Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölü pixel gibi ama değil gibi

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Şu monitörü aldım 3 gün önce. Biraz önce Witcher oynarken farkettim sanki bi' ölü pixel var gibi geldi. Bi kaç ölü pixel detect etme programı indirdim, temel olarak sadece ekranı belli renklerle dolduruyor siz de gözünüzle ölü pixel arıyorsunuz.

Bana ölü pixel gibi gelen yeri baya dikkatlice inceledim sadece ekran tamamen siyah olduğunda belli olan bir nokta olduğunu farkettim. Google biraz aradım "pixel cannot show black" falan diye ama pek bir şey bulamadım. Bir fikri olan var mı? Bi yandan da sanki tek bir pixelden daha da küçük bir noktaymış gibi geldi dikkatli bakınca.

Toz değil ama ondan eminim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Pamuğu ılık suyla ıslatıp biraz ovalayınca geçebilir ama geçmezse hep kalır. Değiştir gitsin. Kalemlerin arkasında silgiler oluyor, onunla yavaşça vurunca da düzelme olasılığı var. Yalnız bu panel sorunu herhalde, önceden aldığım benq da bir tane vardı sonra çoğaldı. Değiştirdim asus aldım hiç sorun yaşamadım.

ek not: şimdi linke baktım aynı monitormuş. vq248qe alabiliyorsan onunla değiştir aynı özellik biir flicker free yok, bir de mavi ışık ile ilgili birşeyi farklıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

okşamıyorsun, pixelin tam üzerine gelip, PDA kalemi (ben 3DS stylusunu kullanıyorum) 20-30sn hafifçe basılı tutupçekiyorsun düzeliyor.

http://superuser.com/questions/38231/what-is-the-best-way-to-fix-a-stuck-pixel-on-an-lcd-screen

şuradaki pressure yöntemi işte. gözlük bezine normal kalemi sarıp yapabilirsin mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...