Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon daşşaanı yiyyim beybi

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

sabonis said:

allah allah. amazon siparişim gümrüğe takılmış. ups aradı gümrük için form göndericez doldurun geçirelim hemen falan filan diye.

65 dolarlık mal sipariş ettim, kargo ile 100 dolar, yani 70 mi 75 euro mu ney geçmiş oluyor. takılmış bu yüzden gümrüğe. shipping'i de mi saymaya başladı bu yovşanklar.

büyük saçmalık hiçbir bok söyleyemeyiz öyle ise.

gümrükte her ürün kontrol ediliyor
üstündeki fiyat ne yazarsa yazsın ürünün değerini biliyorlar
yani 200 dolarlık ürüne 75dolar yazdırtıp almayasın diye
o yüzden aldığın şeyi pahalı bişey sanmışlardır :d
Sosyal ağlarda paylaş

Girsen de istiyor ups gümrükte. O takılma değil zaten. Mesela benim son fitbit öyle oldu 200 dolarlık mal gümrük vergisi alınmadan geçti. Formu dijital olarak atıyorsun zaten literally 5dklık iş. Tek sorun onları hemen geçirmiyorlar toplu toplu çıkarıyorlarmış ondan yeteri kadar olana kadar birkaç gün bekleyebiliyormuş. Ups amerika ve ups tr ofisi arasında baya bilgi akışı oldu en son pakette ben bastırınca bayram giriyor araya diye. Eğer ups tr den yanıt alamıyorsan hemen amazon a yaz, amazon direkt ups us e iletiyor onlarda tr e bastırıp hemen yanıt alıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Her şeye gümrüğe takıldı demeyin.
Gümrüğe takılmamış. Sadece kategori 3 kapsamında dhlin senin adına işlemini yapması için iznine ihtiyacı var. Gönderdikleri formun ikinci sayfasını doldur imzala yolla.

yahu 75 doları geçti diye işlem yapılması gerekiyor, herşeyi gönderici ödeyecek şeklinde gönderildiği için de size masraf çıkmıyor dedi adamlar. daha nasıl gümrüğe takılacak? kategori 3 falan noluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Rotweiler said:

Gümrüğe takılmamış. Sadece kategori 3 kapsamında dhlin senin adına işlemini yapması için iznine ihtiyacı var. Gönderdikleri formun ikinci sayfasını doldur imzala yolla.

yahu 75 doları geçti diye işlem yapılması gerekiyor, herşeyi gönderici ödeyecek şeklinde gönderildiği için de size masraf çıkmıyor dedi adamlar. daha nasıl gümrüğe takılacak? kategori 3 falan noluyor?

Aynen öyle 75-1500 sınırında işlem görecek. Zaten mastaf ödemeyeceksin ki? Kim dedi masraf ödeyecen diye? O gelen mailde ve kağıtta yazanlara bakma, seninki prepaid ve işlem görüp senin üstüne yazacaklar sadece, hepsi bu ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

sabonis said:

Rotweiler said:

Aynen öyle 75-1500 sınırında işlem görecek. Zaten mastaf ödemeyeceksin ki? Kim dedi masraf ödeyecen diye? O gelen mailde ve kağıtta yazanlara bakma, seninki prepaid ve işlem görüp senin üstüne yazacaklar sadece, hepsi bu ;)

hacı nasıl yani ya?

75 euro üzerinde her türlü gümrük vergisi ödemiyor muyuz %18 veya avrupa dışında geliyorsa %20? bundan bahsediyorum. karşı taraf ödemeli geldiği için de bana bir vergi falan çıkmamışmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aynı şeyi yazıyorum ama anlamamak için uğraşıyorsun :D
Evet normalde ödemen gerekiyor amazon olmasa, ama evet ödendiği için karşıdan sen bişey ödemeyecen, hiçbişey.
Ama her türlü 75-1500 euro sınırına giren her şeye DHL/UPS vs gümrükten geçmesi için yetki vermen gerekiyor, senin adına gümrük işlemi yapıyorlar, o kağıtlar onun için diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Abi aynı şeyi yazıyorum ama anlamamak için uğraşıyorsun :D
Evet normalde ödemen gerekiyor amazon olmasa, ama evet ödendiği için karşıdan sen bişey ödemeyecen, hiçbişey.
Ama her türlü 75-1500 euro sınırına giren her şeye DHL/UPS vs gümrükten geçmesi için yetki vermen gerekiyor, senin adına gümrük işlemi yapıyorlar, o kağıtlar onun için diyorum.

Yaw ben 15 kere amazon'dan alışveriş yaptım bugüne kadar, prosedürü biliyorum, cahil yerine koymayın :D

Dediğim o ki, ben 65 dolarlık sipariş verdim ve gümrük tax'i falan ödemedim amazon'a haliyle. Bu kargo gümrüğe takıldı. takılmaması gerekirken. niye anlamıyorsun bunu :D shipping'i dahil etmişler muhtemelen. bunun normalde hiç gümrük ile haşır neşir olmadan direk gelmesi lazımdı, bugüne kadarki 15 alışverişimde böle oldu yani, ki prosedür de bu şekilde işliyor normalde.

Bence olay şundan gerçekleşti, benim normalde siparişim kargo sırasında hasar görüp iptal edilmiş. Amazon customer service'teki hatun benim adıma sipariş yarattı ve en hızlı gönderiyi seçti, muhtemelen gümrük, vergi vs olayını da kadın herhalde "eğer vergi çıkarsa Amazon ödeyecek" falan diye işaretledi diye düşünüyorum. Veya en hızlı kargo bir şekilde toplam paket tutarına işlendi falan, bir hata oldu yani.

Ha sen diyorsan shipping dahil edilmeli zaten normali o, senin 15 siparişin bugüne kadar şansa geçmiş, ona bişi diyemeyeceğim. Ama Gerge de yazmıştı shipping dahil edilmemeli, sadece malların fiyatı üzerinden gümrük falan filan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

benim 15 değil 1500 den fazla siparişim var
ürünü 65 dolara almış olman takılmayacağı anlamına gelmiyor
ama adam da anlatıyor işte bişey varsa senin adına işlem yapmak için senin onayın vekaletin falan gerekiyor onun için seni aramışlar işte

Rott 75-1500 euro arasına girdiğinden diyor. Kaldı ki telefondaki UPS'çi de aynı şeyi söyledi "75 euro'yu geçtiği için gümrüğe takıldı" dedi. Anlatmaya çalıştım shipping dahil edilmemeli falan diye, "Ona bir şey yapamıyoruz biz" diye işin içinden sıyrıldı kadın :D

Bu arada OHAA! 1500'den fazla?? 10 yıldır sipariş veriyor olsan tr'ye, 2 günde 1 amazon'dan sipariş mi veriyorsun be :D

Bir de ben o işlem yapmak için verilen vekalet olayının farkındayım, 10 sene önce Logitech bedava z5500 yollamıştı, o zaman aynı şeyi yapmıştım. İtirazım 65 dolarlık siparişin gümrükte kalmasıydı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece amazon değil ebayde var da
demek istediğim aldığın şeyi faturasından değerli birşey tespit etmiş olabilirler.
örneğin 300 dolarlık bişey aldın ama 55dolar faturada yazan. adamlar açtı baktı yemezler dedi.
artık ellerinde liste mi var nedir başıma bi kaç defa geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu kadar siparişim var dediğin adamlar gerçekten yanlış adamlar ahahhah
Fistan söylemiş zaten, sen illaki shipping dahil olmamalı diyip mantık yürütüyorsun. Ama burda mantık değil yasa var. Shipping de bir servis ve satın alınan bir üründür. O yüzden dahil olması normal.

Atıyorum sen bir kulaklık alırsın, feci indirime girmiştir ve 35 dolara düşmüştür. Ama asıl değeri 85 dolardır. Yine DHL seni arar ve fatura vs ister. Önemli olan ürünün mali değeri + shipping, ki bunu günde milyon paket işleyen DHL/UPS'den daha iyi bilemeyiz ;)
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

yani bilmediğim bir şey varsa diye öğrenmeye çalışıyorum da, aslında hepimiz aynı şeyi diyoruz ama rott benim paketin aslında gümrüğe takılmadığını söylüyor, orayı anlamıyorum.

Abi bilerek rage mi açtırmak istiyorsun anlamıyorum.
Bence senin anlama mekanizmanda sıkıntı var.

