Peregrin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Bosverin guzel gunleri fener sampiyon olsun yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 roket adamın 2011'de "belki muhabbet çıkar güleriz" diyip melih gökçek topiğini başkana attığını hatırladım. siz siz olun kimseye güvenmeyin genşler. unutmayın ki tehlike lcw montu giyenden gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 lcw ye laf atmayin lan biriick corap saglayicim benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 internetten chino aldim oradan ben..memur uniformasi gibi.. bu arada internette gezerken yeni silahlara denk geldim de..gercekten zavalliyiz ya..soyle amerikayla israille filan bir girsek..adamlarin en fazla burnu filan kanar bizim parcamiz bulunmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 enerji ucuzlarsa eger temiz su isini de halledecekler deniz suyundan, tarimi da aritilmis sudan hallederler ama gene gelismis ulkeler icin gecerli bu, afrikada ortadoguda kirilacak millet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 biz büyürken herşey güzel, pembe geliyordu. büyüklerin kaygıları, korku veya tedirginlikleri abartı, soru işaretine ne gerek var, ne güzel büyüyoruz okuyoruz diyoduk. şimdi aynı şeyleri bizler hissetmeye başladık. eskiden onların zamanında yaşadıklarından dolayı ama artık böyle değil dünya falan derdim ama alakası yok, büyümekle ve beklentilerin, amaçların, sorumlulukların vs değişmesiyle alakalıymış. atlı karınca dönüyor dönüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 dedim ya batiya dogru 3 yan ulkede olsa koy ardina rahvan gitsin modunda saraplarimizi tokusturuyorduk simdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 ahah aynen ya 600-700km batida dogmus olsam bambaska bir hayat yasiyordum su an 8-3 mesaimden sonra sarap tadimciligi kursuma gidiyor olurdum yarin muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 barışçıllık anlamında 10 yılları yarıştıracak olursak bana 2000'ler "iyiymiş meğersem" gibi geliyor. bi dolu şey yazıyodum da, bir an içinde kayboldum yazdıklarımın. kısaca soğuk savaş sonrası, 2.dünya savaşından bu yana süregelen lan bu böyle olmuyo hep beraber yaşayacaz madem en iyisi ticaret yapalım kafasının tam raya oturmaya başlamasının sonundaki 10 yıl bu bölgesel entegrasyonlar, küreselleşme vs. tabi yapısal bi ton mevzu var, en kötünün iyisi gibi diyorum 2000'lere sadece, demiyorum hatta öyle hissediyorum 2 kuruşluk ömrümde gördüklerimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 2000ler dedigin 2000 - 2010 ise bayagi olaylar var ilk aklima gelenler 9/11 irak isgali talibanin afganistani ele gecirmesi gaza olaylari lubnan ic savasi yemen ic savasi afrikada neler oldu hatirlamiyorum bile sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 "roket adam" said: dünya üzerindeki en barışçıl dönemi yaşıyoruz. buna katılmıyorum. tam tersine en kötü döneme doğru sürükleniyoruz. çok önemli bir konu bu. farkında değiliz. çok detaylı da anlatasım yok gerçi. ama konuşmak tartışmak isteyen olursa neden olmasın... elbette "en kötü dönem" demek biraz iddialı bir laf oldu. ama tarihe şöyle bir baktığımızda, "bir bölgede büyük sefalet" yaşanırken, başka bir bölgenin gelişme yaşadığını görüyoruz. biri yükselirken biri düşüyor felan. tüm dünya ülkelerini birden etkileyen olaylar sanıyorum ki yok. avrupa'daki veba salgınları bile hep belirli ülkeleri etkilemekle sınırlı kalmış. bence "en barışçıl dönem" 80lerdi, 90lardı. ondan sonra gittikçe dibe batmaya başladık. 11 eylül saldırısı, küresel dünya düzenindeki ekonomik çalkantılar, kültürel marksizm, soğuk savaşın bitmesine rağmen o neslin o ideolojileri devam ettirmesi, büyük ortadoğu projesi, arap baharı, küresel ısınma... bunun önlemi alınmazsa, açlık, kıtlık ve iç savaşlara doğru gidecek. "Bir insana yapılacak en büyük kötülük ona boş umut vermektir". güzel günler göreceğiz umuduyla yaşadık ama hepsi boşa çıktı. bunu böyle kabul edip adapte olmamız gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Hımmm evet ya aslında pembe marshmellow sıcmaya dogru evrimleşiyoruz, bu tatlı ve sevimli dünyada üçüncü dünya savaşı hiçbir zaman çıkmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 xaty said: biz büyürken herşey güzel, pembe geliyordu. büyüklerin kaygıları, korku veya tedirginlikleri abartı, soru işaretine ne gerek var, ne güzel büyüyoruz okuyoruz diyoduk. şimdi aynı şeyleri bizler hissetmeye başladık. eskiden onların zamanında yaşadıklarından dolayı ama artık böyle değil dünya falan derdim ama alakası yok, büyümekle ve beklentilerin, amaçların, sorumlulukların vs değişmesiyle alakalıymış. atlı karınca dönüyor dönüyor elbette "We didn't start the fire It was always burning Since the world's been turning" durumu var. her dönemin kendine göre sorunları mevcut. ama "küresel dünya" içine girdiğimizi de farketmek lazım. eskiden bi sorun olurdu, tamam bu sorun popülerleşirdi felan ama izole yaşamlar bir şekilde önüne geçerdi. şimdi her şey birbirine sıkıca bağlı ve uzak ülkedeki sıkıntı kısa sürede sana kadar gelir oldu. haliyle zincirleme isim tamlaması gibi oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Yorum yapmak zor şu konuya ya, bilimin sağı solu belli olmuyor. Adamın biri gider güneş panellerinin verimini %100 arttırır, üretim fiyatını da %1000 ucuzlatır, ne enerji/temiz su derdi kalır ne bişi. Öbürü gider şeker bazlı akü yapar, her ev, her araba sadece aküyle çalışmaya başlar falan. Biri gider dünyanın en efektif malware'ini yapar, Dünya savaşı çıkartır. Ne olacağı belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 80 lerde 90 larda daha iyi degildi soykirim vardi dunyada. insanlar gayet farkindaydi her seyin ve uzuluyorlardi. sen o zamani izole suani kuresel saniyorsun cunku aklin basina yeni gelmis yastan dolayi yoksa dunya oyle degilmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 dünya üzerindeki en barışçıl dönemi falan yaşamıyoruz sıcak savaşların olmaması barış olduğu anlamına gelmez insanlar arasındaki nefret, hoş görüsüzlük, kutuplaşma gittikçe artıyor, ortadoğu zaten kaynıyor, afrika da aynı durumda, norvecte bile adamın biri cikip 70 tane cocuk tariyor abluka altında olan ülkeler, tanınmayan ülkeler, ambargo konulan ülkeler var üstüne sağ görüş yükseliyor, türkiyeyi falan geçtim izlanda gibi bi ülkenin başbakanı yolsuzluk yapıyor vs vs genel olarak teknolojiyi insanları sömürmek üzere kullanıyoruz, göz göre göre tüketim toplumları yaratıp fakir halkı ölüme açlığa terkediyoruz kimse rahatından ödün vermiyor ta ki sıra kendine gelene kadar bu şekilde evet iyiye gitmediğimiz ortada. küçük bir kesim iyiye gidiyor zannedebilir ama onlara da sıra gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 bunlar hep oluyodu hemde daha fazla oluyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 olmuyordu demedim ama daha fazla olduğuna dair ikna etmen gerekebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noyan_ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 bizim* silahlı kuvvetler en son ne zaman tatbikat yapmıştı? bugün 6gün savaşları belgeseli izledim ve tırstım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vasfi Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 okulda hocam 10 yıl once americanın yakında doğal afetlerle kitlesel katliamlar yapıcanı düşünüyuodu, barınaga ceviriodu yazlıgını vs.. bende biz yaşlanıoruz diyenlerdenim, ama g*tü sağlama almak iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Cuce said: bunlar hep oluyodu hemde daha fazla oluyodu daha fazla küresel ısınma da hep oluyordu yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 50 maddeden birini yakalamissin 1950lerin sonlarina kadar belcika da hala insan zoo'lari vardi simdi superiz demiyorum ama surda irkciligin kanunlarla onune gecilmesinden 40-50 yil gecti. ikinci dunya savasi 45te bitti. cin halk cumhuriyeti 50de mi ne kuruldu, mao donemini tam bir kabus. sscb icin de benzeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 µh said: 80 lerde 90 larda daha iyi degildi soykirim vardi dunyada. insanlar gayet farkindaydi her seyin ve uzuluyorlardi. sen o zamani izole suani kuresel saniyorsun cunku aklin basina yeni gelmis yastan dolayi yoksa dunya oyle degilmis hahah arkadaş laf etti sanırsın... 80'lere izole dediğimi nereden çıkardın bilemiyorum, zor. "izole" derken yüzyıllar, binyıllar öncesini kastediyorum. günümüzün "küreselleşmesi" zaten 80'lere 90'lara dayanıyor, dün gece ilk defa küreselleşmeye başlamadık elbetteki. ancak 2000'lerden itibaren internetin hızlı yaygınlaşması, küreselleşmeyi standart bir hayat biçimi haline getirmiş olduğunu da görebiliyor olmalısın. ikinci dünya savaşı sırasında da yaşamıyordum, ama şimdi açıp kitaplarını okuyup araştırma yapabiliyorum. "80'ler çok güzeldi, voltron izleyip elma yerdim, şimdiki çocuklar voltron izleyip elma yiyemiyor" gibi bir şey de söylemedim. doğru, 80'lerde 90'larda çok soykırım oldu, kürtleri hep soykırım ettik. çok kötüydü, şimdi her şey daha güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 turkiye kasabalilasti. mallar, egitimsizler, koyluler kendi cevrelerinde yasiyorlardi bu bozuk yapilarini. 1kilo toz bi otoboz diye diye sehirin icine yerlesince bunlar, sana temas edebilecek mesafeye geldiler. sadece bu yuzden gentrification i secici gecirgen olarak destekliyorum. bu kafa yapisinin paranin dibine vurmus olanini da temizleyecek bir gentrification ciksa desteklerim. (tabii yine de en iyisi trene bindir→ sehirlerden uzak bi yere tasi→ etrafi cevrili bolgede tut bunlari...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Kapitalizm ve üret-tükettir-sömür döngüsü son bulmadığı sürece güzel gün falan göremezsin. Savaştır, doğa katliamıdır, nüfus patlamasıdır vs bunun sonucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar