Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yakın Zamanda Atatürk Havalimanından yurt dışına giden var mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yarın 11.50 de uçağım var da Budapeşteye Atatürk'den.

3 saat önce gideyim diyorum saat 9 gibi orada olayım. Ama emin olamadım ne kadar kuyruk var pasaportlarda girişte ne kadar kontrol var vs. vs. Var mı bu OHAL durumlarından sonra yurt dışına çıkmış biri ATatürk den
Mesaj tarihi:
Ben 26sı gibi çıktım.

2 taraflı kontrol vardı önce 2 polis memuru kuyrukta kontrol ediyordu kimlikleri daha sonra da normal pasaport kontolü.

sabah 8 gibiydi uçuşum yine de oldukça kuyruk vardı.

memurlarında izin yasağı kalkmış galiba o da etkiler mi bilmiyorum ama 3 saat yeterli olur bence
Mesaj tarihi:
goztepede oturuom

planım şu;

7.50 kadıköyden denizotobüsü . 8.15 gibi bakırköyde ol, taksiye bin havalimanına git. trafik vs ile de 9 da orada ol.

HAvalimına girişine baktım da şu an bile trafik var.
Ben pasaport kuyruğunu merak ettim şu aralar.
Mesaj tarihi:
Ben de eylül'de yurt dışına çıkıcam, "şirketten çalıştığına dair ve yurt dışına çıkabilir belgesi" falan denince sordum Sabiha Gökçen'de nedir ne değildir diye. Çünkü sinema/tv sektöründe freelance çalıştığımızdan iş veren yok, SGK desen bizim sektörde direkt yalan.

Normal pasaportluysanız problem yok dediler bir çok kez ama güvenmiyorum, problem çıkarabilirler birden bire. Var mı benzer durumda olan?
Mesaj tarihi:
türk havayolları'yla gitmiyorsan (budapeşte'ye giden başka havayolu var mı bilmiyorum) erken gitmenin çok bir anlamı olmayacak, çünkü sadece tk'nın kontuarı 7/24 açık (onda da amerikalar ingilterelerin falan saati var da budapeşte common check-in kontuarında olduğu için sürekli açık ora.)

diğer havayolları yolcular üzülmesin diye biraz daha erken açıyor ama tk kadar palazlanmadıkları için 2.5 saat yerine 3 saat önce falan oluyor.

tk'daysa standardı c-in'in 3 saat önce başlaması ama 4-5 saat önce de gitsen common check-in hep açık olduğu için yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum.

ha bi de evet alanın girişinde çılgın trafik var, mutlaka metroyla gel.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Ben de eylül'de yurt dışına çıkıcam, "şirketten çalıştığına dair ve yurt dışına çıkabilir belgesi" falan denince sordum Sabiha Gökçen'de nedir ne değildir diye. Çünkü sinema/tv sektöründe freelance çalıştığımızdan iş veren yok, SGK desen bizim sektörde direkt yalan.

Normal pasaportluysanız problem yok dediler bir çok kez ama güvenmiyorum, problem çıkarabilirler birden bire. Var mı benzer durumda olan?

Var.

İşverenim yoktu

Problem çıkarmıyorlar.
Mesaj tarihi:
24unde ciktim. thy. 3 saat pasaport sirasinda gecti.
ulkeden simdi ciktin ciktin, cikamazsan kaliyosun gibi bi sira vardi.

benim pasaport da normal. turkiyede de isverenim yok. eskiden nasil geciyosam ayni gectim ben evraksiz falan. sikintisiz.
Mesaj tarihi:
25'inde gittim ben de, hiç bir şey sormadılar.

Normalden de erken geçtim hatta.

Uçak saatim 16:45'ti.

Yalnız şirketten bizi öyle bir korkuttular ki, vize başvuru belgelerinin hepsini elimize tutuşturdular nerdeyse ıslak imzalı falan. Hiç kimse bir şey sormuyor dümdüz geçtim.
Mesaj tarihi:
Ben önümüzdeki çarşamba amsterdam'a gideceğim. Vestel'in İK; sgk hizmet dökümü ve işe giriş belgesi gerektiğini söyledi. Çıkarttım ben de nolur nolmaz diye. Bakmazlarsa sıkıntı yok. Eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım.
Mesaj tarihi:
Abi arkadaş aradı beni şimdi, işyerinden "bu çalışanın yurtdışına çıkmasında bir sakınca yoktur" ibaresi çıkarttır diyor. Bana istenen belgeler arasında böyle bir şey söylenmedi. İyice spekülatif oldu bu konu ya. Baydım.
Mesaj tarihi:
Wishmaster said:

Abi arkadaş aradı beni şimdi, işyerinden "bu çalışanın yurtdışına çıkmasında bir sakınca yoktur" ibaresi çıkarttır diyor. Bana istenen belgeler arasında böyle bir şey söylenmedi. İyice spekülatif oldu bu konu ya. Baydım.
Bana o dökümanı da vermişlerdi. Islak imzalı olacakmış o döküman, direkt şirketin imza yetkilileri imzalayacak ve yanında imza sirküleri de alman gerekiyor.
Mesaj tarihi:
Mortis said:

goztepede oturuom

planım şu;

7.50 kadıköyden denizotobüsü . 8.15 gibi bakırköyde ol, taksiye bin havalimanına git. trafik vs ile de 9 da orada ol.

HAvalimına girişine baktım da şu an bile trafik var.
Ben pasaport kuyruğunu merak ettim şu aralar.

bu şekilde rahat yetişirsin uçağa.
Mesaj tarihi:
Ben İzmir ve Sabiha'da başıma geleni söyleyeyim; SGK hizmet dökümüne kesin bakıyorlar; hatta e-devlet'ten barkodlu neden yazdırmadın bunu falan dediler bana direkt 4A'yi görünce de neyse geç dediler. O işyeri tarafından yazılan; şu şu tarihler arasında yurtdışında olacaktır, şu görevde şu tarihten itibaren çalışıyordur belgesine bende bakmadılar ama bir arkadaş da bakıp imzalayan kişiler imza yetkilisi mi diye imza sirküleri istemişler; hatta imzalayan direkt İK müdürü falan imza yetkisi yok aslında şirkette bu yüzden biraz bekletmişler sen ayrıl diye ama o da geçmiş bir şekikde. Zaten bu 2 belgeden fazlası lazım değil.

Eğer işyeri sahibiyseniz falan da 4B dökümünüzü alın. Bir de vergi levhası, işyeri açma ruhsatı vs. Aslında ne bulduysanız alın verin oradaki yetkiliye, kalabalık doküman görünce şöyle bir göz gezdirip salıyor
Mesaj tarihi:
ben yeni çıktım hemde irana hehe

şirketim bi yazı vermişti ne olur ne olmaz diye, bi sorun olmadı. Tabi benim oturma vizem var iranda. Onun dışında kuyruk bile yoktu
  • Yeni Oluştur...