GÜMRÜĞE TAKILDI demek ürünün gümrükte kalması, şahsi kullanıma giremeyeceği için PTT'nin DHL'in UPS'in senden depo parası, ardiye parası, ürün vergisi, bilmemne vergisi dahil birmilyon TL isteyip seni ya şahsen oraya gitmeye ya da bir gümrükçü vekaleti ile işlemleri halledip parayı hesaplarına yatırmaya yönlendirir. Artı seni çağırır(PTT için geçerli bu) koliyi gözünün önünde açar ve "BU NEDİR?" diye sorar(Burada genelde çinden gelen değerli ama değeri az gösterilen eşyalar için geçerli)

Şu senin durumunda burda mükellef amazon.com Ben ödedim bunun tüm vergisini vs, bana fatura edin siz diyip seni kurtarıyor. Ki sen zaten alırken ödemiş oluyorsun. Daha da anlatmam. Ürünün 35 dolar olsa bile, shipping 41 dolarsa bitti gitti. Nokta. Ödersin. Bu kısımda yanlışmışım düzeltiyorum ki okuyan yanlış bilgilenmesin ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Şu kadar siparişim var dediğin adamlar gerçekten yanlış adamlar ahahhah
Fistan söylemiş zaten, sen illaki shipping dahil olmamalı diyip mantık yürütüyorsun. Ama burda mantık değil yasa var. Shipping de bir servis ve satın alınan bir üründür. O yüzden dahil olması normal.

Atıyorum sen bir kulaklık alırsın, feci indirime girmiştir ve 35 dolara düşmüştür. Ama asıl değeri 85 dolardır. Yine DHL seni arar ve fatura vs ister. Önemli olan ürünün mali değeri + shipping, ki bunu günde milyon paket işleyen DHL/UPS'den daha iyi bilemeyiz ;)

Diğer dediklerin eyvallah fistan'ın dedikleri de eyvallah olay gümrükçüye kalmış oluyor biraz. Ama bold kısım ile ilgili:

Evet yasa var da, yanlış keyword'lerle arattığım için bulamamışım geçen gün. Şimdi baktım, senin dediğinin tam tersi gayet kapı gibi shipping dahil değil diyor.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri
Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesi neye göre yapılır? Kargo ücreti dikkate alınır mı?
Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Ayrıca hacı ben niye rage açtırmaya çalışayım sana, bir derdim yok seninle. Olayın doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum sadece. Ama anlama mekanizmasında sıkıntı olan ben değlim maalesef. Senin taktığın nokta "gümrüğe takıldı" tanımının teknik tanımı. Bana ne ticari olaydan. UPS benim malım için "75 euro'yu geçmiş bu, vergisi var ama karşı taraf ödemeli geldiği için size bir masraf yok" diyorsa, benim malım gümrüğe takılmıştır yani. Oturup burada technicality kasmıyoruz ki anasını satiim, nedir derdin yani?

Her şeyi geçtim ben 65 dolar + kargo sipariş verirken, benden 1 lira fazla para almadı vergi olarak Amazon. Komple yanlış mı biliyorsun olayı nedir, bilmiyorum ama bir sıkıntı var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Shipping dahil degil, kesinlikle degil. Eger dahil ederlerse alinizde fatura ile gumruk dairesine gidin ve mudure cikin, duzelttirin. Duzeltir yani.

Simdiye kadar aldigim hic bir seyde shipping dahil olmadi benim, olursa da gidip duzeltmek zor degil. Dava acmak filan gerekmiyor.

Onemli olan mali deger ile ne kastediyorsun anlamadim ama 85'lik kulaklik 35'e dustuysa Amazon'da islem 35 uzerinden yapilmali. Burada devletin bir guven endeksi gibi bir sey var, Amazon'dan gelince mesela dogrudur diyip geciyorlar ama Cin sitelerinde supheye dusunce Paypal'dan (eskidendi bu tabii) ya da kredi kartindan odeme belgesi getirmeni istiyorlar. Yani kafalarina gore bunun uzerinden 35 yaziyor ama ben bunun degerini 85 biliyorum diyemezler. Derlerse itiraz edin, sineye cekmeyin, hakliysaniz tabii. Bunun ikinci eli var, kirigi var, bir suru seyi var yani.

