Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurumsal İnternet için Radyolink Nasıldır?


axedice

Öne çıkan mesajlar

Bizim fabrikanın bulunduğu bölgede fiber miber hak getire olduğu ve adsl de haliyle kağnı hızında çalıştığı için alternatif bakıyoruz, turkcell böyle bi hizmetimiz var metronet gibi ama çanak antenle sizi sisteme bağlıyoruz (en yakın baz istasyonuna heralde?) ordan Gbit hızında süper kesintisiz şöyle muhteşem böyle fantastik bağlantınız oluyor dedi.

Bunu kullanan hatta kuran eden var mı? Gerçekten kuntastik mi çalışıyor, ödediğimiz paraya değer mi? Hava şartları bağlantıyı ne kadar bozuyor? Bide iç donanım olarak ne getiriyor, atıyorum kendi firewallu falan mı var? Bu hafta içinde teklif + teknik destekle bi gelecekler ama ben ön araştırma yapayım dedim. Google amca yardımcı olmadı pek

Ha bide metronet falan gbps falan üzerinden teklif verirken radyolinkte mbps x 10 falan gibi olaylar var. Atıyorum 8mbps verip 10 kanaldan mı bağlıyorlar orasını da tam anlayamadım.

Özellikle suark karşimi bekliyorum topiğe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha gelmedi teklif, metronet fiyatlarına yakın bişey olacak gibi ama 1000 civarı.

Bizde wenet diye bi olay da var çanak anten bağlantı 7-8 km bi mesafeden görüyor galiba, adsl altyapı yüzünden iptal olduğunda kullanırız diye almıştık ama standart 16mbit bağlantı sonuçta, performansı da eh işte. Bu direk baz istasyonuna bağlanırsa daha hızlı olur diye umutlarım var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nurilla gibi diyorsun direk mala gidecek.

E anlat az detaylarını, hızı "biraz" düşünce kaçtan kaça geriliyor, 8mbit x 10 falan nedir, 50 bilgisayar + 50 cep tel vs. için yeterli gelir mi sorun çıkarır mı? Yani öyle 100mbit toplam bant genişliğim 80e 70e düşerse umrumda olmaz, ha keza pingler mingler de önemli değil.

MAILLER GİTMİYOR diye millet ağlamasın bana yeter

gerçi 50 bilgisayar abartı ya, sırf internete bağlanan ofis tarafındakileri saysak 30 falandır o. Cep telefonlar görünmez puştlar burda, kesin hep onlar yiyor bağlantıdan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

R/L ile uydu interneti karşılaştırmayın arkadaşlar. Bu teknolojiyi operatörler kablo çekmenin güç olduğu lokasyonlarda kullanıyorlar. Sadece kablo görevini üstlendiğini düşünebiliriz yani. Sizi normal şebekeye bağlıyor. Birbirine görüşü olan tabak misali çanaklarla iletim sağlanıyor. Denildiği gibi de aşırı kötü hava koşullarında patlayabiliyor normal olarak. Ancak normal şartlarda hani farkı hissedebileceğiniz bir durum oluşmaz, kablo ile şebekeye bağlı olmaktan.

Telekom da yapıyor bunu ayrıca kurumsaldan fiyat alın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
tn ci abiler daha ii bilir
hatta toggie gelsin yazsın,

ama hava şartları etkileyecek, önünden otobüs falan geçince bağlantı gidiveriyhor sdsafe.

bir çok bazistasyonunda hala bunlardan var.

İşte yağmur falan etkiliyor bide karşı tarafında bunun baktığı başka bir anten var istasyona giden, eğer oraya bişi olursa ( ki olabilir, mal sahibi elektriği keser rüzgardan anten kırılır falan fıstık ) yine bağlantın gider.

Haa birde,
şimdi senin bağlantı yaptığın baz istayonu başka istasyonlara bağlayacak kendini veya kendisi bi toplama noktası olucak. Burda duruma göre ve yoğunluğa göre hızın azalabilir. Gerçi turkcell bu konuda baya başarılı diye biliyorum ben ordayken her hub noktası max 10 saha taşıcak gibisinden limitlemeler vardı.

Diyebileceklerim bu kadar, benim alanım diil maalesef :/
toggie ve draeg bilio bu işleri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence sozlesmeyi imzalamadan once bi hız testi alın. bi de catınıza pole ve anten takacaklar. soyle bi sey;

http://www.microwave-link.com/wp-content/uploads/2015/03/CableFree-FOR2-3.jpg

karsı sahaya uzaklıgına ve frekansına baglı olarak cap buyuyebilir. kar/yagmurdan etkilenir. antenin arkasındaki rau ekipmanı sıklıkla arıza yapabilir.

tldr; mecbur degilseniz tavsiye etmem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...