR said: geçmiş olsun bone. Bu tarz rahatsızlıkları çevremde nerdeyse hiç duymadım, ya buranın rahatlığıyla insanlar paylaşıyor ya da arkadaşlarım mental olarak sağlam insanlar bilemedim, neyse, şunu hep merak ettim, bu rahatsızlıklar denildiği gibi günümüz hastalıkları mı, modern zamanlarda ortaya çıkmış şeyler mi yoksa atıyorum 1500lü yıllarda avrupada yaşayan köylü hansda da var mıydı böyle bi şey? hipotiroidi kesin vardır. sonuçta bazı hormonların daha az çalışmasıyla ilgili bi sorun. o hans'ta da vardır ama hastalığın sebebi bilinmiyorsa, guatr guatr dolaşıyordur haliyle. ya da kısır oluyordur felan. thanatophobia da aslında "gençlik pınarı" gibi efsanelerin çıkış noktası olduğunu düşünüyorum, böyle bir şey arayanların benim gibi kafayı takmış kişiler olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Metabolizmanı hızlandırıcı yeşil çay falan da işe yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Jaegerjaquez said: t3 t4 eksikliği oluyosa bende de var hipotroidi mi ne zıkkım herkesin bi sıkıntıları var çok kafayı takmican bundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Esh said: axedice said: Kardeş 1.5k nedir yiyor musun insülini? Dolar sagolsun. Fast acting lerin kutusu 75 , day longlarin kutusu 145 lira. Ustune olcum stripleri falan var en ucuzunu alsak 20*12 75*12 + 145*4 + 20*12 Sigortan yok mu yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Rapor almam lazim, 8 ay macaristandayim, raporu alip bi 3 aylik ilaci alsam geri kalan yatiyo, rapor icin laboratuvar testi boku pusuru 500 lira tutuyo zaten 3 aylik da ilac doseyemiyosun eskisi gibi, kilo orantisi falan sgk check ediyomus. 150kilo adam gibi insulin yazamiyolar ki 3 aylik ilaci tum sene kullanabileyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2016 Bu sene tr-macar arasi sgk anlasmasini irdelemem lazim. Emekli olunca oranin sistemini de kullanabiliyosun ama aktif calisanda bu nasil oluyo bulmam lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2016 ilaçları kullandığımdan beri bir rahatlama oldu, biraz daha sakinleştim, ancak bu sefer de gece 2'de yatıp sabah 2'ye kadar uyuyorum, kalkınca da hep uykulu dolaşıyorum. sdf neyse sakin olmak iyidir yine de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ekim 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2016 Bone said: çok detaya girmeden, hipotiroidi bir hormonal bozukluk. etkilerinin iki tipi var, hafif olanında kilo almaya meyilli, depresyona meyilli, halsizlik felan yapıyor. ağır olanlarda guatr, ciltte kuruluk, boğuk ses gibi problemlere gidiyor. bende hipotiroidi var, etkileri hafif olanlardan. yine de bu hastalıkta ömür boyu düzenli ilaç almak gerekiyor. buna rağmen depresyon ataklarına sokabiliyor. düzenli kontrol ve ilacın dozunun ayarlanması da şart tabii. bir süredir savsattım ilaç almayı. geçen hafta çok kötü depresyon krizine girdim. o kadar sıkılıyordum ki ölmek kurtulmak isteği geliyordu. bir neden yok aslında. hani bazı sıkıntılar var tabii de, böyle bir etki yaratabilecek şeyler değil. hayatımdan memnunum, depresyonluk bir durum yok. her neyse depresyon ilacımı aldım, hipotiroidi ilacıma tekrar geçtim felan azalarak gitti. ancak bu giderken bu sefer de thanatophobia tetiklendi. bunun depresyonla veya hipotroidi ile ilgisi yok. ama belki de bu ağır depresyonun tetiklediği bir şey. ilk başta umursamadım geçer dedim, birkaç gün uyurken sıkması dışında bi mevzu yoktu. bugün ise 10 sene önce kıbrıs'ta yaşadığım kadar kötü hissettim. onun kadar uzar mı bilmiyorum. ama midem çok ağrıyor, kusmak istiyorum, ağlamak istiyorum, o kadar kötü yaptı. tavsiye felan beklemiyorum, tavsiyeyle düzelebilecek bir şey değil zaten. daha önce anlatmıştım ne tip hisler yaşattığını. "crybaby" gibi düşünenler olacaktır tabii, ama yapabileceğim bişi yok. ben de istemiyorum böyle bir şey yaşamayı. hayatımdan memnunum, elimdekilerden memnunum, ama yine de bu dürtülere engel olamıyorum. önce depresyon sonra anksiyete arka arkaya yaşamak da psikolojimi sikti attı. içimi döküp yazıp bir nebze sakinleştirsin istedim. Ooo benim uzmanlık konum. 5 yaşımda rahmetli dedeciğimin boğazımdaki şişlikten fark etmesiyle başlayan korkunçlu süreç benim için troid. Ben bahsettiğin 2 çeşidini de geçirdim, hatta bir çeşidiyle hala devam ediyorum. O kadar uzmanlaştım ki bu konuda tv'de gördüğüm birinde troid var mı yok mu tahmin edebiliyorum artık. Yaklaşık 5 yıldır haşimato troidi hastasıyım. Genelde kadınlarda görülüyor bu hastalık ama erkeklerde de yaygınlaştı. Açıkçası kadınlar için bir tık daha önemli, çünkü çocuk vs durumları. O yüzden bazen bu rahatsızlıkla ilgili şikayetlenen bir erkek görünce içim sıkılıyor falan :) Bahsettiğin sorunları ilaç kullanmadığım ve ilacımın dozunun değişme vakti geldiğinde hissediyorum. Yani sana tavsiyem kronik ve hormonel bir hastalık olduğu için ilaçları aksatmaman. Ama gerçekten aksatmaman. İnsan kendini niye ciddiye almaz ki. Ben troid ilaçlarımı çok düzenli kullanmama karşın troide bağlı insülin direnci ve D vitamini sorunum çıktı yıllar içerisinde. Şuan troid ilacıma ek olarak + Matofin ve Devit3 kullanıyorum. Ki kilom normal olmasına rağmen insülinim var. İnsüline bağlı kansızlık da ortaya çıktığı için her yemekten sonra bir de b12 dil altı kullanıyorum. Ve bu rahatsızlıklar da haşimato gibi kronik. Yani başıma bişey gelmediği sürece ömür boyu :) Troid ilacını aksatabilen insanlara şaşırıyorum. çünkü benim dünyam dönüyor falan içmeyince. Bence bir de doktor çok önemli bu hastalıkta. Çünkü sürekli takip edilmesi gerekiyor. Benim 5 yıldır gittiğim bir doktorum var çok çok memnunum, tahlilleri herhangi bir yerde yaptırıp mail ile soruyorum artık. Eğer İstanbulda yaşıyorsan isim ve telefon bilgisi verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar