Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazladan docsis 3.0 uydunet modem

barbu

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Sadece 2-3 haftalığıma test amaçlı kullanacağım docsis 3.0 kablo modem lazım. Bir süredir saçma sapan sorunlar yaşıyorum. Bu sorunlar %90 uydunet kaynaklı ama gelen adamlar sorun modemdendir diyip kaçıyor. Müşteri hizmetleri de ekip yollayalım diyip sıyrılıyor.

Eh ekip gelse o sırada sorun olmuyor (sorun random şekilde belirli süreliğine oluyor birden fazla tekrar eden. Ekip geldiğinde sorun olacak da, ekip ilgilenip anlayacak da...)

Bu yüzden adamlara başka modemle de deneme yaptım, sorun devam ediyor diyebilmek istiyorum.

Dürüm + ayran ısmarlarım. Geri vereceğim modemi. Belki kenarda köşede kalmış modemi olan vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Test yapmıştım 29'unda. packet loss çıkıyor. Aşağıdaki 2 screenshot onu gösteriyor.
http://oi67.tinypic.com/2mel9w.jpg
http://oi65.tinypic.com/2lwm3xk.jpg

Bugün devam spike ve kopmalar. Koptuktan hemen sonra, daha sağ alt köşedeki internet simgesinde hata gözükmeden repair dediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.
http://oi65.tinypic.com/149s65c.jpg

Ünlem çıktıktan sonra, repair dediğimde de sorunu ethernet adapterunu resetleyip çözüyor. Aşağıdaki gibi.
http://oi66.tinypic.com/2eupdfn.jpg

Nedir şimdi olay? Kesin modemde sorun var diyecekler yine. direk kaçmaya kasıyorlar iş yapmadan. O yüzden kendim bulmam lazım ki şuna bakın diyebileyim.

PS: herhangi bir vpn, dns, proxy filan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Splitter var mı?

Varsa splitteri bi değiştirsinler gelip öyle denesinler. Sen dışardan alıp kendin de yapabilirsin tabi.

splitter var sanırım. eskiden kalma hatırlıyorum. Kendim de yaparım aslında direk ama gidip alması daha uzun sürebilir.

Bu mudur sizce sorun peki?
Sosyal ağlarda paylaş

Yani modem değiştirmekten once splittera bakmak lazım. Sorunu net olarak bilmiyorum tabi ama tarif ettiğin türde sorunlar genelde splitter kaynaklı çıkıyor, 5-6 sene önce yaşamıştım benzerini.

Bunların splitteri çok ufak olmuyor, teledünya ile internete giren kabloyu ayırdığı parça işte. Kablonun eve girdiği yerden itibaren takip et bulursun. Teledünya almadıysan splittersız direkt de bağlamış olabilirler ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet uzun süre telefon görüşmeleri. 2-3 defa eve ekip yönlendirmeler. bölge direktörlüğü vs derken. en son 2 gündür ne TV ne internet var. Komple gitmişti. Bugün yine gelmişler. Apartmandan eve gelen kablo yanmış. Sorun bundan oluyormuş.

Şimdi gelelim nasıl düzelttiklerine. Kabloya yarım metrelik ek yapmışlar. Ben evde değildim, komple değiştirin diyemedim dolayısıyla. Bu ek kablo internetimi yavaşlatır veya sıçırtır mı? sorun yaşatır mı? Bu heriflere laf anlatamıyorum. Her gelen modemime bok atıyordu. kablo yanıkmış amk. 4-5 ay sonra bu ek yüzünden sorun yaşarsam yine modemdendir diyip geçecekler diye tırsmıyor değilim.

Bu savaşı şimdi vermeye değer mi? bu ek sorun çıkartır kesin derseniz dalacam herkese de.
Sosyal ağlarda paylaş

of sabır diliyorum ya. geçen gün tivibunun "teknik" adamı geldi eve, adam modemin ara yüzünü anlayamadığı için modem desteklemiyor falan dedi elimin tersiyle vuracaktım suratına. benim modem ttnetin modemlerini öğle yemeğinde sıçıyor. anlamadım abi, benim bildiğimden farklı demiyor da desteklemiyor diyor. wan ı bulamamış herif arayüzde asdasdasd.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

of sabır diliyorum ya. geçen gün tivibunun "teknik" adamı geldi eve, adam modemin ara yüzünü anlayamadığı için modem desteklemiyor falan dedi elimin tersiyle vuracaktım suratına. benim modem ttnetin modemlerini öğle yemeğinde sıçıyor. anlamadım abi, benim bildiğimden farklı demiyor da desteklemiyor diyor. wan ı bulamamış herif arayüzde asdasdasd.

Bana de dediler bunu. Ankara ana direktörlüğü aradım 1 günde çözüldü. ondan öncesi 1-2 hafta süründürdü buradaki cahiller.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...