Devleti kandirmak istiyorsaniz adama urunu 75 altina actirin, kalanini ayrica yollayin. Bu da mumkun yani. Ama yakalanirsaniz bedeline bakmadan hapis olmasi gerek. Hatirlamiyorum tam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi kontrol ettim haklıymışsınız.
Sorry.
Diğer bahsettiğim prosedür konusunda da olay aynen şimdi anladığın şekilde işliyor.
Yazılmış zaten şimdi de okudum, random olarak hiç işlem görmeden de gelebilir. Zaten lojistik açısından bunların postalanırken kategorileri var, daha doğrusu HS kodları var. Oradan anlıyor kargocular.

In your case, senin seçmediğin bir şekilde gönderenin ya da reple konuştuysan repin işaretlemiş olması muhtemel.
Ama yukarıda da belirttiğim gibi, random bir şekilde de işlem görebilitesi yüksek ki, DHl/UPS amazon paketleriini çokca sayıda taşıdığı için, büyük çoğunluğunu nasıl işleyeceklerini biliyorlar.

O kağıt kürek işlerini de yukarıda yazdım.
75-1500 kategori üç var, bide bunun altı bile olsa önemli değeri olan olmayan eşya kavramı var.
Bu durumda elektronik olduğu zaman, her türlü o işleme tabii tutuyorlar ;)
Senin durumunda pakette elektronik var mıydı? Ne aldığını göremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Şimdi kontrol ettim haklıymışsınız.
Sorry.
Diğer bahsettiğim prosedür konusunda da olay aynen şimdi anladığın şekilde işliyor.
Yazılmış zaten şimdi de okudum, random olarak hiç işlem görmeden de gelebilir. Zaten lojistik açısından bunların postalanırken kategorileri var, daha doğrusu HS kodları var. Oradan anlıyor kargocular.

In your case, senin seçmediğin bir şekilde gönderenin ya da reple konuştuysan repin işaretlemiş olması muhtemel.
Ama yukarıda da belirttiğim gibi, random bir şekilde de işlem görebilitesi yüksek ki, DHl/UPS amazon paketleriini çokca sayıda taşıdığı için, büyük çoğunluğunu nasıl işleyeceklerini biliyorlar.

O kağıt kürek işlerini de yukarıda yazdım.
75-1500 kategori üç var, bide bunun altı bile olsa önemli değeri olan olmayan eşya kavramı var.
Bu durumda elektronik olduğu zaman, her türlü o işleme tabii tutuyorlar ;)
Senin durumunda pakette elektronik var mıydı? Ne aldığını göremedim.

ulen hala "şimdi anladığın şekilde" falan diyorsun. baştan beri aynı şeyi yazıyorum ashdfudahsfsaufh. neyse yanlış olduğunu kabul etmen bir erdem, takdir ettim. eyvallah. gerçi yani kapı gibi gümrük genel müdürlüğünde yazıyor, kabul etmemek de olmazdı :D

bu arada sitede yine yazıyor. 75 euro'nun altında ise fatura, direk önemli değeri olmayan eşya olarak geçiyor. ama gidip yarış atı getirtirsen kargoyla (biliyoruz öle yarış atı gelmediğini, abartılı örnekleme sanatı), adam bakar "hooooop at var burda at" der ve 75 euro bedeli olduğunu yediremezsin ama geri kalan %99.99 eşyayı, faturada 75 euro yazıyorsa geçirmesi lazım adamın. Bu arada bende elektronik yoktu. çizgiroman, yastık ve boya
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Su durum var, Amazon'un elinden bir sey gelmiyor: Gumruk sinirinin altinda diye yolluyor, ama gumruk memuru yine de suphelenirse her sekilde cagirabilir sizi. Amazon ben ilgileniyorum dese bile eger memur isterse seni cagirir yani.

Ender oluyor ama olmaz degil. Bu durumda Amazon'u suclamak dogru degil tabii. Gumruge giderken ama kredi karti ekstresi ve Paypal fatura mail'ini yaninizda bulundurun. Ekstre ve fatura postalarini silmeyin urun elinize sag saglim gecmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanıttan dolayı değil, öyleyse öyledir. Bugüne kadar hep daha yükseğini satın aldığım için, onu da ekliyor diye aklımda kalmış.

Orda "değerli"den kastı öyle bişey değil, yani nasıl anlatayım, misal getirip burda ticaretini yapabilceğin şeyler. Diş fırçası bitane kişisel kullanım, ama tutup da 3 tane golf eldiveni getirdiğinde "üçünü de kendi kullanmayacak zaar" diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...